Haberler

Hayırseverlerin Eğitime Desteği Devam Ediyor

Antalya Valiliği ile hayırsever Ahmet Büküşoğlu arasında Akseki ilçesine yapılacak olan 12 derslikli ortaokul için protokol imzalandı.

Antalya Valiliği ile hayırsever Ahmet Büküşoğlu arasında Akseki ilçesine yapılacak olan 12 derslikli ortaokul için protokol imzalandı. Akseki'ye yapılacak okulun adının Ahmet-Emine Büküşoğlu olacağı belirtildi.

Aksekili iş adamı Ahmet Büküşoğlu doğduğu ilçeye okul yaptırmak için Antalya Valiliği ile protokol imzaladı. Antalya Valiliği'nde yapılan protokol imza töreninde Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, hayırsever iş adamı Ahmet Büküşoğlu ve Ahmet Büküşoğlu'nun ailesi hazır bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, hedeflerinin Antalya'daki okullarda derslik başına düşen öğrenci sayısını 30'lara düşürmek olduğunu söyledi. Gülay, "Antalya sürekli göç alan bir il. Her yıl 15-20 bin civarında öğrenci artıyor. Fiziki ilavelerle yeni bir yapılanma yapmamız gerekiyor. Bir de eski okullarımız var. 30-40 yıl evvel yapılmış. O zamanki teknolojiye göre yapılmış okullar. Bu okullarımızı öncelikle yeniliyoruz. Yenilemek zorundayız. Yenilemeyi de iki türlü yapıyoruz. Bir bölümünde tadilatlar yapıyoruz, bir bölümünde ise yeni okullar yapıyoruz. Hedefimiz derslik başına düşen öğrenci sayısını 30 ve 30'ların altına düşürmek. Bugün Aksekili hemşehrimiz Ahmet Büküşoğlu, Akseki'ye yaptıracağı 12 derslikli okul protokolünde buradayız. Toplamda Antalya'ya son 6-7 yılda 444 okul 6658 derslik yapmış olacağız. Devlet ve hayırseverlerle birlikte" dedi.

ANTALYA'DA HAYIRSEVERLER BİRBİRİYLE YARIŞIYOR

Antalya'da yaşayanların hayırseverlikte birbiriyle yarıştığını vurgulayan Antalya Valisi Sebahattin Öztürk de, yapılacak okulun hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Vali Öztürk, "Bugün hayırseverimiz Ahmet Büküşoğlu'nun Akseki'ye 12 derslikli okul protokolü için buradayız. Gerçekten Antalya'da yaşayan insanlarımız hayırseverlik konusunda yarışıyorlar. Bu kadar yoğun bir şekilde her gün hayırseverlerle bir protokol imzalıyoruz. Bizim üzerimizdeki eğitim yükünü gerçekten kaldırıyorlar. Büyük bir katkı sağlıyorlar. Bugün de hayırseverimiz Akseki'ye 12 derslikli ortaokulu kazandıracak protokolü imzalıyoruz. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Hayırlarının takdir olmasını temenni ediyoruz. ve başarılı bir şekilde sonuçlanmasını arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

HAYALİM OKUL YAPTIRMAKTI

1943 yılında Antalya'nın Akseki ilçesinde doğan iş adamı Ahmet Büküşoğlu ise, hayalinin bir okul yaptırmak olduğunu belirtti. Büküşoğlu, "3-5 yıl önce okul yaptırmak benim hayalimdi. Bu okulu evvela memleketime yaptırmak istiyordum. Okul yapımını memnuniyetle kabul ettim. İnşallah hayırlı uğurlu olur. Allah'ın izni ile bu işi başaracağımıza eminim" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sebahattin Öztürk Osman Nuri Gülay Antalya Valiliği Akseki Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title