Haberler

Metin Feyzioğlu: Başbakan'dan Korkmuyorum

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan'la yaşadığı polemikle gündeme gelen Fezioğlu, "Korkuyor musunuz?" sorusuna "Asla" şeklinde yanıt verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın 146'ıncı yıldönümü törenlerinde Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na "Edepsizlik ediyorsun" diyerek salonu terk etmişti.

Gündeme bomba gibi düşen tartışmanın yankıları devam ederken, Metin Feuzioğlu sessizliğini Hürriyet gazetesinden Ayşe Arman'a bozdu. Danıştay'da yaptığı konuşmanın geleneksel olduğunu belirten Feyzioğlu, konuşmasının siyasi olmadığının altını çizdi. Ayşe Arman'ın "Başbakan'dan korkuyor musunuz?" sorusuna da yanıt veren Feyzioğlu "Asla korkmuyorum" şeklinde yanıt verdi.

İşte o röportajdan bir kesit;

Bu konuşmayı neden yaptınız?

-Çünkü bu konuşmalar gelenekseldir. Her adli açılış yılında Yargıtay Başkanı, Danıştay’ın açılışında da Danıştay Başkanı ardından Barolar Birliği Başkanı konuşur.

"BU KADAR SERTLİĞE NE GEREK VAR"

Bir de Van depremi meselesi var...

-Evet. En çok da buna öfkelendi. Oysa o da siyasi değildi. “Van depremi sırasında bir şey yapmadınız. Yaralarını sarmadınız!” demedim ki ben. Dedim ki, “Konut alamayan son 44 ailenin suçu ne? Ben onların selamını getirdim size. Devletiminiz kudreti ve sizlerin iyi niyeti bunu çözmeye yeterlidir Sayın Başbakan!” Güzel bir konuşmaydı. Ama o, “Ben Van’a 118 bin konut yaptım!” diye öfkelendi, ben “Yapmadınız!” demedim ki. Bazı konular Başbakan’a iletilemiyor. Bir eksikliği öğrenip gidereceğine, “Fırsat!” olarak kabul edeceğine, “Yalan söylüyorsun!” diyor. Sözlerimin içinde yanlış bir şey varsa söyler, düzeltirim. Bu kadar sertliğe ne gerek var?

"BEN İYİ NİYETLİ BİR İNSANIM"

Başbakan ayağa kalktı, neredeyse üzerinize yürüyecekti ki... Cumhurbaşkanı kolundan tuttu ve onu sakinleştirdi. Tutmasaydı, üzerinize yürüseydi ne yapardınız?

-N’apılabilir ki böyle bir durumda? Son derece absürd bir olay. Bu olay, “one minute” gibi bir şey herhalde. Ama onu da yapamadı. Çünkü içinde one minute ayarında bir kelime yoktu. Kimseye edepsizlik yaptığımı da kabul etmiyorum. Yine de ben iyi niyetli bir insanım. Tüm bunlardan sonra Başbakan’ın, “Keşke yapmasaydım!” demesini bir yurttaş olarak ümit ediyorum. Gerçi demediğini düşünüyorum ama ben hâlâ ümit etmeye devam ediyorum...

Siz korkmuyor musunuz Başbakan’dan?

-Asla!

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Metin Feyzioğlu Danıştay Güncel Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

500

Yorumlar (294)

Mehmet karakardanadam@gmx.de:

Bu adam bari sizin gibi HIRSIZ degil

26
37
yanıtYanıtla
YUH !Mrcn65@Gmail.com.tr:

ADAM MI ?

yanıt0
yanıt0
sultanenen_hak@hotmail.com:

ben konuşmayı dinledim gerçekten kızacak bir durum söz konusu değil..başbakanın ruhsal problemleri var tedavi olması gerekiyor...

27
34
yanıtYanıtla
adem yurdakulademyurdakul@gmail.com:

yasama yürütme yargı kafanız basmıyor mu asık hasta sizsiniz sizin tedaviye ihtiyacınız var...

yanıt0
yanıt0
Göktan Çakırxx.ll@mynet.com:

Sayın Feyzioğlu hazırlanarak çıkıp bu konuşmayı yapmış ne kadar soğukkanlı olduğuna dikkat edin lütfen. Başbakanın bu polemiklere girmemesi gerekir tabii...

yanıt0
yanıt0
ademadm_antakya@hotmail.com:

senden nefret ediyoruz katil avukatı Feyzioğlu !!

44
12
yanıtYanıtla
KEMAL D.zugana53@hotmail.com:

ADAM KILĞINA BURUNMUŞ MADAM SENIN HADDINEMI BAŞBAKANA SATAŞMAK .HADDINI BIL HADDINI

28
27
yanıtYanıtla
erhanyibiruk@hotmail.com:

medya önünde yapılan şov bi yere kadar. ülkeyi zedeleyecek açıklamalarda olanların sesi kesilir seninde öyle olacak..

26
29
yanıtYanıtla
BahriBach-ri@hotmail.com:

Ülkeyi zedeleyecek açıklama? Senin mantığına göre senin düşüncende olmayan herkesi bu şekilde itham edip sesinin kesilmesini haklı bulucaksın. Gün gelir senin düşüncende olmayanlar başa gelir , görürsün ses kesilmesini :)

yanıt0
yanıt0
musa dunyamrmusah@hotmail.com:

bahri bey BBbaşkanının kalkıp balyoz davasının yeniden yargılanmalıdır derken tribünlere oynadığı apaçık belli.yeri orası değildir adama sorarlar madem öyleydide zamanında neden yanlarında olmadın neden müdahaleyi ozaman yapmadında yargıtayca onanan davadan şu an söyleme gereği duyuyorsun?bende tabiki yeniden yargılanması tarafındayım Çünkü sahte delil üretilebildiği görülüyor düzmece kasetler yapılabiliyormuş bu yüzden yeniden yargılanmalıdırlar .ama bunu demek bizlere düşer vicdanen sorumluluğumuz var baro başkanına düşmez ve hsyk içinde geçerlidir bunlar ve diğer kurumlar içinde geçerlidir.orası siyasi arena değildir siyasetin yeri bellidir meçli,sdir çıkar üniformanı cübbeni gel derler

yanıt0
yanıt0
Tüm 294 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title