Haberler

Yurttan Kış Manzaraları (2)

Yurtta Kar Yağışı ve Soğuk Hava Etkisini Sürdürüyor. Kar Yağışı Pekçok İlde Hayatı Durma Noktasına Getirirken Safranbolu'da Kışın En Güzel Manzaralarını Yarattı.

Yurtta kar yağışı ve soğuk hava etkisini sürdürüyor. Kar yağışı pekçok ilde hayatı durma noktasına getirirken Safranbolu'da kışın en güzel manzaralarını yarattı.

HASTANE YOLU ÇİLE DOLU

RİZE' de etkili olan kar yağışı günlük yaşamı felç etti. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun kar yağışı Rize Devlet Hastanesi' nin yolunu ulaşıma kapatınca çalışanlar ve hastalar yaya olarak 1 kilometre yürüyerek güçlükle hastaneye ulaştı. Bu sırada ağır hasta bir kadını taşıyan araç yolda kaldı. Talihsiz kadın yürütülerek hastaneye ulaştırılmaya çalışıldı.

Rize kent merkezinde 30 santimetreye ulaşan kar kalınlığı şehir içi ulaşımınhı da felç etti. İki yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan 400 yataklı Rize Devlet Hastanesi' nin yolu da geçen yıl olduğu gibi kar nedeniyle ulaşıma kapandı. İslampaşa Mahallesi' nin yüksek kesimlerinde inşa edilen hastanenin yolu ulaşıma kapanınca hastane çalışanları, hastalar ve yakınları yaya olarak hastaneye ulaşmaya çalıştı. Bu sırada ağır bir hastayı taşıyan araç yolda kaldı. Yaşlı kadın araçtan indirilerek önce yaya olarak bir süre hastaneye doğru yürütüldü. Daha sonra ise zincirli bir minibüse bindirilerek Acil Servis' e ulaştırıldı. Hastane yolunda çok sayıda araç yolda kalırken zincir takan araçlar bile güçlükle hastaneye ulaştı.

DOĞU KARADENİZ'DE HAYAT DURDU

Dün öğleden sonra başlayan kar yağışı Doğu Karadeniz' de hayatı durdurdu. Rize, Trabzon, Giresun ve Artvin' de ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime ara verilirken, bölgedeki üniversiteler de 1 gün kar tatili ilan etti. THY' nin Trabzon seferleri iptal edildi, kar kalınlığı sahil kesimlerinde 40 santimetreye ulaştı.

EĞİTİME ARA

Doğu Karadeniz' in özellikle kıyı kesimlerinde etkisini gösteren yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda Trabzon' un Tonya ilçesinde 3, Yomra ilçesinde 2, diğer ilçeler ve şehir merkezinde 1 gün, Rize ve Artvin il genelinde de 1 gün süreyle eğitim ve öğretime ara verildi. Giresun' da ise il genelinde yapılacak Seviye Tespit Sınavı için okulların zaten tatil edildiğini belirten yetkililer, kar yağışına rağmen sınavın gerçekleştirileceğini açıkladılar. Bu arada Karadeniz Teknik Üniversitesi, Rize Üniversitesi, Giresun Üniversitesi ve Artvin' deki yüksekokullarda da eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildi.

ULAŞIM AKSADI

Kar yağışı nedeniyle Trabzon' da 325, Giresun' da 402, Rize' de 325, Artvin' de 210 köy yolu ulaşıma kapandı. Rize şehir merkezinde kar kalınlığı 30, Trabzon' da 20, Giresun' da 25, Artvin' de 35 santimetreye kadar ulaştı. Rize' nin İkizdere, Kalkandere ilçeleriyle ulaşımını sağlayan karayolu kar nedeniyle kapanırken, Pazar - Hemşin karayolunun da kapalı olduğu belirtildi. Rize - Hopa ve Hopa - Artvin karayollarında ise ulaşımın kontrollü olarak verildiği, zincirsiz sürücülerin bekletildiği öğrenildi. Bu arada Rize - Erzurum karayolunun Ovit Dağı Geçidi ulaşıma kapanırken, Giresun - Şebinkarahisar arasındaki Eğribel Geçidi' nde ulaşımın kontrollü olarak sağlandığı açıklandı. Trabzon Havalimanı' nda ise pistteki kar kalınlığının 5 santimetreye kadar yükseldiği belirtilirken, Türk Hava Yolları dün akşamın ardından bugünkü İstanbul ve Ankara karşılıklı seferlerini iptal etti. Havalimanı yetkilileri, pist temizleme çalışmalarının sürdüğünü, pistin ulaşıma açık olduğunu söylediler. Pegasus Havayolları' na ait uçak da bu sabah Trabzon' a indi.

KIŞ DOĞU'DA YÜZÜNÜ GÖSTERDİ: MUŞ VE IĞDIR'DA OKULLAR TATİL

SON 10 yılın en karsız Aralık ayını geçiren Doğu Anadolu Bölgesi'nda iki gündür yağan kar hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle Muş ile Iğdır'da ilk ve orta dereceli okullar bir gün süre ile tatil edildi. Kar kalınlığının 65 santime ulaştığı Muş'ta 550 köyün merkezle bağlantısı kesildi.

