Haberler

Sendika: "Hastanede Kalite Çalışana Ceza Oldu"

Hastanelerde yapılan kalite denetimlerinde faturanın çalışana çıktığı, döner sermaye kazanımlarının düşürüldüğü iddia edildi.

Hastanelerde yapılan kalite denetimlerinde faturanın çalışana çıktığı, döner sermaye kazanımlarının düşürüldüğü iddia edildi. Sağlık-Sen hastanelerde kalite zorunluluklarının sağlık çalışanlarının aleyhine olduğunu öne sürdü.

Sağlık Bakanlığı tarafından Mart 2011'de, hastanelerde kaliteyi arttırmak için "Kalite Yönetim Sistemi" uygulamaya konulmuştu. Hizmet Kalite Standartları'nı uygulamaları için hastanelere yaklaşık altı ay süre tanındı. Ekim 2011 ile Ocak 2012 tarihleri arasında tüm hastaneler hizmet kalite standartlarına göre denetime tabi tutuldu. Hastanedeki fiziki ve teknik alt yapıdan, binaların durumlarına kadar birçok parametre kalite standartlarında dikkate alınarak, denetimler sonucunda hastanelere puanlar verildi. Düşük puan alan hastanelerde çalışanların döner sermayeleri düşürüldü.

-"DÖNER SERMAYE ÇALIŞANLARIN ALIN TERİNİN KARŞILIĞIDIR"-

Konuyla ilgili ANKA'ya değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, hastanelerin kalitesiyle ilgili bir problem varsa Bakanlık yetkililerinden, hastane başhekimlerine tüm idarecilerin bunu çözmekle yükümlü olduklarını söyledi. Denetimlerin amacının sorunları çözmek olması gerektiğini vurgulayan Kahveci, " Sağlık Bakanlığı'nın bu denetimleri adeta sağlık çalışanlarını cezalandırma aracına dönüştürmesi yanlıştır. Bu kalite anlayışının varacağı son durak çalışanların huzursuzluğudur. Bu yöntemle kurumlara kalite yerine ancak huzursuzluk gelir. Çalışanların moral ve motivasyonları düşer" dedi.

Döner sermayenin bir "maşa" gibi kullanılmasını da eleştiren Kahveci, şunları ekledi:

"Döner sermayeler, çalışanların alın terinin karşılığıdır. Bir cezalandırma veya ödüllendirme aracı olarak görülemezler. Sağlık Bakanlığı döner sermayeleri elinde oyuncak yapmaktan, maşa olarak kullanmaktan vazgeçmelidir. Bakanlık döner sermaye sistemiyle ilgili çalışmalarını adil bir sistem kurulması ve döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması üzerinde yoğunlaştırmalıdır." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Önder Kahveci Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title