Haberler

Ar-Ge çalışmaları kapsamında yerli propolis üretildi

Antalya Teknokent'te Ar-Ge çalışmaları kapsamında yerli propolis üretildi.

Antalya Teknokent'te Ar-Ge çalışmaları kapsamında yerli propolis üretildi.

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü ve Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokent'te yapılan Ar-Ge çalışmaları sonucu üretilmeye başlanan yerli propolis, sözleşmeli arıcılık modeliyle arıcılardan elde edildikten sonra toz ve suda çözünebilir sıvı propolis ekstraktı olarak tüketime sunuluyor.

Antalya Teknokent Genel Müdürü İbrahim Yavuz, AA muhabirine, 2012'de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Teknogirişim Sermayesi Desteği kapsamında "Fonksiyonel bir gıda olarak propolisin toz ekstrakt halinde elde edilmesi" Ar-Ge projesiyle ödül kazandıklarını söyledi.

Devam eden Ar-Ge çalışmaları sonucu propolisi sıvı, toz ve arı sütü, polen ve bal karışımı olarak tüketilebilir halde son ürün haline getirdiklerini vurgulayan Yavuz,

"Propolisin Türkçesi, arı tutkalıdır. Propolis, aslında arıların kovanda kendileri için ürettikleri bir ürün. Antiviral, antibakteriyel, antifungal özellikleri olan çok önemli bir arı ürünü. Propolis, yüzyıllardır insan sağlığı açısından çok önemli olmuş bir üründür. Propolis'in saymakla bitmeyen faydaları, kullanım alanları mevcut. Şu anda geleneksel ve tamamlayıcı tıpta tedaviye yardımcı ürünler arasında yer alıyor." diye konuştu.

Yavuz, propolisin kovandan alındığı haliyle tüketilmesinin insan sağlığı açısından zararlı olduğunu belirterek, "Bu amaçla 10 yıldır Ar-Ge çalışmaları yapıyoruz. Propolisi hem sıvı, hem de toz ekstraktı şeklinde üretebiliyoruz. Özellikle kış aylarında soğuk algınlığı ve viral enfeksiyonların çok olduğu dönemlerde kullanılabilir. Propolisi, bağışıklık sistemini güçlendirici etkisiyle virüslere, bakterilere karşı kendimizi koruma kalkanı olarak düşünebiliriz. Propolis, sadece bir günlük bir ürün gibi değil, yılın her günü kullanılabilir. " ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Sağlık

ODTÜ Teknokent Propolis Antalya Sağlık Haberler

Dursun Özbek, yeniden Galatasaray Başkanı seçildi

Dursun Özbek, yeniden Galatasaray Başkanı seçildi

Mahmud Ahmedinejad, İran'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olabilmek için şartları değerlendiriyor

Mahmud Ahmedinejad, İran'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olabilmek için şartları değerlendiriyor

Eşinin kuzeni tarafından öldürülen Kader'in vücudunda 39 bıçak yarası tespit edildi

Eşinin kuzeni tarafından öldürülen Kader'in vücudunda 39 bıçak yarası tespit edildi

Bakmadan Geçme

Kulak çubuklarındaki gizli tehlike! Kulak temizleme çubukları neden kullanılmamalı? Anadolu parsı nesli neden tükendi? Türkiye'de Anadolu parsı var mı? Jon Bon Jovi'nin oğluyla evlenen Millie Bobby Brown kimdir? Kaç yaşında, nereli? 2024 deprem konutları ne zaman teslim edilecek? Deprem konutlarının ne kadarı teslim edildi? Fatih Karagümrük Samsunspor maçı CANLI izle! (HD) 25 Mayıs Fatih Karagümrük Samsunspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray başkanı kim oldu? Galatasaray başkanlık seçimi bitti mi, kim kazandı? Başkan Süheyl Batum, Dursun Özbek mi oldu? İnci Taneleri hangi kanalda? İnci Taneleri dizisi ne zaman, nerede yayınlanıyor? İnci Taneleri hangi gün yayınlanıyor? Whatsapp çöktü mü? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 25 Mayıs Cumartesi Whatsapp sorunları! FA Cup Finali hangi kanalda? FA Cup Manchester City - Manchester United maçı nereden izlenir? Bridgerton 3. sezon 2. kısım ne zaman? Bridgerton 3. sezon 2. kısım hangi tarihte yayınlanacak? Trendyol Express Pazar günü çalışıyor mu? Trendyol Express Pazar günü dağıtım yapıyor mu, açık mı 2024? Pril boykot mu? Pril İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Pril Türk malı mı, sahibi kim? Aras Kargo Cumartesi çalışıyor mu? Aras Kargo Cumartesi günü dağıtım yapıyor mu, kargo kabul ediyor mu 2024? Elazığspor - Orduspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Elazığspor - Orduspor maçı nereden izlenir? Bingo boykot mu? Bingo İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Bingo Türk malı mı, sahibi kim?
Fahiş fiyatlar tepki çekmişti! Elazığ'da deprem köy konutları için yapılan iki ihale iptal edildi

Fahiş fiyatlar tepki çekmişti! Elazığ'da deprem köy konutları için yapılan iki ihale iptal edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title