Haberler

Mhk Üyesi Lale Orta'ya Hakaretten 1 Yıl Hapis Cezası Alan Futbolcudan Savunma

Türkiye Üniversiteler Futbol Şampiyonası Grup Maçında Merkez Hakem Kurulu'nun (Mhk) Bayan Üyesi Lale Orta'ya, Küfür Ettiği Gerekçesiyle 1 Yıl Hapis Cezasına Çarptırılan Susurluk Belediyesporlu Futbolcu Seymen Özay, "Ben Seyircilere Küfür Ettim, Lale Hanım Üzerine Alınmış" Dedi.

Türkiye Üniversiteler Futbol Şampiyonası Grup maçında Merkez Hakem Kurulu`nun (MHK) bayan üyesi Lale Orta`ya, küfür ettiği gerekçesiyle 1 yıl hapis cezasına çarptırılan Susurluk Belediyesporlu futbolcu Seymen Özay, ¨Ben seyircilere küfür ettim, Lale Hanım üzerine alınmış¨ dedi.

Çanakkale`de 10 Mart 2006 tarihinde Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ile Balıkesir spor Üniversitesi arasında oynanan maçta olaylar çıktı. Balıkesir Üniversitesi`nden 4 futbolcu kırmızı kartla oyundan atılırken, Balıkesir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu`nu bu yıl bitiren Seymen Özay, MHK üyesi Lale Orta tarafından kendisine küfür ettiği gerekçesiyle mahkemeye verildi. Yargılama sonucu 1 yıl hapise mahkum olan Özay`ın cezası, sabıkası bulunmadığı için 7 bin 80 YTL para cezasına çevrildi. Mahkemenin kararını öğrenen Seymen Özay şoke oldu.

Maçta çıkan olaylar sırasında 3 arkadaşıyla birlikte kırmızı kart gördüğünü, sahadan çıkarken tribünlerdeki Çanakkale 18 Mart Üniversitesi taraftarları arasında bulunan bayan öğrencilerin dahi kendine küfrettiğini söyleyen Seymen Özay, sinirlerine hakim olamayarak karşılık verdiğini belirtti. Özay, ¨İddialı bir karşılaşmaydı. Son dakikalarda saha içinde gerginlik oldu. Bizden iki kişi kırmızı kart gördü, sonra bir üçüncü arkadaşımız oyundan atıldı. Ben tribün tarafında oynuyordum. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi taraftarları, bunlara bayanlarda dahil olmak üzere bana küfretmeye başladılar. Ağıza alınmayacak küfürler karşısında ben de tahrik oldum. Karşılık verince dördüncü kırmızı kartı gördüm ve oyun dışında kaldım. Müsabakanın hakemi, takım arkadaşım Yalçın`dan şikayetçi oldu. Lale Orta ise benden şikayetçi olmuş. Ben Lale Orta`ya hakarette bulunmadım. Sadece tribünlerden gelen kötü tezahürata karşılık verdim. Lale Orta üzerine alınmış olabilir. Ben bu nedenle yargılandım ve 7 bin 80 YTL ceza geldiğini yeni öğrendim. Bu parayı nasıl ödeyeceğim bilmiyorum. Ama sonuçta ödeyeceğim. Asıl merak ettiğim, Lale Orta ne yapacak. Bu para boğazından geçecek mi?¨ dedi.

Seymen Özay, cezanın çok ağır olduğunu ve temyize gideceğini söylerken, futbolcu arkadaşlarına ne olursa olsun tahriklere kapılmamalarını öğütledi.

Özay`ın antrenörü Özcan Gül ise, Seymen`e verilen cezadan dolayı büyük üzüntü içinde olduklarını vurgulayıp, ¨Sporcular karşılaşma esnasında stres ve baskı altında kalıp bu tür davranışlarda bulunabiliyorlar. Bunun cezası bu kadar ağır olmamalı. Seymen`in takım içinde arkadaşlarıyla ilişkileri son derece uyum içinde ve olgun. Kendisi spor yüksek okulu mezunu. Biz kendisinden hem saha içinde ortaya koyduğu futboldan hem arkadaşlarıyla uyumundan son derece memnunuz. Kendisine kulüp olarak desteğimizi vereceğiz ve arkasında olacağız¨ şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title