Haberler

Güvenlik Toplantısının İllegal Dinlenmesi

MÜSİAD Sivas Şubesi Başkanı Coşkun: "Devletimizin ve hükumetimizin mahremiyetinin fütursuzca kamuoyuna yansıtılmasını, bekamıza yapılmış bir ihanet olarak görüyoruz"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sivas Şubesi Başkanı Mustafa Coşkun, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin, "Devletimizin ve hükumetimizin mahremiyetinin fütursuzca kamuoyuna yansıtılmasını bekamıza yapılmış bir ihanet olarak görüyoruz" ifadesini kullandı.

Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, güvenlik toplantısının illegal bir şekilde dinlenmesine tepki göstererek, "Ülkemizin geleceğinin belirlendiği bu dönem içinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin çok gizli mahiyetteki görüşmelerinin dinlenmesini ve kamuoyuna servis edilmesini, Türkiye'nin ulusal güvenliğine yönelik alçakça bir saldırı olarak değerlendirmekteyiz" açıklamasında bulundu.

Yaşanan olayın hiçbir gerekçeyle açıklanamayacağını, hiçbir özrün mazeret olarak kabul edilemeyeceğini aktaran Coşkun, şunları kaydetti:

"Milletimizin ve devletimizin bekasının, birliğinin, dirliğinin hiçbir şart altında tartışmaya açılmasını, ulusal güvenliğimizi zedeleyecek, tehlike altına sokacak hiçbir hareketi kabul etmemiz, gerekçesi ne olursa olsun mazur görmemiz mümkün değildir. Devletimizin ve hükumetimizin mahremiyetinin fütursuzca kamuoyuna yansıtılmasını, bekamıza yapılmış bir ihanet olarak görüyoruz. Bu vesileyle vurgulamak isteriz ki, devletimizin, milletimizin birliğini ve dirliğini bozacak, istenmeyen sonuçlar doğuracak her türlü olumsuz hareket, kaynağı ya da gerçekleştireni kim olursa olsun milletimizi karşısında bulacaktır."

Coşkun, bunu gerçekleştirenlerin yargı tarafından en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini savundu. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title