Haberler

Piyasada dengeleri değiştirecek uygulama! Otomobil satışında yeminli sözleşme dönemi başladı

Güncelleme:

Piyasada dengeleri alt üst eden 'al-sat'çıları engellemek için otomotiv firmaları farklı yöntemlere başvuruyor. Son olarak firmalar müşterilerine otomobili hemen satmayacağına yönelik yeminli sözleşme yapmaya başladı. Bunun amacı satın aldığı sıfır kilometre otomobilin, yüksek fiyatla elden çıkarılmasını engellemek.

Türkiye otomotiv piyasasında dengeleri bozan 'al-sat'çıları önlemek ve yüksek fiyat artışlarına engel olmak için yeni bir çözüm geliştirildi.

YEMİNLİ SÖZLEŞME YAPMAYA BAŞLADILAR

Sabah gazetesinden Ufuk Sandık'ın bugünkü yazısında yer verdiği bilgilere göre, bazı otomotiv firmaları otomobil satın alan müşterilerle, otomobili hemen satmayacağına yönelik yeminli sözleşme yapmaya başladı.

HEDEF BİREYSEL MÜŞTERİNİN ALMASINI SAĞLAMAK

Bunun amacı satın aldığı sıfır kilometre otomobili, yüksek fiyatla elinden çıkaran 'al-sat'çılara engel olmak ve otomobil ticareti yapanların değil, bireysel müşterilerin otomobil almasını sağlamak. Böylece ikinci el otomobil piyasasındaki fiyatların yükselmesini durdurmak.

YAYGINLAŞMASI BEKLENİYOR

'Al-sat'çılar lansman döneminde özel fiyatla bayiden aldıkları otomobilleri ikinci elde daha yüksek satıyor. Bayilerdeki liste fiyatıyla galeri fiyatları arasında 30-50 bin TL'ye varan farklar var. Birkaç firmada başlayan imzalı satış işleminin, diğer firmalar arasında da yaygınlaşması bekleniyor.

KARA LİSTE UYGULAMASI VAR

Otomotiv sektörü 'al-sat' işine engel olmak için kara liste uygulamasına başlamıştı. Kara liste, ihtiyacı için otomobil satın alan gerçek müşteriyle 'al-sat'çıları birbirinden ayırt edilebilmesi açısından kısmen de olsa etkili oldu.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Otomobil

Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko - AS Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe Beko - AS Monaco maçından görüntüler! Survivor'da dün akşam kim elendi? 9 Mayıs Survivor elenen isim kim? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz olacak? Koç Metalurji kaç lot verir? İstanbul'da bugün yağmur yağacak mı? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak, sıcak mı, yağmurlu mu? 9 Mayıs Perşembe hava durumu! 10 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi? 10 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi? İOKBS BURSLULUK SINAV SONUÇLARI 2024! İOKBS bursluluk sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? SURVIVOR FURKAN KIZILAY KİMDİR? Furkan Kızılay kaç yaşında, nereli? Furkan elendi mi? 9 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? SURVIVOR'DA KİM ELENDİ? Survivor All Star'da elenen yarışmacı kim oldu? Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500

Yorumlar (7)

Suskun Demir:

10 Gün öncesinden araç arıyordum kendime bir arkadaşın aracını alacaktım arkadaşın eniştesi galerici fiyat istedik aractan adam kalkmış yıl başında gelecek zammı üstüne koyarak satmaya çalışıyor 2 cisi adamlar aracı satmıyor ve bunu binaların alltına saklıyorlar yani anlıcağınız ne kadar karaktersiz ne kadar adi varsa bizim insanımızda bu kadar basit...

33
0
yanıtYanıtla
Toprağın Babası:

YEMİNLİ GALERİCİ..

20
0
yanıtYanıtla
sadece kadir:

ilk önce stokçuluk yapan galericiler yemin etsin, dürüst esnafı oynasın. sen bayiden sıfır araçları topla stokçuluk yap sonra sıfır araçlara plaka takarak 2.el konumuna getir üzerine 50-60bintl koyarak 2. el aracı sıfır araç fiyatı üzerine çıkartıp piyasayı mahvederken nerdeydiler.. hala bu şekilde pazarda fiyatları uçuruyorlar. bayiler ve galericiler kendi aralarında anlaşıp satışlarını bu şekilde gerçekleştiriyorlar. umarım devlet bunlara en ağır cezaları verir.

18
0
yanıtYanıtla
ERKAN :

onlar yemini tutar mı be heyyy yavrum hey

17
0
yanıtYanıtla
Eren İsmail:

Asıl dengeleri bozan 2. ve 3. sinif galericiler. Yanlış anlamayın 2 ve 3 sınıf diyorum. Km geri almalar bozuk araçları eğreti yaptırıp saymalar yalan dolan.

14
0
yanıtYanıtla
Kimbel:

Almanyada fabrikanın satış fiyat listesi var,siz galeriye gittiğinizde fabrika listesi ile galeri listesi aynı,tabi bu fiyat üzerinde ekstrası olmayan fiyat,siz arz ettiğinizde ekstraları ayrı ödersiniz galerici nasıl kar edecek diye sorarsanız,fabrika her satılan araca galeriye öder yani kazıklama fiyat yok,Türkiyede aracını nerden alırsan al kazık hazır şimdi soruyorsunuz Dollar neden böyle yüksek,al işte buyrun

11
2
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

O yeminlerin hesabını ahir Dünya'da dosta gider diye diye verecekler inşAllah ..

9
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title