Doğu'da kar yağışının aralıkla devam edeceğine işaret eden Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, dün gece en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 13, Ardahan 12, Kars'ta 11, Ağrı'da 8, Erzincan'da 7, Iğdır 5 dereceyi bulduğunu bildirdiler. Kar kalınlıkları ise Muş'ta 65, Palandöken'de 40, Ağrı'da 30, Erzurum'da 20, Iğdır'da 15, Ardahan'da 11, Kars'ta 6 santim oldu.

Muş, Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı'da 2 bine yakın köyün yolu kardan kapandı. Karayolları'nda ulaşamda aksamalar meydana geldi.

BOLU DAĞI'NDA KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ KAYBETTİ, ULAŞIM RAHATLADI

BOLU Dağı'nda etkisini kaybeden kar yağışı aralıklarla devam ederken, ulaşım rahatladı. Ulaşım zincirsiz sağlanırken, Karayolları yol kenarlarında bulunan karları temizledi.

D-100 Karayolu Bolu Dağı'nda sürücülere 2 gündür sıkıntılı anlar yaşatan kar yağışı etkisini kaybetti. Kar yağışının sabah saatlerine doğru hafiflemesi üzerine zeminde bulunan kar temizlenerek, buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yapıldı. Daha sonra yol kenarlarında biriken karlar temizlendi. Bolu Dağı'nda ulaşım zincirsiz sağlanırken, trafik normale döndü. Güzergahlarda bulunan trafik ekipleri sürücüleri yavaş gitmeleri konusunda uyarıyor.

Bolu kent merkezinde ise güneşin kendisini göstermeye başlaması ile birlikte kendilerini dışarı atan çocuklar oyunlar oynadı. Karla kaplı tepelerden kayan çocukların sevinç çığlıkları etrafı sardı.

Her yerin karla kaplanması üzerine yiyecek bulmakta zorlanan güvercinler ise vatandaşların attığı yemlerle hayatta kalıyor. Yıldırım Bayezıd Camii'nin avlusundaki güvercinler yem atan vatandaşların etrafında kümelendi.

SAFRANBOLU'DA KAR GÜZELLİĞİ

KRABÜK'ün tarihi ilçesi Safranbolu, kar yağışı ile birlikte başka bir güzelliğe büründü. Karla kaplanan tarihi konaklar arasında gezen tatilciler, Safranbolu'nun doyumsuz güzelliğinin tadını çıkardılar.

Dün etkili olan kar yağışı Safranbolu'nun güzelliğine güzellik kattı. Kar altında kalan tarihi konaklar ve evler, kartpostallık görüntüler oluşturdu. İlçeye tatile gelen vatandaşlar, kar yağışı altında gezerek Safranbolu'nun güzelliğini fotoğraf karelerine taşıdılar. Bayram tatiline hazırlanan turizmciler, kar yağışı ile birlikte tatilcilerin güzel bir bayram tatili geçireceklerini söylediler.

60 YAŞINDAKİ ADAM İNŞAATTA DONMAK ÜZEREYKEN BULUNDU

ESKİŞEHİR'de sokaklarda yatıp kalktığı belirtilen 60 yaşındaki Osman Aydın, bir inşaatta donmak üzereyken bulunup hastaneye kaldırıldı.

Hacı Seyit Mahallesi Özdemir Sokak'taki inşaat içerisinde bir kişiyi beton zemin üzerinde yatarken gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen gelen polisler 60 yaşındaki Osman Aydın'ın donma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu görünce ambulans çağırdı.

Olay yerine kısa sürede gelen 112 ambulansındaki sağlı ekibi Osman Aydın'ı Eskişehir Devlet Hastanesi'ne götürdü. Hastanede tedavi altına alınan Osman Aydın'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Semt sakinleri, duvarları örülmemiş olan inşaat içerisinde bir kişiyi hareketsiz halde görüp hemen polisi aradıklarını söyleyerek, "bu soğukta bir-kaç saat daha inşaat içerisinde kalsaydı belki de donarak ölürdü" dedi.

BARTIN'DA OKULLARA KAR TATİLİ

BARTIN'da kar yağışı üzerine okullar bugün tatil edildi. 62 köy yolu ulaşıma kapandı. Kent merkezinde buzlanma nedeniyle birçok maddi hazarlı kaza meydana geldi.

Dün başlayan ve aralıklarla etkili olan kar yağışı üzerine Bartın Valiliği, il genelinde bulunan ilk ve orta dereceli okulları bugün tatil etti. Çocuklar tatilin keyfini çıkararak, kartopu oynayıp, kar üzerinde kaydılar. Kar yağışı nedeniyle 62 köy yolu ulaşıma kapanırken, yolların açılması için çalışma başlatıldı. Bartın ile Karabük arasındaki yolun Kirazlı Köprü mevkiinde araçların kayması üzerine yol zaman zaman ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri çalışmalarını buraya kaydırarak, kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı.

Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Bartın kent merkezinde birçok maddi hasarlı kaza meydana geldi. Kayan araçlar birbirlerine çarptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title