Haberler

Devlet Bahçeli: Asgari ücretin artırılmasına yönelik teklif gelirse gerekli katkıları sağlarız

Güncelleme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ara zam bekleyen milyonlarca asgari ücretli vatandaşı heyecanlandıran bir mesaj verdi. Asgari ücretle çalışan vatandaşların refah seviyesini yükseltmenin her insanın asli görevi olması gerektiğini belirten Bahçeli "Buna benzer teklifler geldiği zaman biz gerekli katkıları sağlarız" ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, asgari ücret zammı konusunda "Biz gerekli katkıları sağlarız" açıklamasında bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Kızılcahamam'da bir otelde gerçekleştirilen "Ülkü Ocakları İl Başkanlarına Yönelik Eğitim Programı'na katıldı. Bahçeli, programın ardından gazetecilerle sohbet etti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bahçeli'ye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın 'asgari ücrete ara zam yapılmayacağı' açıklaması sorulması üzerine, "Asgari ücretle muhatap olan insanların refah seviyesini yükseltmek, bu ülkede yaşayan her insanın asli görev olması lazım. Onun için buna benzer teklifler geldiği zaman biz gerekli katkıları sağlarız" yanıtını verdi.

"BAŞIBAŞ KÖPEK SORUNU TEHLİKELİ BOYUTLARA ULAŞTI"

Başıboş köpek sorununa ilişkin sorulan soruya Bahçeli, "Zannediyorum Meclis'te veyahut da hükümet nezdinde konu ele alınacak. Belediyeler üzerinde belki tasarruflar sağlanacak. Buna da bir son verilecek herhalde, çünkü çok tehlikeli boyutlara ulaştı" şeklinde cevap verdi.

"DEM'DEN KORKMA İŞARETİDİR"

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e grup toplantısında sorduğu sorulara farklı yanıtların alındığının hatırlatılması üzerine Bahçeli, "Sorudan kaçmanın ifadesi. Bizim sorularımıza cevap vereceği yerde başka türlü konulara çekmesi cevaptan kaçma veya DEM'den korkma işaretidir" dedi.

"ASKERLİĞİNİ 4 AY YAPAN DA KONUŞUYOR 20 SENE ÇALIŞAN DA KONUŞUYOR"

Bir gazetecinin emekli paşaların televizyonlarda yorum yapmasına ilişkin sorulan soruyu yanıtlayan Bahçeli, şunlar söyledi: "Yani fikirleri savunurken sınırlı sorumlu olmak lazım. Bugün de ifade ettim. Her gün her şeyi her yerde konuşmak doğru değil. Silahlı kuvvetlerde uzun yıllar hizmette bulunmuş birçok olayları çok yakinen tanıyan insanların yaşayan insanların daha doğrusu yaşadıklarını siyasi kalıp içerisinde yoruma kalkması doğru değil. Eğer yüksek bir tecrübe varsa bu tecrübeyi mücadele veren insanlara aktarmalı, daha sağlıklı, daha sonuç alıcı mücadeleye yardımcı olmaları lazım. Televizyonda herkes konuşurken askerliğini 4 ay yapan da konuşuyor 20 sene çalışanda konuşuyor, paşa da konuşuyor, albay da konuşuyor buradan da bir sonuç çıkmıyor."

"TÜRKİYE'NİN BİLDİĞİNİ İRAN'DAN ÖĞRENECEK DEĞİLİZ"

İran Cumhurbaşkanının yaptığı helikopter kazasında arama kurtarma çalışmaları gerçekleştiren Akıncı'ya yönelik 'Milli değil, helikopterin yerini Akıncı bulmadı' söylemlerinin sorulması üzerine Bahçeli, "İşte ona katılmıyorum. Yani Türkiye'nin bildiğini İran'dan öğrenecek değiliz. Türkiye bir hizmet sunmuştur ve onda da sonuç almıştır. İftihar etmek lazım. Başkaları üzerinden Türkiye'yi sorgulamaya, hükümeti yetersiz görmeye veyahut da mücadele veren insanları yok farz etmek doğru yaklaşımlar değil. Türkiye'nin hizmetlerinde haklı buldukları bir şey yok. Bu kadar da uzun süreli Türkiye düşmanlığı da doğru değil, insanların sağlığını bozar bu. Akıncılar gitmiş, bulmuşlar, çıkartmışlar" ifadelerini kullandı.

