Haberler

Şanlıurfa Bangladeşli Bakan Chowdhury, Şanlıurfa'da

Şanlıurfa'ya gelen Bangladeş Afet Yönetimi ve Yardım Bakanı Mofazzal Hossain Chowdhury ve beraberindeki heyet, çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak Vali Abdullah Erin'i ziyaret etti.

Şanlıurfa'ya gelen Bangladeş Afet Yönetimi ve Yardım Bakanı Mofazzal Hossain Chowdhury ve beraberindeki heyet, çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak Vali Abdullah Erin'i ziyaret etti.Bangladeş Afet Yönetimi ve Yardım Bakanı Mofazzal Hossain Chowdhury ve beraberindeki heyet, çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak Şanlıurfa geldi. Valilikte, Şeref Defteri'ni imzalayan Bangladeş Afet Yönetimi ve Yardım Bakanı Mofazzal Hossain Chowdhury, beraberindeki heyetle, Vali Abdullah Erin ile görüştü.

Valilik makamında gerçekleşen görüşmede konuşan Vali Erin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Bangladeş halkını ve ülkesini olarak kardeş olarak gördüklerini kaydetti. Bangladeş heyetinin, Türkiye'deki göç idaresi hakkında bilgi ve tecrübe paylaşımı için Şanlıurfa'da bulunduğunu ifade eden Vali Erin, Suriye'de beş yıldan bu yana yaşanan karışıklık nedeniyle Türkiye'ye göç eden 3,5 milyon Suriyelinin bulunduğunu, bu sayının 550 bin kadarının Şanlıurfa'da yaşıyor. Şanlıurfa'nın 500 binden fazla Suriyeli göçmene kapılarını açarak yardımcı olması konusundaki tecrübelerini paylaşmak olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin göçmenlere yardım konusundaki başarılarının kendileri için örnek teşkil ettiğini söyledi. Bakan Chowdhury, Türkiye Cumhuriyeti'nin Bangladeş'e yaptığı yardımlardan dolayı da teşekkür etti.

Valilikteki görüşmelerin ardından Bangladeş Afet Yönetimi ve Yardım Bakanı Mofazzal Hossain Chowdhury ve beraberindeki heyet, Şanlıurfa'da Suriyeli göçmenlerin barındığı kampları ve AFAD yönetim merkezlerini ziyaret ederek yetkililerden bilgi alacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Erin Bangladeş Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title