Haberler

Putin Meydan Okudu

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ülkesinin Sınırlarındaki 'Çok Açık Şekilde Yapılan Güç Gösterisine' Kayıtsız Kalamayacağını Belirtti, 'Rus Nükleer Güçleri Her Türlü Saldırıya Hazır Olması Gerek' Dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin sınırlarındaki “çok açık şekilde yapılan güç gösterisine” kayıtsız kalamayacağını belirterek, "Rus nükleer güçleri her türlü saldırıya uygun karşılığı vermek için hazır olması gerek" dedi.

Rus İtar-Tass ajansının haberine göre Putin, Savunma Bakanlığında düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmada, “Belirli ülkeler ve NATO, önceki anlaşmaları ihlal ederek sınırlarımıza yakın bölgelerde askeri üsler inşa ediyor. Rusya'nın, katılımcı tüm ortakların komutasında eşit şekilde yer almasını öngören tek füze kalkanı önerisi ne yazık ki hala cevaplanmadı” dedi.

"KAYITSIZ KALAMAYIZ"

Rusya'nın sınırlarındaki “çok açık şekilde yapılan güç gösterisine” kayıtsız kalamayacağını ifade eden Putin, Rusya'nın her türlü saldırıya anında uygun karşılığı vermesi için nükleer güçlerinin muhabere hazırlık derecesinin güçlendirileceğini söyledi.

NÜKLEER GÖZDAĞI

Putin, bilim ve teknolojideki son gelişmelere göre teçhizatlandırılmış seyyar silahlı kuvvetlerin Rusya'nın güvenliğinin en önemli sigortası olduğunu belirterek, “Sadece onların gerçekten çok gelişmiş seviyesi Rusya'nın savunmasını güvence altına alabilir ve ülkeyi potansiyel tehditlere karşı koruyabilir. Stratejik nükleer güçlerin muharebe hazırlık derecesinin güçlendirilmesi en önemli görevlerden biri” dedi.

Rusya Savunma Bakanlığının son dönemdeki başarılarının “kötü olmadığını” söyleyen Putin, “Stratejik uçaklar devriye uçuşlarına yeniden başladı. Değişik durumlarda ordu ve deniz gücünün askeri tatbikatlarda kullanımı gelişti. Operasyon ve savaş eğitimi yoğun hale geldi” diye konuştu.

"AKKA'YA ASKI ZORUNLULUKTU"

Avrupa Konvansiyonel Kuvvetler Anlaşmasını (AKKA) askıya alma konusuna değinen ve Rusya'nın buna tek taraflı olarak uymayacağını ifade eden Putin, şunları kaydetti: “Bunun (AKKA'yı askıya alma) gerekli ve mecburi bir önlem olduğunu vurgulamalıyım. Ortaklarımız anlaşmayı uyarlamadığı gibi anlaşmaya katılmadı da. Ortaklarımız anlaşmanın yenilenmiş versiyonuna katılırlarsa ve yükümlülüklerini tam olarak yerine getirirlerse, Rusya yükümlülüklerini yerine getirme konusunu gözden geçirecektir. Hiçbir şeyi tek taraflı uygulamayacağız. Ortaklarımız anlaşmayı onaylamadı, hatta bazıları imzalamadı bile. Yıllarca neyi bekleyeceğiz? Bunu sonsuza dek yapmayacağız.”

Rusya'nın aşırılıklar ve terörizmle mücadelesini güçlendirmesi gerektiğini belirten Putin, “Rusya'nın sınırlarının yakınındaki çatışmaların yanı sıra terörist ve aşırı gruplar hala Rusya'ya yönelik tehdit oluşturuyorlar” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title