Haberler

Holywood'un Dev Jönü Erdo Vatan Ayvalık'ta Oyunculuk Atölyesi Açıyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Türkiye'nin dünyaca ünlü sinema sanatçısı Erdo Vatan, Sinema ve Televizyon Oyunculuk Atölyesi açıyor.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Türkiye'nin dünyaca ünlü sinema sanatçısı Erdo Vatan, Sinema ve Televizyon Oyunculuk Atölyesi açıyor.

Gerçek adı Erdoğan Vatansever olan ve yıllarını Amerika'da oyuncu olarak geçiren Erdo Vatan, boşandığı eşinden olan 7 yaşındaki minik kızının hasretine dayanamadığı için Edremit Körfezinden dışarı çıkmadığı öğrenildi. Bir süre önce başladığı Sinema, TV Dizi Oyunculuğu ve Teknikleri kurslarını Ayvalık'ta sürdürmek istediğini belirten dev sanatçı vereceği kurstan mezun olacak kişilerin, dizilerde ve filmlerde oynama şansı yakalayabileceğini belirtiyor.

Dünya sinemasının merkezi sayılan Universal Stüdyoları'nda eğitim görmüş, Mickey Rooney

ve Alfred Hitckcock'un eğitimlerine katılmış olan Erdo Vatan ilk film anlaşmasını ünlü ses sanatçısı Melike Demirağ'ın babası Turgut Demirağ ile yapmış. Sinema oyunculuğunun yanı sıra Jazz Müziği sanatçısı da olan Vatan, Türkiye'ye döndüğünde Türk Sanat Müziğinin ünlü ismi Mustafa Sağyaşar'ın aracılığıyla ünlü udi İrfan Özbakır ve yaylı tamburcu Sadun Aksüt ile tanıştıktan sonra Türk Müziğinde bir yıl eğitim alırken, diğer yandan da Türkiye'deki film çalışmalarını sürdürmüş.

3 yıl önce boşandığı eşinden olan 7 yaşındaki minik kızını kanunen haftada bir görebilmek için sanat çalışmalarını İstanbul'da sürdürmek yerine, Edremit Körfezinde yapacağı çalışmalara yeğleyen Erdo Vatan, minik kızının uğruna Burhaniye'deki yazlık evini satıp, Ayvalık'tan alacağı eve taşınarak bu güzel ilçeye yerleşme kararı aldı. Uzun yıllar İhlas Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören'in yanında holdingin Baş Danışmanı olarak görev yaptığı öğrenilen Erdo Vatan, bu süreçte yapımcılığını üstlendiği TGRT Televizyonu adına çekilen 26 bölümlük, 'Firar' dizisiyle tanıştığı Edremit Körfezi ilçeleriyle tanıştığını kaydediyor.

Dizi çekimlerinde Ayvalık'ın dünyaca ünlü Cunda Adası'nda da çekimler yaptığını belirten Erdo Vatan, "Aslında iş hayatımı sürdürebilmek için İstanbul'da olmam gerekiyor. Ancak minik kızımı haftada bir gün de olsa sarılıp, koklamadan yaşayamam. Minik kızım bana tarifi imkansız büyük bir yaşam enerjisi veriyor. Bu yüzden de O'ndan fazla uzakta olmak bana göre değil. Bu yüzden de kısıtlı koşullarda da olsa Ayvalık ve Edremit Körfezinde kalarak sinema ve televizyon sektörüne hizmet etmek istiyorum" dedi.

İstanbul'daki yapım şirketlerinin Edremit Körfezi ve Ayvalık'ta çekebilecekleri film projelerinde yer alabilme fikirlerine yeşil ışık yakabileceğini belirterek, "Benim amacım daha çok sinema ve televizyon konusunda oyuncu yetiştirebilmektir. Ayvalık'ta hayata geçirmek istediğim eğitim projesi 18 aylık bir periyodu kapsayacak. Kursiyerlerime 3'er aylık bölümlerle söz konusu 18 aylık süreci tamamlayabilecekler. Bu eğitimlere her yaştan oyuncu adayı katılabilecek" diye konuştu.

"SANATÇI OLMAK İÇİN YAKIŞIKLI VE GÜZEL OLMAK YETMEZ"

Ayvalık ve Edremit Körfezi halkına faydalı olmak istediğini vurgulayan Erdo Vatan, "Her şeyde olduğu gibi sanatçı olmak için de eğitim şart sadece yakışıklı veya güzel olmak yetmiyor. Eğitim çok önemli. Katılımcılardan sinema oyuncusu, yönetmen veya senaristler çıkabilir. Bu gün senaryo yazarak iyi para kazanan insanlar var. Bunu herkes yapabilir. Ayvalık'ta, oyunculuk eğitimlerimiz 10'ar kişilik guruplar halinde Pazar ve Çarşamba günleri 18.00 ile 20.00 saatleri arasında gerçekleşecektir. Verilecek kurs programı ise; Eğitim; Oyunculuk, Özgüven ve Diksiyon bölümlerinden oluşacak. Tüm bunların yanı sıra Işık ve Oyuncu, Kamera ve Oyuncu, Oyunculuk ve Karakter Oluşturma Teknikleri, Toplum ve Oyuncu arasında etkileşimler model oluşturma, Sinema oyuncusunun kendisine ve vücuduna nasıl bakması gerektiği, ne yemeli ne içmeli; Sinema ve Etik gibi sürekli genişleyebilecek konularda eğitimler vereceğiz" dedi.

SENARYO VE YÖNETMENLİK KURSLARI DA VERİLECEK

Ayvalık'ta vereceği oyunculuk kurslarının yanı sıra Senaryo ve Yönetmenlikle ilgili ayrı bir bölümün de oluşturulacağını belirten Erdo Vatan, "Bu bölümde ise eğitimleri sürpriz bir isim verecek. ve bu ismi de bu eğitimleri vereceğimiz Tarlakuşu Gurmeko Organik Stüdyo'nun yetkilileri önümüzdeki günlerde açıklayacaklar" ifadelerini kullandı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Türkiye Ayvalık Yerel Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title