Haberler

KMYO Öğrencileri Erasmus Programı Hakkında Bilgilendirildi

Güncelleme:

Kumluca Meslek Yüksekokulu öğrencilerine, Erasmus Programı hakkında bilgi verildi.

Kumluca Meslek Yüksekokulu öğrencilerine, Erasmus Programı hakkında bilgi verildi.

Akdeniz Üniversitesine bağlı Kumluca Meslek Yüksekokulu öğrencilerine Erasmus Programı hakkında bilgilendirmeyi, Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan ile Gençlik Programları Koordinatörü Serap Yeter yaptı.

Erasmus Programı'nın, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında 2007-2013 yılları arasında uygulanan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının yerine uygulandığını anlatan Prof. Dr. Özkan, Erasmus'un proje faaliyetlerinin yanı sıra bireysel faaliyetleri de içerdiğini söyledi.

Erasmus'un 2014-2020 yılları arasında uygulanacağını ifade eden Özkan, programla kişilere yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının artırılmasının amaçlandığını belirtti.

Özkan, "Erasmus Programı, eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarını kapsıyor. Bu programda 5 milyondan fazla kişiye bireysel öğrenme fırsatı da sağlanıyor" dedi.

Gençlik Programları Koordinatörü Serap Yeter de programın eğitim kurumları, gençlik örgütleri, iş dünyası, yerel ve bölgesel otoriteler, sivil toplum kuruluşları arasında eğitim, öğretim ve gençlik aktiviteleri bağlamında kurumsal işbirlikleri oluşturulmasına fırsat sağlayacağını anlattı.

Yeter, bu sayede yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi, yaratıcılık, girişimcilik ve istihdamın artırılmasının amaçlandığını bildirdi.

Bilgilendirme toplantısın sonunda Özkan ve Yeter öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Kaynak: AA / Yerel

Burhan Özkan Akdeniz Kumluca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title