Haberler

Yeni Türbenin Yapılacağı Arazinin Sahibi Ortaya Çıktı

Güncelleme:

Süleyman Şah türbesinin nakledildiği Suriye Eşmesi'ndeki arazinin Kobanili sahibi, "Herhangi bir satış işlemi yapmadım. Türk devletinden yardım istiyorum" dedi.

Süleyman Şah türbesinin nakledildiği Suriye Eşmesi'ndeki arazinin Kobanili sahibi Bozan Osman, "Arazi Türkiye sınırına 200 metre. Bakınca Türk askerlerini gördüm. Herhangi bir satış işlemi yapmadım. Ama Türk devletinden yardım istiyorum" dedi.

"SABAH BİR BAKTIM TÜRK ASKERİ BENİM ARAZİMDE"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), IŞİD tehdidi altındaki Süleyman Şah Türbesi'ne ve Saygı Karakolu'nda görev yapan bordo bereli askerlerin kurtarılmasına yönelik operasyonunun ardından, türbenin yeni yeri Suriye Eşmesi'nde de çalışmalar hızlandı. Türkiye sınırına 180 metre uzaklıktaki Süleyman Şah Türbesi'nin konulacağı arazinin de IŞİD saldırıları esnasında ailesiyle Türkiye'ye sığınan 45 yaşındaki Bozan Osman adlı Suriyeli olduğu ortaya çıktı. Birecik'te Aşağı Eşme köyündeki yakınlarına sığınan Bozan Osman, Vatan'ın sorularını yanıtlayarak, herhangi bir satış işlemi veya anlaşma yapmadığını kaydetti.

"SURİYE'DE TOPRAK PAHALI"

IŞİD saldırılarından sonra maddi açıdan sıkıntılı günler geçirdiklerini kaydeden Osman, Türk devletinden yardım talep ettiklerini söyledi: "Süleyman Şah türbesinin yapılacağı arazi bana ait. Ben araziyi satmadım. Herhangi bir anlaşma da yapmadım. Zaten duymadım. Gece Türk askerlerinin bizim köye doğru gittiğini gördüm. Zaten 200 metre mesafede. Sabah bakınca oraya askerleri gördük. Sabah da, ben muhtar Suphi Yavuz'un yanına gidip Türk askeri bizim toprağa mı gitti diye sordum. Muhtar da bana bir şey olmaz dedi. Arazi 100 dönüm. Tamamı benim. Önceden de haber veren olmadı. Gidip konuştuk askerlerle. Bir şey olmaz, biz sizin kıymetinizi biliyoruz dediler bana. Biz 12 kişilik bir aile olarak IŞİD, Kobani'ye saldırdığı esnada Türkiye'ye Aşağı Eşme köyüne gelip dayımızın yanına yerleştik. Zaten zor durumdayız. Suriye'deyken, şu anda türbenin yapılacağı arazi üzerinde tarımla uğraşıyorduk. Buğday, arpa falan ekiyorduk. Türk devletinden yardım talep ediyoruz. Suriye'de toprak da çok pahalıdır. Ne olacak bilmiyoruz."


(Yeni Süleyman Şah Türbesi böyle olacak)

EŞME'DEKİ TÜRBE İNŞAATI HUKUKA UYGUN MU?

Eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, konuyla ilgili değerlendirmesinde, "Suriye Eşmesi'nin Türkiye topraklarının 200 metre yakınında olması ileride savunulmasını kolaylaştırır. Ama 200 metre yakınında olsa dahi orası halen Suriye toprakları. Bizim Suriye topraklarında 'türbe orada olmasın, şurada olsun' diye tek taraflı olarak karar vermememizin yeterli olmadığı kanaatindeyim. Suriyeliler buna olumlu yaklaşmadığı sürece Türkiye Suriye ilişkilerinde çözümsüz bir süreç olarak kalmaya devam edebilir." dedi.

Emekli Büyükelçi Uluç Özülker de sınırına yakın bir başka alanda türbe yapılması girişimini, uluslararası hukuka aykırı olduğunu, bir ülkenin topraklarını işgal etme manasına geldiğini ifade etti.

Ortadoğu uzmanı Prof. Dr. Gökhan Bacık ise hükümetin bu adımla, kamuoyuna "geri çekilmedik, hala orada bayrağımız asılı" mesajı vermek istediğini söyledi.
(Kaynak: Vatan/Zaman)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Süleyman Şah Türkiye Suriye Eşme Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar!
500

Yorumlar (199)

insan evladi:

ulan bunlarin sadece turkiyede hirsizlik yaptigini saniyordum ama demek ki gozleri doymadi, baska ulkelerde arazi mafyasi olmuslar. . . turk halkinin somurulecek parasi kalmadi demek ki.

18
148
yanıtYanıtla
komedi:

keşke türbeye hiç ellemeselerdi. sadece askeri alsalardı bari. hem toprağı terk et. hemde bu mendeburların arazisine getir. ne yapıyor bunlar. asker hiç akıl vermemiş mi davutoğluna

6
75
yanıtYanıtla
kaan1mobilWeb@haberler.com:

Kobani dusmedi, suleymansah turbesi dustu. Yanlis ata oynadik. gercegi Kabul etmekte bir erdemdir. Isit Barbar cetelerine guvenmek bir hataydi.

52
4
yanıtYanıtla
SerhatmobilWeb@haberler.com:

Artık akp ye oy veren Türklerin Türklüğünden şüphe duyuyorum.

29
14
yanıtYanıtla
balyozmobilWeb@haberler.com:

şu yazilari yazanlarin hic birinin Esed ile işbirliği içindeki isid türbeyi vurduğu zaman savaşa katilcana inan miyorum bu seferde askerimizi bosyere ôldurttun git kendin savaş diyecektiniz at gözlüğünü takmış gidoyonuz ne mutlu oradaki askerimize boyle bir görevi kim ifa etmek istemedi ki

33
5
yanıtYanıtla
cesur:

bayrak dikilen yer Türk topragidir

21
10
yanıtYanıtla
cepnimobilWeb@haberler.com:

Türkiye de kaldigin günlere say kocum her buarada suriyede fiyatlar çok pahalı demissin ne kopartirsam kâr kâr mantığı.

26
5
yanıtYanıtla
hizbullah:

yollayın bunu sınır dışı edin

12
16
yanıtYanıtla
BJK 66:

BIR TEHDITDE SEN YAP KACARIZ VALLAHA FIRTINA AHMET GIBI BIR ZAT VAR BASIMIZDA

26
2
yanıtYanıtla
s.s:

türkiye yi ne hale getirdiler. allah bildiği gibi yapsın sizi. ak parti ye oy verenler sizin yorumunuzu çok merak ediyorum. hala destekliyormusunuz?allah sizi de bildiği gibi yapsın.

11
16
yanıtYanıtla
Tüm 199 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title