Haberler

Kent Gıda'da Sendika Gerginliği

Kocaeli'nin Gebze İlçesinde Bulunan Kent Gıda İşyerinde Çalışan İşçiler, Sendikanın Kendi İstekleri Dışında Bir Anlaşma Yapması Üzerine, Sendikayı Protesto Etti.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Kent Gıda işyerinde çalışan işçiler, sendikanın kendi istekleri dışında bir anlaşma yapması üzerine, sendikayı protesto etti.

Gebze'de bulunan Kent Gıda fabrikasının önünde toplanan Türk-iş'e bağlı Tek Gıda İş Sendikası üyesi 400 kadar işçi, sendikalarını protesto etti. Sendika yetkileleri ile işçinin kararlaştırdığı ücretin çok altında bir ücretle anlaşma yapıldığını iddia eden çalışanlar sendikayı suçladı. Fabrikada bin 275 işçi, bağlı bulundukları Tek Gıda-İş Sendikası'nın toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varacakları seyyanen 180 YTL ve sosyal haklar için yüzde 20'lik zam yerine sendika yetkililerinin farklı anlaşma yaptıklarını iddia etti. Çalışanlar, sözleşmenin seyyanen 90 YTL ve sosyal haklar için yüzde 20'de anlaşıldığını, bu anlaşmadan işçilerin haberinin olmadığını ifade ederken, "Sendika işçiden habersiz anlaşma yapmış. Bize farklı bir rakam ,işverene farklı bir rakam vermiş. Sendika bizi iş verenle karşı karşıya getirdi. İşverenle değil sendika ile sorunluyuz. Burada çalışan bin 275 işçi sendikadan istifa etmeye karar verdik" diye konuştu.

(MEA-MŞ) 06.06.2008 17:17 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title