Haberler

İçişleri Bakanı Soylu: (2)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, milletin enerjisini artık endişelere değil geleceğe sevk etmek istediklerini belirterek, "Modern bir Türkiye, güçlü bir Türkiye, yarına güvenle bakan Türkiye ve sürekli olarak başımızın belalarla karşı karşıya kalmadığı, yürütmenin, parlamentonun kendi işine...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, milletin enerjisini artık endişelere değil geleceğe sevk etmek istediklerini belirterek, "Modern bir Türkiye, güçlü bir Türkiye, yarına güvenle bakan Türkiye ve sürekli olarak başımızın belalarla karşı karşıya kalmadığı, yürütmenin, parlamentonun kendi işine baktığı bir Türkiye'yi inşa etmek istiyoruz." dedi.

Soylu, AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, partililerin ülkelerin kalkınma mücadelesinde önemli rolü olduğunu kaydetti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın da milletvekili seçildiği İzmir'de partililerle bir arada olmaktan mutlu olduğunu belirten Soylu, 15 Temmuz sonrası 27 gün Konak Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan İzmirlilere teşekkür etti.

Demokrasinin ucuz bir şey olmadığını vurgulayan Soylu, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin geçmişine, bugününe ve yarınına sahip çıktınız ve çıkmaya devam ediyorsunuz. Bu ülkenin üzerine büyük oyunlar, büyük planlar yapıldı. Bunlar yapılırken bazen demokrasi saf dışı edilmeye çalışıldı, bazen siyaset, bazen insanların sevdiği gönül bağladığı liderler saf dışı edilmeye çalışıldı. Ama başarılı olamadılar. 'Bu ülkeyi siz idare etmeyin' diyorlar. Sizi, bizleri beğenmiyorlar. Bir taraftan PKK, FETÖ, DEAŞ'ı Türkiye'ye musallat etmeye çalışanlar demokrasinin sesini kısmaya çalıştılar."

Türkiye'nin istikrarını sarsmaya çalışanların iktidarı değil, milleti hedef aldığını ifade eden Soylu, darbeler sırasında sesleri çıkmayanların gelişmişlik ve insanlıkta sınıfta kaldığını belirtti.

Darbe yapmak isteyenlere cevabı milletin verdiğini ve buna müsaade etmediğini vurgulayan Soylu, aziz milletin Türkiye'de kendi tarihini yazdığını ifade etti.

"Bıyık altından milletin kararlarına gülenler"

Türkiye'nin önemli bir döneme gittiğini dile getiren Soylu, şöyle devam etti:

"Bıyık altından milletin kararlarına gülenlere, 'Siz demokrasiden ne anlarsınız, size demokrasi lazım değil' diye küçümsemeye çalışanlara karşı bu millet hep sabırla bakmıştır. Şimdi önümüzde fırsat var. Önümüzdeki fırsat siyaset fırsatı değil, bugünkü yöneticilerin değil, Türkiye'nin fırsatıdır."

"Modern Türkiye'yi inşa etmek istiyoruz"

Türkiye'nin 21. yüzyılın başından itibaren yükselme döneminde olduğuna işaret eden Bakan Soylu, toplumu endişeye sevk etmeye çalışanların bulunduğunu söyledi.

Modern Türkiye'yi inşa etmek istediklerinin altını çizen Soylu, "Milletimizin enerjisini artık endişelere değil geleceğe sevk etmek istiyoruz. Modern bir Türkiye, güçlü bir Türkiye, yarına güvenle bakan Türkiye ve sürekli olarak başımızın belalarla karşı karşıya kalmadığı yürütmenin, parlamentonun kendi işine baktığı bir Türkiye'yi inşa etmek istiyoruz." diye konuştu.

Türkiye'de siyasi kutuplaşma, gerginliklerden şikayet edenlerin olduğuna dikkati çeken Soylu, AK Parti'nin milletten yüzde 50'nin üstünde oy aldığını, toplumu kucakladığını, ana muhalefet partisinin ise sürekli 'Hayır' dediğini ve yüzde 25'lerde kilitlenip kaldığını dile getirdi.

Süleyman Soylu, şunları kaydetti:

"Diyorlar ki 'Tayyip Erdoğan'a evet, ya sonrası ne olacak?' Orada Tayyip Erdoğan anlayışından hareket etmiyorlar. 'Yeniden 15 Temmuz yaparız. Bu sistem içinde ekonomide, istikrarda, siyasal hayatta karmaşıklıklar ortaya çıkarırız, bir çelme takar bu sefer kündeye getiririz' diye düşünüyorlar. 'Sistem değişirse treni kaçırırız' diye korku içinde soruyorlar. Tayyip Erdoğan bu sistemi hem de öyle bir noktaya getirir, eski sistemin yerine ikame eder ki, 13 yılda nasıl büyük bir sıçrama gerçekleştirmişken yeni bir sıçramayı ortaya koyar ki işte kaçırmamamız gereken nokta bu."

"Başkalarının Türkiye'yi karıştırmasına müsade etmeyecek"

Gelecek nesilleri düşünerek hareket ettiklerini dile getiren Soylu, "Esas bu sistem Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü liderler için değil, ondan sonra ne olacağını bilmediğimiz süreçte ülkemizin istikrarı için bire bir elzem olan, başkalarının Türkiye'yi karıştırmasına müsaade etmeyecek sistemin adıdır. Yarına olan en büyük teminatlarımızdan birisidir." dedi.

Ekonomik hedeflerden vazgeçmediklerini, 17-25 Aralık, 6-7 Ekim olaylarıyla kararlarından vazgeçmediklerini de dile getiren Soylu, kimseyi ötekileştirmeyeceklerini söyledi.

Soylu, Türkiye'ye 14 yıl boyunca büyük hizmetler verdiklerini ama en önemlisi olarak "özgüven devrimi" gerçekleştirdiklerini belirterek Türkiye'nin yarınlarını birlikte kucaklayacaklarını sözlerine ekledi.

Bakan Soylu daha sonra savunma sanayisi alanında araç üreten BMC'yi ziyaret etti.

Ziyaret, basına kapalı gerçekleşti.

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Süleyman Soylu AK Parti Türkiye Politika Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title