Haberler

Mersin'de Zincirli Kadınlardan IŞİD'e Kanlı Tepki

Güncelleme:

Mersin'de Kadın Platformu üyesi kadınlar, IŞİD terör örgütünü ellerine bağladıkları zincirler ve ayaklarına sürdükleri kanı anımsatan kırmızı boya ile protesto etti.

Mersin'de Kadın Platformu üyesi kadınlar, Ezidi halkını katleden IŞİD terör örgütünü ellerine bağladıkları zincirler ve ayaklarına sürdükleri kanı anımsatan kırmızı boya ile protesto etti.

Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde bulunan Atıf Yılmaz Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 kadın, Ezidi kadınlara sahip çıkarak IŞİD'i protesto etti. 'IŞİD'in Karanlığına İnat Kadınlar Dünyayı Aydınlatacak' yazlılı pankart taşıyan kadınlardan 6'sı, siyah giyerek ellerine zincir vurdu ve ayaklarını kanı temsil eden kırmız boyaya batırdı.

'Ezidi Kadınlar Satılamaz', 'Şengal Halkı Yalnız Değildir', sloganları atan kadınlar, 'Ezidi Kadınlar Yalnız Değildir', 'IŞİD'tiniz mi Kadınlar Ölüyor' yazılı dövizler taşıyarak yürüyüşe geçti. Ellerinde döviz ve meşale taşıyan kadınlar, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinden yolu trafiğe kapatarak, 1 kilometre uzaklıktaki Barış Meydanı'na yürüdü. Meydanda sloganlarına devam eden kadınlardan birbirlerine zincirlenmiş olanlar, Şengal'de katledilen kadınlara dikkat çekmek için ayaklarını kırmızı boyaya batırdı. Bir süre sonra zincirlerinden kurtularak yürümeye başlayan kadınlar, arkalarında bıraktıkları kırmızı ayak izleri ile Ezidiler için özgürlük istedi.

Kadınlar adına açıklama yapan Yüksel Kapıkıran, "Ortadoğu'da bitirilmek istenmeyen bir savaş var. Başta petrol olmak üzere, bölgenin tüm kaynakları üzerinde gelişen paylaşım savaşında en çok yoksul halklar, kadınlar ve çocuklar etkilenmektedir. Bugün Suriye, Rojava, Şengal ve Gazze'deki durum ortadadır. Kitle katliamlarının son örneği IŞİD çetesi üzerinden Şengal'de Ezidi halkına yönelik yapılandır. IŞİD çetesini hegemonik güçler bir araya getirip öne sürmüş, başta Suudi Arabistan, Katar yönetimleri ve AKP olmak üzere bir çok gücün desteklediği ve bazı yerel gerici güçlerin de parçası olduğunu kanıtlamaktadır" dedi. Konuşmanın ardından bir süre eylemlerine devam eden kadınlar, olaysız şekilde dağıldı. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin Politika Güncel Haberler

'AK Parti'ye oy vermem' diyen taksici, araçtaki kişinin kim olduğunu öğrenince donup kaldı

"AK Parti'ye oy vermem" diyen taksici, araçtaki kişinin kim olduğunu öğrenince donup kaldı

Esenyurt Belediye Başkanı'nın kayınbiraderine yaptığı kıyak Özel'den döndü

Esenyurt Belediye Başkanı'nın kayınbiraderine yaptığı kıyak Özel'den döndü

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Bakmadan Geçme

S Sport CANLI izle! 7 Haziran S Sport HD kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! S Sport 4K canlı maç izle Yalı Çapkını final mi yapıyor? Yalı Çapkını sezon finali bugün mü? Gaddar 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çekya Malta maçı CANLI izle! (HD) 7 Haziran Çekya Malta maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Kızılcık Şerbeti 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 73. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Ersun Yanal Amedspor teknik direktörü mü oldu? Fenerbahçe'yi şampiyon yapmıştı Arka Sokaklar 679. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 16. Bölüm tek parça HD izle 7 Haziran Cuma! 7-8 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızılcık Şerbeti 66. bölüm (SEZON FİNALİ) canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? 7-8 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 15. bölüm TRT 1 HD izleme linki! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi!
Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title