Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Yağış ve Serin Hava Uyarısı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ülkemizin yağışlı ve serin havanın etkisine girdiğini belirterek, "Kuvvetli yağışlar, fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgar ve ani sıcaklık düşüşünün oluşturabileceği olumsuz şartlara karşı"...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ülkemizin yağışlı ve serin havanın etkisine girdiğini belirterek, "Kuvvetli yağışlar, fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgar ve ani sıcaklık düşüşünün oluşturabileceği olumsuz şartlara karşı vatandaşlarımız dikkatli ve tedbirli olmalı" uyarısında bulundu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Türkiye'nin 27 Ağustos Pazartesi akşam saatlerinden itibaren Balkanlar'dan gelen serin ve yağışlı havanın etkisi altına girdiğini bildirdi. Bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının, 28 Ağustos'tan itibaren kuzeybatı kesimlerde 10-12 derece düşeceğini kaydeden Eroğlu, kuzey, iç ve batı bölgelerde de görülecek sıcaklık düşüşünün 29 Ağustos'tan itibaren iç ve doğu kesimlerde etkisini göstereceğini ifade etti.

"YAĞIŞ 72 KG RÜZGAR HIZI 86 KM'YE DAYANDI"

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminleri doğrultusunda 27 Ağustos akşam saatlerinde itibaren ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde sağanak ve yerel gök gürültülü sağanak yağışların görülmeye başlandığına işaret eden Eroğlu, "Şu ana kadar yapılan ölçümlere göre; İstanbul Sarıyer'de 71.6, Sakarya Karasu'da 65, Düzce Akçakoca'da 60, Zonguldak Ereğli'de 41.2, Kocaeli 26.2, Bartın'da 22.5 ve Düzce'de 21 kilogram yağış ölçülmüştür. Ayrıca yine tahminlerimiz doğrultusunda Kastamonu Cide'de 86, Sakarya'da 65, Kocaeli Gölcük'te 63 kilometre/saat rüzgar hızları ölçülmüştür" bilgisini verdi.

Eroğlu, 28 Ağustos'tan itibaren Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Kütahya, Afyon, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Amasya ve Tokat çevrelerinde görülecek yağışların; Zonguldak, Bartın, Düzce ve Sakarya çevrelerinde şiddetli, İstanbul, Yalova, Kocaeli, Bilecik, Kastamonu, Bolu, Karabük, Sinop, Samsun çevrelerinde kuvvetli olmasının beklendiğini bildirdi.

"TAM FIRTINA BEKLENİYOR"

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 10-12 derece olmak üzere iç ve batı kesimlerde de azalmasının beklendiğini kaydeden Eroğlu, "Rüzgarın, kuzey ve kuzeybatıdan, Marmara, Batı Karadeniz, Ege ve İç Anadolu'nun kuzey batısında saatte 40-60 kilometre olmak üzere kuvvetli, Batı Karadeniz kıyılarında 60-80 kilometre olmak üzere fırtına, zaman zaman da 70-100 kilometre hızla tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor" dedi.

29 Ağustos'tan itibaren Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun Kuzeyi ile Amasya, Tokat ve Sivas çevrelerinde beklenen yağışların Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde metrekareye 25-50 kilogram olarak düşmesinin beklendiğini bildiren Eroğlu, rüzgarın Karadeniz kıyıları ile Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında saatte 40-60 kilometre olmak üzere kuvvetli şekilde esmesinin beklendiğini ifade etti.

"ZAFER BAYRAMI'YLA BİRLİKTE HAVA DÜZELMEYE BAŞLAYACAK"

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda yağışlı ve serin havanın etkisini kaybetmesinin beklendiğini belirten Bakan Eroğlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceğinin, hava sıcaklığının Batı'da 2 ila 4 derece artacağının tahmin edildiğini vurguladı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, 31 Ağustos Cuma günü Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçmesinin beklendiğini bildirdi. Kuvvetli yağışların, fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgarın ve ani sıcaklık düşüşünün oluşturabileceği olumsuz şartlara karşı vatandaşlara tedbirli olmaları uyarısında bulunan Eroğlu, "Sel, su baskını, yıldırım, hortum, ağaç devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, ani sıcaklık düşüşüne bağlı oluşabilecek sağlık sorunları konusunda ilgililer ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadesini kullandı.

Ülke genelinde 667 istasyonda otomatik olarak gözlem yapılmakta olduğunu vurgulayan Eroğlu, vatandaşların il ve ilçelere yönelik tahmin ve güncel meteorolojik bilgilere www.mgm.gov.tr web adresinden ve ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen Android ve IOS uygulamaları ile akıllı telefonlardan anlık olarak ulaşılabileceğini hatırlattı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Doğu Karadeniz Veysel Eroğlu İstanbul Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title