Haberler

İstanbul'un Fetih Programına Katıldı "Sağlık Bakanı Müezzinoğlu."

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, partisinin il teşkilatını ziyaretinin ardından Eski Camiide Cuma namazını kıldı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, partisinin il teşkilatını ziyaretinin ardından Eski Camiide Cuma namazını kıldı. Namazın ardından vatandaşlarla tokalaşan Müezzinoğlu, Edirne Valiliği tarafından düzenlenen 'İstanbul'un Fethi Edirne'den Başlar' programına katılmak için 200 metre uzaklıktaki Atatürk Anıtı'na yürüdü. Edirne Valisi Hasan Duruer'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Aniden başlayan yağmur nedeniyle, Mehter takımı eşliğinde Selimiye Meydanına kadar yapılacak yürüyüş ise ertelendi.

ÜNİVERSİTE HASTANELERİ BİRLİĞİ TOPLANTISINA KATILDI

Bakan Müezzinoğlu, ardından Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Üniversite Hastaneleri Birliği'nin 15'nci toplantısına katıldı. Sağlık çalışanların yaşadığı şiddet olaylarına değinen Müezzinoğlu, 'Şiddet, keşke çok kolay çözebileceğimiz bir konu olsa. Ama ülkemizde ne yazık ki bir çok değerlerin kaybolduğu gibi sevgi, hoşgörü konusunda kayıplarımız var. Büyük oranda çatışma kültürünün insanlarıyız ve çatışmaları kendi yapımıza yer yer yerleştirdik. Yeni gelen nesiller ve kuşaklar daha çok ego ve ben merkezli. Birbirimizi anlayan, seven, değer veren, kendisine yapılmasını istemediği bir yanlışı bir başkasına yapmamayı hayat felsefesine koyabilen bir kültürü merkeze alabilsek o zaman belki çok kanunlara muhtaç olmayacağız. Şu anda gördüğüm kadarıyla ciddi bir yasal düzenlemelere ihtiyacımız var" dedi.

Bu konuda Adalet Bakanlığı'nda çalışma yapıldığını belirten Müzezzinoğlu, sözlerin şöyle sürdürdü:

'Kamuoyunun hekimine ve sağlık çalışanına sahiplenebileceğini desteklememiz lazım. Hekim ile hasta arasına kanun ve güvenliği koymayı, çokta cesurca istemenin açıkçası vicdanen çok rahat konuşabildiğim cümleler değil. Adalet Bakanlığı'nda yaptığımız çalışmalar, cezaların artırılması yanında, ilk müdahale sonrası, fiili müdahale sonrası tutuklamaların ve göz altıların duruşun net olması. Yanlışı yaptı, ifadeyi verdi, evine gitti değil, bir yanlış yaptıysa birkaç gün bunun ilk anda cezasının var olduğunu kendisinin de yakınlarını da hissetmeli. Bu şiddete maruz kalanlarda o özgüveni hissetmeli. Bir yanlış yapıldığında benim hak ve hukukumu koruyan dinamik bir yapı var onu hissetmeli. Bunu sağlamaya çalışıyoruz.ö

ÇARİ AÇIK 4.5 MİLYAR DOLAR

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ilaç strateji belgesini hazırladığını belirten

Müzezinoğlu, "Önümüzdeki günlerde ekonomik koordinasyon kurulunda bunun değerlendirilmesini yapacağız. Önümüzdeki süreçte bio-medikalde, bio-teknoloji de inovasyonda Türkiye'nin yeni yol haritasının güçlü bir şekilde hedeflerini planlamış bir şekilde yolculuğa çıkmasını ve burada da başarılı olmasını arzu ediyoruz. Yoksa bizi bir süre tatmin eder yalnız Sağlık Bakanlığı veya sağlık hizmetlerindeki sunumundaki cari açığımız 4.5 milyar dolar. Halbuki biz bu alanda cari açığımız değil, tam aksine cari açığı kapatabilecek alanlarda üretebiliriz. Yeter ki biz Ar-Ge'ye daha çok önem verelim. Bilimsel araştırmalara, bilimsel araştırmaların öncülüğündeki üretimlere kendi değerlerimizi üreten, kendi patentleri olan bir süreci başarabilelim. Sayın Başbakanımızın ve hükümetin duyarlılığı çok önemli açıkçası. Ciddiyet ve samimiyetle hissettiğim için belki de önümüzdeki süreçte Türkiye'nin en önemli iddialı olacağı alanlardan birinin bu olacağına inanıyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Duruer Selimiye İstanbul Politika Güncel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title