Haberler

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Amir Açıklaması

"Esed'in gitmesi gerektiği konusundaki tutumumuzda bir değişiklik yok" dedi.

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ömer Amir,

"Esed'in gitmesi gerektiği konusundaki tutumumuzda bir değişiklik yok" dedi.

Amir, başkent Kahire'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Rusya ziyaretini değerlendirdi.

Suriye krizi konusunda Rusya ile Mısır'ın görüşlerinde bir yakınlaşma olduğunu belirten Amir, şöyle konuştu:

"Yakınlaşma söz konusu ancak Esed'in gitmesi gerektiği konusundaki tutumumuzda bir değişiklik yok. Biz, Suriye krizinin çözümü konusunda tamamen Suriye halkının tarafındayız. Cumhurbaşkanı Mursi'nin ziyaretinin sebeplerinden birisi, Suriye krizine siyasi çözüm bulunmasıydı. Biz siyasi çözümde ısrarlıyız."

Suriye krizinin çözümünde Mısır'ın 3 şartının olduğunu kaydeden Amir, şartları "akan kanın en kısa sürede durdurulması, herhangi bir yabancı müdahale olmaması ve ülke topraklarının bütünlüğünün korunması" olarak sıraladı.

Amir, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Mursi'yi evinde karşılamasını da Rus tarafının ziyarete verdiği önemin bir göstergesi olarak değerlendirdi.

Görüşmenim 4 saat sürdüğünü hatırlatan Amir, Rusya ziyaretiyle iki ülke arasında özellikle ticari, ekonomik, enerji, askeri ve siyasi alanlarda stratejik ortaklığın etkinleştirilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Mursi, Rusya'ya yaptığı ziyaret çerçevesinde Devlet Başkanı Putin ile 19 Nisan'da bir araya gelmişti. - KAHİRE

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Muhammed Mursi Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title