Haberler

İstanbul: Microsoft - Öğrenci İş Ortaklığı Başladı

Microsoft, Üniversite Öğrencilerinin Gelecek Kariyerlerinde Başarılı Olabilmek İçin İhtiyaç Duyacakları Deneyim, Eğitim ve Gereçleri Kazandıracak 'Microsoft Student Partners' (Msp) Programını Başlattı. Türkiye'den de Yoğun Başvuru Alan Programda Türkiye'yi Temsil Eden Msp'ler Belli Oldu.

Microsoft, üniversite öğrencilerinin gelecek kariyerlerinde başarılı olabilmek için ihtiyaç duyacakları deneyim, eğitim ve gereçleri kazandıracak 'Microsoft Student Partners' (MSP) programını başlattı. Türkiye'den de yoğun başvuru alan programda Türkiye'yi temsil eden MSP'ler belli oldu.

Microsoft tarafından Barcelona'da düzenlenen Tech.Ed Developers etkinliğinde duyurulan Microsoft Student Partners (MSP) programı, teknolojiye tutkuyla bağlı üniversite öğrencilerine Microsoft ile etkileşim içerisinde, son Microsoft yazılımlarına, eğitimlerine erişim ve kendilerini geliştirme fırsatı sağlıyor. Bu kapsamda Türkiye'den seçilen öğrenciler Barcelona'da, bilişim sektörü gurularından son teknolojilerle ilgili eğitimler alarak Avrupa'daki diğer MSP'lerle tanışma fırsatı da buldu. Microsoft Student Partners programı, başarılı ve yetenekli bilgisayar mühendisliği ve benzeri BT alanlarında eğitimlerine devam eden öğrencilerin ve yanı sıra iletişimi, pazarlama yeteneklerini güçlü yanı olarak gören ve bu özelliklerini geliştirmek/pekiştirmek arzusunda olan öğrencilerin ortaya çıkarılmasına yardımcı olmayı amaçlıyor. MSP unvanı taşıyan öğrencinin, teknolojik bilgi ve becerilerini geliştirebilmesine ortam da sağlanarak, programa katılım yeterliliği ve teknoloji tutkunları ile meraklılarına yardımcı olma isteği destekleniyor.

Microsoft Yazılım Geliştirme ve Platform grubu çalışmaları kapsamında yürütülen ve yoğun ilgi gören MSP programına Türkiye'den de bu yıl 20 öğrenci seçildi. Bu yılki MSP unvanı, üniversitelerin Bilgisayar, Elektrik ve Elektronik, Endüstri Mühendisliği bölümlerinin yanı sıra, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi, Fizik, İstatistik gibi bölümlerden bilgi teknolojileri alanında kendini geliştirmeye istekli öğrencilere verildi. Programda yer alan adayların, bilgi ve becerileri ile önplana çıkarak teknik, pazarlama ve 'Imagine Cup' gibi alanlarda liderlik görevleri üstlenebilmeleri de mümkün. Program kapsamının, önümüzdeki yıllarda daha da genişletilmesi planlanıyor.

Microsoft Türkiye Akademik Programlar Müdürü Eminay Yurtseven, MSP programı konusunda "MSP programı, Microsoft'un yazılım geliştirme teknolojilerinin üniversitelerdeki tanınırlık ve kullanılırlığının artırılmasına yönelik olarak dünya çapında yürüttüğü çalışmalar kapsamında yer alıyor. Bilindiği gibi geçtiğimiz dönemde ülkemizde de Microsoft Danışman Ögrenci Programı adıyla benzer bir yerel çalışma yürütülüyordu. MSP programı, tüm dünyadaki yerel çalışmaları tek bir çatı altında toplayarak kapsamını genişletiyor. Bu sayede, öğrencilere küresel bir arenada iletişim ve kendilerini geliştirmek için daha fazla olanak yaratılıyor" dedi.

17 Kasım 2006 tarihinde İstanbul'da buluşan Türkiye MSP'leri, Microsoft çalışanlarıyla da bir araya gelerek son teknolojileri ilk ağızdan öğrendi. MSP programına katıldığı için kendini çok şanslı hissettiğini söyleyen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencisi Özer Çelik, "MSP programı kapsamında, kendimizi geliştirebilmemiz ve bu deneyimleri akademik topluluklarda paylaşabilmemiz için çok çeşitli olanaklar sunuyor. Bu olanaklar, özellikle Eskişehir gibi bir Anadolu kentindeki öğrenciler için çok şey ifade ediyor" dedi.

MSP programına seçilen öğrenciler, program koşullarına uymak kaydı ile bir akademik yıl süresince bu unvanı taşıyor. Ancak, öğrencilik hallerinin devamı ve programa devam için istekli olmaları halinde, yeni dönem için aday olarak başvuruda bulunup, yeni adaylarla birlikte değerlendirme sürecine dahil olmaları da mümkün. Bu akademik yılın sonuna kadar 50 ülkeden 2 bin öğrencinin Microsoft'un sunduğu olanaklardan yararlanacağı MSP programı çerçevesinde, şirketin Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'yı kapsayan EMEA bölgesindeki 33 ülkeden seçilen 100'den fazla lider öğrenci, profesyonellerle çalışma ve kariyerlerine yönelik kendilerini geliştirme olanağı bulacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko - AS Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe Beko - AS Monaco maçından görüntüler! Survivor'da dün akşam kim elendi? 9 Mayıs Survivor elenen isim kim? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz olacak? Koç Metalurji kaç lot verir? İstanbul'da bugün yağmur yağacak mı? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak, sıcak mı, yağmurlu mu? 9 Mayıs Perşembe hava durumu! 10 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi? 10 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi? İOKBS BURSLULUK SINAV SONUÇLARI 2024! İOKBS bursluluk sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? SURVIVOR FURKAN KIZILAY KİMDİR? Furkan Kızılay kaç yaşında, nereli? Furkan elendi mi? 9 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? SURVIVOR'DA KİM ELENDİ? Survivor All Star'da elenen yarışmacı kim oldu? Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title