Haberler

Kocaeli'de Köylülerden Traktörlü Eylem

Kocaeli'nin Kandıra İlçesinde Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (osb) Verimli Araziler Üzerine Kurulacağını Öne Süren Aralarında Köy Sakinlerinin de Bulunduğu Grup, Traktörlerle Eylem Yaptı

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) verimli araziler üzerine kurulacağını öne süren aralarında köy sakinlerinin de bulunduğu grup, traktörlerle eylem yaptı.

Kocakaymaz Köyü Yunus Emre İlköğretim Okulu önüne traktörleriyle gelen, aralarında köylülerin de bulunduğu grup, pankart açıp, bir süre slogan attı.

Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Kordinasyon Kurulu Sekreteri Nedim Kara, ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda tanınmış fabrikaların ve şirketlerin bulunduğu, en çok vergi veren, en çok ciro yapan bir kentte yaşandıklarını söyledi.

Bu durumdan övünç duyulması gerektiğini belirten Kara, '4 adet teknopark ve 12 OSB ile gerçekten övünç duyulması gereken bir ilde yaşıyoruz. İlimiz sanayi başkentlidir. Sanayi üretimi katmadeğeri, işi ve aşı da beraberinde getireceği düşünülmekte olan bir alandır. Bunlar işin teoride olumlu görünen yanlarıdır. Fakat dikkat edilmesi gereken kısım işin görünmeyen ancak yaşama geçtiğinde fark edilen durumdur' diye konuştu.

Kandıra'da kurulmak istenen Gıda İhtisas OSB'nin, kurulacağı alanda yaşayan köylüleri olumsuz yönde etkileyeceğini öne süren Kara, şöyle devam etti:

'Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca imzalanan protokol gereği 2011 yılında Kandıra'nın Kocakaymaz, Topluca, Goncaaydın ve Üğümce köylerinin bulunduğu 2 bin 250 dönümlük alanda Gıda İhtisas OSB kurulacak. Bununla ilgili olarak köylülere tebligatlar gönderildi. Dönümü 4 bin TL'den köylünün toprakları elinden alınmak istedi. Biz burada organize sanayi bölgesinin yapılmasını istemiyor değiliz. Ancak bu bölgenin yapılmasının istendiği alan birinci derece tarım arazisi. Bu tarım arazilerinin biraz ötesinde verimsiz araziler var. Biz bu organize sanayi bölgesinin bu arazilere kurulmasını istiyoruz.'

Kara, bölgenin daha önce Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgesi olarak ilan edildiğini ileri sürerek, sözlerini şöyle tamamladı:

'Kandıra Gıda İhtisas OSB ile Konya, Trakya ve Adana ovasında üretilen buğdaydan daha fazla verim alınan işte bu toprakların Kandıra köylülerin elinden alınmasını istemiyoruz. Daha önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesince burası Organize Tarım ve Hayvancılık bölgesi olarak ilan edilmiş bu topraklarda şimdi organize sanayi bölgesi kurulmak isteniyor. Organize Tarım ve Hayvancılık adı üstünde tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin organize hale getirilerek sürdürülmesi amaçlanıyor. Bir taraftan bu toprakların organize hale getirilmesini planlayacak kadar değerli göreceksiniz, diğer taraftan organize tarımdan vazgeçerek sanayi bölgesi yapacaksınız. Bu dönüşümün nedeni halka anlatılmalıdır.'

Basın açıklamasının ardından, pankartlarla traktörlere binen grup, sanayi bölgesinin yapılmasının planlandığı yere gitti. Burada bir süre daha slogan atan topluluk yine traktörlerle bölgeden ayrıldı.

(MY-NEC-SEM) - KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title