Haberler

New York Borsası Düşüşle Kapandı

New York Borsası'nda endeksler, günü Yunanistan'a ilişkin endişelerin artması sonucu düşüşle tamamladı.

New York Borsası'nda endeksler, günü Yunanistan'a ilişkin endişelerin artması sonucu düşüşle tamamladı.

Standard & Poor's (S&P) 500 Endeksi 18,23 puan (yüzde 0,86) azalışla 2,095.84 puana gerileyerek, son 50 günlük ortalamasının altına düştü. Dow Jones Endeksi 170,69 puan (yüzde 0,94) düşüşle 17,905.58 puandan, Nasdaq Teknoloji Endeksi ise 40,10 puan (yüzde 0,79) değer kaybederek 5,059.13 puandan kapandı.

Endekslerin yönünde, Yunanistan'ın en büyük kreditörlerinden Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, müzakerelerde anlaşmaya uzak oldukları açıklaması ve Yunanistan'ın Uluslararası Para Fonu'na (IMF) bu ay ödemesi gereken dört ayrı borç taksitini Haziran sonunda toplu ödeme talebinde bulunması etkili oldu.

Yunanistan'ın IMF'ye borcunun yaklaşık 300 milyon avrosunu yarın ödemesi gerekiyordu. Bu açıdan kritik bir zamanda gelen toplu ödeme talebi, doların avro karşısında değer kazanmasına yol açtı.

Avro/dolar paritesi, Yunanistan'ın borçlarını tek bir ödeme altında birleştireceğini açıklamasının ardından 1,1272'den 1,1245'e geriledi.

IMF'nin ABD'ye ilişkin büyüme beklentilerini aşağı yönlü revize etmesinin yanı sıra ABD Merkez Bankası'na (Fed) ilk faiz artışını 2016'ya ertelemesi çağrısında bulunması, günün diğer önemli gelişmeleri arasında yer aldı.

IMF, bugün yayımladığı yıllık gözden geçirme raporuyla, ABD'nin bu yılki büyüme beklentisini yüzde 2,5'e, gelecek yıla ilişkin büyüme beklentisini yüzde 3'e indirdi.

IMF Başkanı Christine Lagarde ise düzenlediği basın konferansında, Fed'in faiz artışına 2016'ın ilk yarısında başlamasının daha iyi olacağını ifade etti.

Öte yandan, ABD'de açıklanan verilere göre, işsizlik maaşına ilk kez geçen hafta başvuranların sayısı 276 bin kişiyle beklentinin hafif altında gerçekleşti.

Analistler, piyasaların yarın Mayıs ayı tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerine odaklanacağını belirtti.

ABD'de tarım dışı istihdam Nisan'da 223 binle beklentinin hafif altında gerçekleşirken, işsizlik oranı yüzde 5,4 ile son 7 yılın en düşük seviyesine gerilemişti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Yunanistan Dow Jones New York Almanya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title