Haberler

İşiyle Gündemde Olmak İstiyor!

Yaprak Dökümü'nün Necla'sı Fahriye Evcen, İlişkisiyle Değil İşiyle Gündemde Kalmak İstiyor.

YAPRAK DÖKÜMÜ'NÜN NECLA'SI FAHRİYE EVCEN, İLİŞKİSİYLE DEĞİL İŞİYLE GÜNDEMDE KALMAK İSTİYOR.

İzlenme rekorları kıran Yaprak Dökümü dizisinde 'Necla'yı canlandıran Evcen, kısa sürede güzelliği ve performansıyla dikkat çekti. Son zamanlarda ise Özcan Deniz ile olan ilişkisiyle anılır oldu!

Fahriye Evcen ismini pek çoğumuz 'Yaprak Dökümü' sayesinde duydu. Reşat Nuri Güntekin'in eserinden uyarlanan bu dizide birbirleriyle bir dargın bir barışık iki kız kardeşten Necla'yı canlandıran Evcen, kısa sürede güzelliği ve performansıyla dikkat çekti. Bu başarının ardından hayatıyla ilgili hikayeler gazetelerde yerini almaya başladı.

Genç oyuncu Almanya'daki üçüncü kuşak Türklerdendi; orada doğup büyümüştü. Lisede oyunculuk eğitimi almış ve tam da üniversitede sosyoloji bölümüne kaydolduğu sırada tesadüfler onu hayalini kurduğu oyunculukla ilgili bir fırsatın eşiğine getirmişti.

Oya Aydoğan vesilesiyle Türkiye'de oyunculuk yapmaya başlayan Evcen, izleyicilerin karşısına ilk kez Fatma Girik'le beraber rol aldığı 'Hasret' dizisiyle çıktı. Ardından halen devam eden 'Yaprak Dökümü' geldi. Geçtiğimiz yılın en ilginç yapımlarından biri olan Biray Dalkıran'ın 'Cennet'inde ilk uzun metrajlı film deneyimini gerçekleştiren Fahriye Evcen, şu sıralar ikinci sinema filminin çekimlerinde.

*'Aşk Tutulması' nasıl bir film olacak?

-Bir romantik komedi. Filmde Pınar karakterini canlandırıyorum. Pınar, basında işkolik sigortacı olarak lanse edildi ama aslında çok farklı ve renkli bir karakter.

*İlk sinema filminiz 'Cennet' psikolojik öğeleri ağır basan farklı bir yapımdı. Onun ardından bir romantik komedide rol almak nasıl bir deneyim oldu sizin için?

-'Cennet'te 15-16 yaşlarında akıl hastası bir kızı canlandırırken daha çok sözsüz oyunculuğa dayalı bir çalışma yaptım. Burada ise çok neşeli, kıpır kıpır, konuşkan 27 yaşında bir genç kadını canlandırıyorum. Belirli türdeki filmlerde oynamak gibi bir takıntım yok. Kendimi içinde iyi hissettiğim ve doğru bulduğum bir projede, tür ne olursa olsun yer alırım. Henüz 3 yıldır bu işi yapıyorum. Denemem, deneyerek görmem, kendimi tanımam, tanıtmam gerekiyor. Sinema yaptıkça öğrenilecek bir şey.

*Yurt dışında doğup büyümüş birine göre aksanınız ve diksiyonunuz çok düzgün. Bu nasıl oluyor?

-İlkokulda 4 sene Türkçe eğitim aldım. Dili küçük yaşta öğrendiğim için daha kalıcı oldu ve zaten diğer arkadaşlarımdan daha iyi konuşabiliyordum. Buraya geldikten sonra 3 yıl içinde iyice düzeldi.

*Son günlerde Özcan Deniz'le ilişkiniz nedeniyle pek alışık olmadığınız halde magazin basınına da sıkça konu oldunuz. Neler düşünüyorsunuz?

- Magazin basınında yer almak ya da almamak bizim elimizde değil. Bunu kontrolünü sağlayamıyor insan, keşke böyle bir şansımız olsa. Sonuçta herkes nasıl kendi işini yapıyor ve bu işle birilerine hizmet ediyorsa ben de öyleyim. İnsanlara eğlence sektöründe hizmet ediyorum. Bir doktorun özel hayatı nasıl irdelenmiyor ve araştırılmıyorsa bu bizde de böyle olmalı. Tabii ki insanlar bu sektörde yer alanları özellikle oyuncuları tanımak istiyor. Ama hiç kimse çok fazla kendi özeline, hayatının ayrıntılarına girilmesini istemez. Gerçi benim başıma böyle bir şey gelmedi.

*Murat Şeker'in size Özcan Deniz'le ilişkinizden dolayı film çekimleri boyunca özel hayatınızla ilgili konuşma yasağı koyduğu haberi de yalandı o zaman...

-Asla böyle bir şey olmadı. Zaten bu çok gereksiz. Biz gereken açıklamayı yaptık. Onun dışında konuşulacak olan şeyler benim özel hayatımın detaylarıdır.

*İlerleyen dönemlerde Almanya'da oyunculuk yapmak gibi bir niyetiniz var mı? Yoksa oyunculuğu sadece Türkiye'de mi yürütmek istiyorsunuz?

-Tabii ki Almanya'da oyunculuk yapmak isterim. Şimdiden girişimlerde bulunmaya, oradan gelen iş tekliflerini değerlendirmeye başladım ama bunun için zamanlama çok önemli. Bir şeyi sadece yapmış olmak için yapmak çok yanlış. Almanya'da da olsa doğru işi beklemek lazım.

-Basında geçtiğimiz günlerde Fatih Akın'ın yeni filminde rol alacağım konusunda haberler çıktı. Bu haberler doğru değil. Nereden ve nasıl çıktığını da bilmiyorum. Aslında Almanya'dan bir başka yönetmenle çok farklı bir proje için görüşmüştüm. Onun hikayesini Fatih Akın'ın hikayesi gibi göstermişler. Fatih Akın'la tanışmadım bile ama umarım bir gün tanışırım.

- Magazin, dünyanın her yerinde var olan ve engellenemez bir olgu. Ben de eğlence sektörüne hizmet ediyorum ve bu insanları eğlendirmek, güzel vakit geçirtmek adına yapılan iş. Bu sektörde yer alan insanlara ilgi elbette olacaktır. Magazin basının bunu işlemesinden daha doğal bir şey olamaz. Ama her şeyin dozunda yapılması gerekir. Bir de ilgi çeken insanlarla ilgili farklı ve güzel haberlere yer verilebilir. Belki bu anlamda biraz daha iyimser davranabilir magazincilerimiz. Her şeyi kötü ve negatif yansıtmak yerine sanatçıları biraz daha yüceltecek haberler yapılabilir mesela.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko - AS Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe Beko - AS Monaco maçından görüntüler! Survivor'da dün akşam kim elendi? 9 Mayıs Survivor elenen isim kim? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz olacak? Koç Metalurji kaç lot verir? İstanbul'da bugün yağmur yağacak mı? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak, sıcak mı, yağmurlu mu? 9 Mayıs Perşembe hava durumu! 10 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi? 10 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi? İOKBS BURSLULUK SINAV SONUÇLARI 2024! İOKBS bursluluk sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? SURVIVOR FURKAN KIZILAY KİMDİR? Furkan Kızılay kaç yaşında, nereli? Furkan elendi mi? 9 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? SURVIVOR'DA KİM ELENDİ? Survivor All Star'da elenen yarışmacı kim oldu? Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title