"GENÇ ARKADAŞLARIMIZIN YETİŞEBİLECEĞİ BİR ORTAM OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Ülkü Ocaklarına yönelik yapılan tartışmaların sorulması üzerine Bahçeli, şu sözleri kaydetti: "Ülkü ocaklarını üzmemek, incitmemek lazım. İftiralarla boğmamak lazım. Gerçek amacının dışında saptırmamak lazım. Genç arkadaşlarımızın yetişebileceği bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz. Gençliğin bizim değerlendirmemiz ışığında gençliği geçmiş değil geleceğe hazırlamakla görevliyiz. Eksiden beridir söyleriz; silahların bırakılıp bilgisayara yönelmelerini tavsiye ettik. Biz o dönemleri yaşayarak geldik. Şimdi kalkıp da Ülkü Ocakları üzerinden lüzumsuz tartışmalar açanları, iftira yapanlar, televizyonlara çıkmışlar kendi dönemlerindeki gençlikleri ne tür hata yaptıklarına dair hiçbir ifade kullanmadan Ülkü Ocakları ile ilgili konuşmaya başlıyorlar. Bu doğru bir şey değil. Şimdi şu cümleyi iyi değerlendirmeniz lazım, saptırmaya gerek yok. 'İşgalde bir boykotta bir' sözü Türkiye'deki gençlik hareketlerini çok aşırı boyutlara taşımıştır. Bu cümlenin sahibini, bu cümleyle beraber olanları, onların yetiştirdiklerini Türkiye yönetme kabiliyetlerini dikkate alıp hareket noktası neresiymiş oradan başlamak lazım. Sosyal demokratlar boykotu tercih ettiler, sokakta gezdiler. Devrimciler kaba kuvveti temsil ettiler, işgalde bulundular. O zaman boykotla işgali yapanlar kimler? Bunlar bunu yaptıktan sonra biz ne yapacaktık? Çiçek mi toplayacaktık?"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Devlet Bahçeli Asgari Ücret Refah Zam Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

500

Yorumlar (48)

ismail Yasin:

bu adam hep boşa sallıyor

296
47
yanıtYanıtla
Zafer yılmaz :

hazineden aldıklarını hazineye geri iade etse , ekonomi sorunu azalır.hala asgair ucreti destekleriz diyor.neyi destekliyorsunuz gidin önce piyasada sürekli artıştaki zamlara müdahale edin.dengeyi saglayın.asgari ucret zam demek herşeye yeniden zam demek.bu kadar basit işlemleri düşünemeyenler ülkeyi yönetiyorlar.

185
30
yanıtYanıtla
Muzaffer Karaman:

Memura emeklıye yapılacak zam zamları artırmıyacakmı. En az yuzde 25 memura zam gelecek ınsaf bıraz lütfen

yanıt41
yanıt26
mehmet çelik:

Teklif GELİRSE Mİ!!!! ?? teklifi çalışanlar verecekmiş buguna kadar gelen teklifre baksana neleri neleri geri cevirdiniz. AGAM bizimle eyleni valla

154
8
yanıtYanıtla
SUNSET null:

devlet yönetiminde hiç yer almayan bir Devlet teklif bekliyormuş! Teklifimiz yok sana kartımız var; KIRMIZI!

139
11
yanıtYanıtla
Özcan Özcan:

yargıtaydan emniyetten elini çek mhp

126
13
yanıtYanıtla
İlhan Fırat:

Teklifin gelmesini beklemecaksin. Sen teklif edeceksin. Abi sen mevzuyu hep başka anlıyosun.

111
9
yanıtYanıtla
Ömer:

Gereksiz altı boş.

103
9
yanıtYanıtla
KILIÇ ASLAN:

Asgari ücrete zam sonra herşeye zam çok anlamlı oluyor zaten bu zamlar! Hergün zam yapın. Kemal Sunal gibi bugün zam yok mu der sıyırırız balataları yakında.

56
36
yanıtYanıtla
Doğrucu:

Şöförrrle arası iyi demekki :)) bu adamın niye çocuğu yok neden evlenmedi hiç sorguluyorlarmı.. buna lider diyorlar hahahhahaha

52
14
yanıtYanıtla
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title