Haberler

Yeşil Altın" Yükselişe Geçti

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - OTSO Fındık Komitesi Başkanı Evren Enginyurt, konuşması,- Fındık detaylar, "Yeşil altın" yükselişe geçti- Ordu Ticaret Borsası'nda 18 liradan işlem gören kabuklu tombul fındığın kilogram fiyatı, serbest piyasada 21 liraya kadar çıktı- OTSO Fındık Komitesi Başkanı Enginyurt: "Bu yükselişin en büyük nedeni piyasada yok denecek kadar az fındığın kalması" Ordu Ticaret Borsası'nda 18 liradan işlem gören kabuklu tombul fındığın kilogram fiyatı serbest piyasada 21 liraya kadar çıktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - OTSO Fındık Komitesi Başkanı Evren Enginyurt, konuşması,- Fındık detaylar, "Yeşil altın" yükselişe geçti- Ordu Ticaret Borsası'nda 18 liradan işlem gören kabuklu tombul fındığın kilogram fiyatı, serbest piyasada 21 liraya kadar çıktı- OTSO Fındık Komitesi Başkanı Enginyurt: "Bu yükselişin en büyük nedeni piyasada yok denecek kadar az fındığın kalması" Ordu Ticaret Borsası'nda 18 liradan işlem gören kabuklu tombul fındığın kilogram fiyatı serbest piyasada 21 liraya kadar çıktı. Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Fındık Komitesi Başkanı Evren Enginyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındık fiyatının uzun aradan sonra yeniden yükselişe geçtiğini söyledi. En son serbest piyasada 20 liraya kadar çıkan, ardından 16,5 liraya düşen kabuklu fındığın bugünlerde 21 liraya kadar yükseldiğini ifade eden Enginyurt, "Bu yükselişin en büyük nedeni piyasada yok denecek kadar az fındığın kalması" dedi. Enginyurt, 21 lira seviyelerine çıkan fındığın yeni bir fiyat rekoru kırdığına vurgu yaparak, fiyatların tahmin ettikleri şekilde seyrettiğini kaydetti. Serbest piyasada fiyatın arz talep dengesine göre şekillendiğini hatırlatan Enginyurt, fiyatların ilerleyen günlerde 25 liraya kadar çıkacağını tahmin ettiklerini söyledi.Enginyurt, fındığın artık kendi değerini bulduğunu belirterek, "Çünkü geçen sezon yaşanan zirai don rekolteyi iyice düşürmüştü. Fiyatların bu seviyeye geleceğini bütün manavlarımız da biliyordu. Nitekim mayıs ayı itibarıyla fiyatlar yeniden yükselişe geçti. Bir ay boyunca 16-17 lira seviyelerinden işlem gören fındık, şu günlerde 21 liraya kadar çıktı. Bu yükselişin en büyük nedeni piyasada yok denecek kadar az fındığın kalması. Deposunda ürünü olan çiftçilerimiz 21 liradan fındıklarını satabilirler" değerlendirmesinde bulundu.Yeni sezonda fındık fiyatının 15 liranın altına düşmeyeceği beklentisini taşıdıklarını dile getiren Enginyurt, "Çünkü bütün depolar boş. Avrupa'nın ve birçok ülkenin fındığa ihtiyacı var. Bu nedenle herkes fındığa hücum edecektir. Bu da yeni sezonda fiyatların düşmeyeceği anlamına geliyor. Zaten fındığın son günlerdeki yükselişi bunun bir habercisi" diye konuştu. Enginyurt, fındık üreticisinin artan fiyatlar karşısında eskisi gibi ürünlerini emanete bırakmayıp kendi depolarında saklamayı tercih ettiğini anlatarak, "Üreticimiz artık kendi fındığına kendisi sahip çıkıyor. Fiyatların artmasında bunun da çok etkisi vardır.

Kaynak: AA / Güncel

Ordu Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Gamze Özçelik'ten sürpriz evlilik! Reshad Strik ile nikah masasına oturdu

Gamze Özçelik'ten sürpriz evlilik! Reshad Strik ile nikah masasına oturdu

Bakmadan Geçme

Yarın ne sınavı var? 9 Haziran Yarın hangi sınavlar, hangi ÖSYM sınavı var? Ahmet Selim Kul kimdir? Ahmet Selim Kul kaç yaşında, nereli? Ahmet Selim Kul hayatı ve biyografisi! Haber Global Digiturk'de hangi kanalda? Haber Global Digiturk'de kaçıncı kanalda, sırada? Mehmet Akif Ersoy hangi takımlı? Sunucu Mehmet Akif Ersoy hangi takımı destekliyor? Ali Koç - Aziz Yıldırım CANLI İZLE! Ali Koç/Aziz Yıldırım canlı yayını hangi kanalda, nereden izlenir? Ali Koç/Aziz Yıldırım hangi kanalda? Ali Koç/Aziz Yıldırım canlı yayını nerde yayınlanıyor? Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko maçı ne zaman? Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko maçı saat kaçta, hangi kanalda? Babalar günü ne zaman 2025? Babalar günü 2025 yılında hangi güne, hangi tarihe denk geliyor? Demir 5 TL çıkacak mı? Madeni 5 TL piyasaya mı sürülüyor? Yeni demir 5 TL nasıl olacak? Portekiz Hırvatistan maçı CANLI izle! (HD) 8 Haziran Portekiz Hırvatistan maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Pazar günü kargolar açık mı 2024? Pazar günü kargolar saat kaça kadar açık, kaça kadar dağıtım yapıyor? Emekli maaşı bayramdan önce yatacak mı 2024? Emekli maaşı bayramdan önce ödenecek mi? Gamze Özçelik evli mi? Gamze Özçelik kiminle evli, eşinin adı ne? Muharrem Akkuş yaşıyor mu? Muharrem Akkuş öldü mü, neden öldü? Muharrem Akkuş ölüm sebebi ne? Hepsijet Pazar günü çalışıyor mu? Hepsijet Pazar günü kaça kadar çalışıyor?
Gazze'de 210 Filistinlinin öldürülmesine Biden ve Netanyahu'dan skandal yorumlar

Gazze'de 210 Filistinlinin öldürülmesine Biden ve Netanyahu'dan skandal yorumlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title