Haberler

Kayseri'ye 'Anadolu Harikalar Diyarı'

Kayseri'nin Kocasinan İlçesinde, Yaklaşık 1 Milyon Metrekare Alan Üzerine Kurulacak 'Anadolu Harikalar Diyarı' Adlı Eğlence Merkezi Projesinin Çalışmalarına Başlandığı Bildirildi

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde, yaklaşık 1 milyon metrekare alan üzerine kurulacak 'Anadolu Harikalar Diyarı' adlı eğlence merkezi projesinin çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Büyükşehir Belediyesinin Kayseri'yi İç Anadolu'nun merkezi yapacak, sosyal hayatı renklendirecek 'Anadolu Harikalar Diyarı' projesi için ilk kazmayı vurduklarını söyledi.

Proje çalışmalarına Kumarlı Parkı'ndaki olimpik yüzme havuzunun yıkılması ile başlandığını belirten Yıldız, şunları anlattı:

'Anadolu Harikalar Diyarı', belediyemize ait Cırgalan Mahallesi'ndeki Kumarlı Parkı'ndan başlayarak yaklaşık 1 milyon metrekare alanı kapsayacak çok büyük bir proje. Burada kurulacak eğlence merkezinde, çocuklar ve yetişkinler için oyun alanları, mesire alanları, at yarışı parkurları yer alacak ve su oyunları oynanabilecek. Finansmanı Büyükşehir Belediyemizce karşılanacak olan proje, bölgemizin sosyal yapısını ve sosyal hayatını değiştirebilecek çok önemli bir çalışmadır. İlk kazmayı vurmaktan çok memnunuz, hayırlı olsun.'

Yıkılan yüzme havuzunu 1987 yılından bugüne dek işleten Ahmet Ekizoğlu da önemli bir projenin başlangıcı için kendisinin yaptırdığı 25 yıllık iş yerine ilk kazmayı da kendisinin vurduğunu söyledi.

'Anadolu Harikalar Diyarı Projesi'nin başlangıcı için zorunlu olan yıkımın hayırlı olmasını dileyen Ekizoğlu, 'Bu projenin halkımıza güzel hizmetler vereceğini biliyorum. Bu yüzden hem hüznü hem de sevinci bir arada yaşıyorum. Sayın başkanlarımızın biz işletmecileri mağdur etmeyeceğini biliyorum' dedi.

(ORC-İÇR-NÖZ) - KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title