Haberler

    Masayoshi Fujita

    Caz ve elektronik müzik etkisiyle ürettiği bestelerinde enstrümanının sınırlarını zorlayan Masayoshi Fujita, 17 Ekim'de Akbank Sanat'ta.

    Caz ve elektronik müzik etkisiyle ürettiği bestelerinde enstrümanının sınırlarını zorlayan Masayoshi Fujita, 17 Ekim'de Akbank Sanat'ta...

    "El fog" takma adıyla bilinen Berlin merkezli Japon enstrümantalist ve besteci Masayoshi Fujita, akustik bir enstrüman olan vibrafonu alışılmışın dışında kullanmasıyla dikkatleri üzerine çekti. Caz ve elektronik müzik etkisiyle ürettiği bestelerinde enstrümanının sınırlarını zorlayan sanatçı, metal parçaları, folyo gibi pek çok farklı nesneyi özgürce kullanıyor. Alman elektronik müzisyen Jan Jelinek ile yaptığı işbirliği ile deneysel müzik takipçilerinin de ilgisini üzerine çeken Masayoshi Fujita'nın çalışmaları, "The Wire" dergisince de övüldü. Bugüne kadar albümlerinde sadece kendisi çalan sanatçı 2015'de yayınladığı 4. albümünde keman, çello, flüt, klarnet, korno, akordiyon, piyano ve davula da yer vererek hayranlarını şaşırttı. Amacının dinleyenlerinin zihninde görüntüler, dekorlar ve hikayeler canlandırmak olduğunu saklamayan Fujita'nın merakla beklenen konserinde vibrafonun zenginliklerini belki de ilk kez keşfedeceksiniz.

    Vibrafon: Masayoshi Fujita

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Berlin Akbank Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title