Haberler

Bakan Koca, korona salgının vahametini İspanyol Gribi'yle anlattı: 50 ila 100 milyon can kaybı olmuştu

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1918'deki İspanyol Gribi'nin koronavirüsle aynı şekilde bulaştığına dikkati çekerek, "İspanyol Gribi'nde tahminen 50-100 Milyon can kaybı oldu. Sizce, can kaybı neden I. Dünya Savaşındakinden bile fazlaydı?" uyarısında bulunarak tedbirlere uyulması gerektiğinin altını çizdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1928 yılında tüm dünyayı etkileyen ve 50 ila 100 milyon insanın ölümüne neden olan İspanyol Gribi üzerinden tedbirlere uyulması gerektiğini söyledi.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İspanyol Gribi'ne atıf yaparak "100 yıl önce dünya bir salgın yaşadı. İspanyol Gribi salgınında tahminen 50-100 Milyon can kaybı oldu. Hastalığa yol açan H1N1 virüsü, bugünkü Koronavirüsle aynı şekilde bulaşıyordu. Sizce, can kaybı neden I. Dünya Savaşındakinden bile fazlaydı? Üzerinde düşünmeye değer bir soru." dedi.

"İSYANYOL SALGININDAN DERS ALALIM"

Koca açıklamasının devamında, "İspanyol Gribi salgınında, Koronavirüsle aynı şekilde bulaşan H1N1 virüsüne karşı alınacak tedbir de aynıydı: Maske, mesafe, temizlik. Bunlar iyi bilinmiyordu, yaygın uygulanmadı. Virüs 500 Milyon insana bulaştı. 50 ila 100 Milyon can kaybı oldu. O salgından tedbir dersi alalım." uyarısı yaptı.

Bakan Koca, korona salgının vahametini İspanyol Gribi'yle anlattı: 50 ila 100 milyon can kaybı olmuştu

İSPANYOL GRİBİ NE ZAMAN OLDU?

Sağlık Bakanı Koca'nın örnek vererek uyardığı İspanyol gribi 1914-18 arasında yaşanan birinci dünya savaşı sırasında görüldü.

Virüs önce Avrupa'da başlayarak bütün dünyaya yayıldı. İki yıl etkisini sürdüren İspanyol Gribi salgını dalgalar halinde yayılarak milyonlarca insanın yaşamında büyü yıkımlar yarattı. 1918-1919 yıllarında kış aylarında yaşanan İspanyol gribi salgınında 500 milyon kişi hastalandı. 50 ila 100 milyon arasında insan hayatını kaybetti. 1918 sonbaharında başlayan bu salgında kaybedilen insan sayısı 1. Dünya savaşında kaybedilenlerden daha fazlaydı. Kasım 1918'de sona eren savaşın, virüsün dünyaya yayılma şekli üzerinde önemli bir etkisi olmuştur. Hatta adını bile savaş nedeniyle aldı.

Bakan Koca, korona salgının vahametini İspanyol gribiyle anlattı: 50 ila 100 milyon can kaybı olmuştu

500 milyon insanı etkileyen virüs aslında İspanya'da başlamadı. İlk vakalar İspanya'daki ABD askeri kamplarında görüldü. İspanya, diğer ülkelerden daha fazla etkilenmedi ama İspanya çatışma sırasında tarafsız kaldığı için salgın olduğunda hastalık raporlarını rahatça bildirdi.Fransa, Birleşik Krallık, Almanya, Birleşik Devletler ve başka ülkelerdeki medya, moral bozukluğu olmaması için ülkelerdeki vakaları görmezden gelerek sağlıklı ve doğru bilgi vermediler.

Kaynak: AA / Güncel

Fahrettin Koca Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500

Yorumlar (6)

Büşra:

Belki de insanlar 1918''deki virüs iddası hakkında yeterince farkında olamadılar ve gerçek olmayan bir salgını bahane eden hükümetler insanların yanlış tedavilerle ölmesini sağlayan kişilere teslim edildiler. Milyonlarca insan tedavi oluyoruz sanarlarken öldürüldüler belki de. . . Nereden bilebiliriz ki ? Kasten işsizlik üretip, işsizler var onlara katılmamak için bu düşük ücrete razı olun diyen bir düzende niye otoritelere güvenmek zorunda olalım ki ? Çalışma süreleri azalınca çalışan sayısı arta

3
1
yanıtYanıtla
HES KODU:

Ne diyon sen değişik

yanıt0
yanıt2
serkan:

önemli bir bilgi vereyim sizlere İspanyol gribinin ismi sizi yanıltmasın İspanyol gribi Çinli seyyahlar tarafından yani İspanya''ya ve Avrupa''ya gelen Çinliler tarafından avrupa''ya bulaştırıldı yani İspanyol gribi de Çinliler tarafından bulaştırılan aynı koronavirüs Gibi sars Gibi maalesef Çinliler gittikleri her yere ölüm ve virüs götürüyorlar

1
1
yanıtYanıtla
HES KODU:

Çinli ataların varsa kurtuldun

yanıt0
yanıt0
Mustafa:

Kıyasladığı salgına bak kendiyle çelişiyor. O zaman bu kadar kalabalık olmadığı halde 1 senede 100 milyona yakın insan öldüve sadece avrupada . Şimdi Doktorlar olana olmayana corona yazdıkları halde 1 senede dünyada 800 bin kişi öldüü. Gripten her sene 650 bin kişi ölüyor DSÖ öyle yazmış sayfasında, salgın değil kandırmaca bu.

1
0
yanıtYanıtla
memet:

1918 deki teknoloji şimdikiyle aynımı bakan bey

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title