Haberler

Hamaney: "Batı, Nükleer Konusunu Kendi Problemlerini Örtmek İçin Kullanıyor"

İran İslam Cumhuriyeti'nin kurucusu Humeyni'nin 23.ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan İran dini lideri Ayetullah Hamaney, "Eğer İsrail yanlış bir adım atarsa ya da yanlış bir eylemde bulunursa, bu onların kafalarına yıldırım"...

İran İslam Cumhuriyeti'nin kurucusu Humeyni'nin 23. ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan İran dini lideri Ayetullah Hamaney, "Eğer İsrail yanlış bir adım atarsa ya da yanlış bir eylemde bulunursa, bu onların kafalarına yıldırım gibi geri dönecektir" dedi.

Konuşmasında Batılı ülkelere yüklenen İran dini lideri Hamaney, "Günümüzde Batı'nın yüzü kızardı. Kendi halklarındaki finansal, mali, ekonomik ve sosyal zorluklar onları karaya oturttu. Amerikalıların ve Batılıların yaptığı aptalca. Nükleer konusunu kendi problemlerini örtmek için kullanıyorlar" ifadelerini kullandı.

İran'ın nükleer silah geliştirdiği iddialarını yalanlayan İran dini lideri Hamaney, İran'a askeri saldırı yapılması hakkındaki önerilerin İsrail ve ABD'nin kırılganlığını gösterdiğini savunarak, "Eğer İsrail yanlış bir adım atarsa ya da yanlış bir eylemde bulunursa, bu onların kafalarına yıldırım gibi geri dönecektir" diye konuştu.

Hamaney, İran'a uygulanması düşünülen yeni yaptırımların İranlılarda Batı'ya karşı düşmanlığı arttırmaktan başka bir işe yaramayacağını kaydederek, "İran halkı ABD'nin düşmanı olsa da ilerleme kaydedebileceğini kanıtladı. Uluslararası siyasi çevreler ve medya, nükleer güce sahip bir İran'ın tehlikesinden bahsediyor. Yalan söylediklerini, aldattıklarını söylüyorum. Korktukları ve korkmaları gereken durum nükleer güç değil, İslami bir İran'dır. Yaptırımlar sadece İran halkının kalbindeki Batı nefreti ve düşmanlığı arttırmakta başarı sağladı" ifadelerini kullandı.

Hamaney, konuşmasında İran'ın kendi teknolojisini geliştirme hakkını saklı tuttuğunu belirterek, "Siyasi olarak ve bilim ile teknolojide ilerlemenin önünde durmak yasaktır. Projelerimiz için artık yabancı uzmanlara gereksinim duymuyoruz" dedi. - TAHRAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Ayetullah Hamaney İsrail İran Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title