Haberler

Türkiye Küresel Çapta Yükselen Değer

Güncelleme:

"Güçlü girişimcilik hareketi, Türkiye'nin küresel çapta yükselen bir değer olmasını sağlıyor."

Dünya genelinde 8 binden fazla üst düzey girişimciyi bünyesinde barındıran Dünya Girişimciler Organizasyonu (Entrepreneurs' Organization – EO), üyelerini 2012 EO İstanbul University Event kapsamında İstanbul'da buluşturdu. Dünya Girişimciler Organizasyonu Başkanı Samer Kurdi, Türkiye'nin yalnızca bölgede değil, tüm dünyada öne çıktığını ve güçlü bir oyuncu olarak dikkat çektiğini vurguladı. Samer Kurdi, Türkiye'deki güçlü girişimcilik hareketinin bunda önemli pay sahibi olduğunu ifade ederek, EO üyelerinin Türkiye'deki yatırım olanaklarını değerlendireceğini söyledi.

40 ülkede 8 binden fazla üst düzey girişimcinin yer aldığı dinamik ve global bir girişimcilik ağı olan Dünya Girişimciler Organizasyonu (Entrepreneurs' Organization – EO), 19-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdiği 2012 EO İstanbul University Event organizasyonuyla, küresel iş dünyasının 1000'e yakın lider girişimcisini buluşturdu.

Dünya Girişimciler Organizasyonu Başkanı Samer Kurdi, "Bu yıl Entrepreneurs' Organization'ın 25. yılı. Doğu ile batı arasında bir köprü konumunda bulunan İstanbul'da bir etkinlik gerçekleştirmiş olmaktan büyük memnuniyet duyduk. EO, girişimcileri öğrenme ve büyüme olgularıyla tanıştırma misyonuyla hareket eden bir organizasyon. Üyelerimize iş hayatının yanı sıra sosyal ve aile hayatlarında da üyelerimize destek oluyoruz. Öğrenmek, hayatın her döneminde geçerli," dedi.

Samer Kurdi sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye sadece Ortadoğu'da değil bütün dünyada yükselen bir değer. Yalnızca bölgesel bir güç değil ve küresel çapta da güçlü bir oyuncu. Türkiye'deki yoğun ve güçlü girişimcilik hareketinin bunda önemli katkısı var. Sözünü ettiğimiz girişimcilerin hepsinin çok büyük olmasına gerek yok, orta ölçekli olarak değerlendirebileceğimiz girişimciler de bu anlamda önemli katkı sağlıyorlar. Bu da Türkiye'nin ekonomik gücünü artıran bir faktör."

İstanbul'da gerçekleştirilen etkinlik çerçevesinde, EO üyelerinin Türkiye'nin potansiyelini doğrudan görebilme imkanı bulduğuna dikkat çeken Samer Kurdi, "Pek çok üyemizin Türkiye'deki yatırım olanaklarını görerek faaliyete geçeceklerini düşünüyoruz. Temaslarımız esnasında Türkiye'deki yetkililerden ülkedeki yatırım olanakları ve potansiyel hakkında önemli bilgiler aldık. Türkiye heyecan verici ortama sahip ve üyelerimiz de bunu kullanmak isteyeceklerdir."

Etkinliğe dünya çapında isimler konuşmacı olarak katıldı

EO'nun 25. yılına paralel olarak düzenlenen olan organizasyon, girişimcilere dünyanın en başarılı iş insanlarının deneyimlerini dinleme fırsatı sundu. The Happiness Advantage kitabının yazarı ve yakın geçmişte Harvard'ın en popüler derslerinden biri olan Mutluluk Dersi'nin yaratıcılarından Shawn Achor, iş dünyasının bestsellerı olmuş Abundance: The Future Is Better Than You Think kitabının yazarlarından biri ve uzaya ilk turist götüren şirket XPRIZE'ın CEO'su olan Peter Diamandis ve dünya çapında bireylerin ruhsal ve etik gelişimlerine yönelik workshoplar yöneten Dandapani etkinliğin dikkat çekici konuşmacıları arasında yer aldı. 2012 EO İstanbul University Event organizasyonunda kültürlerarası yönetim danışmanı ve en önemli işletme düşünürleri arasında gösterilen Dr. Fons Trompenaars ve Lie Spotting: Proven Techniques to Detect Deception kitabının yazarı ve önde gelen sosyal ağ yönetimi şirketlerinden biri olan Simpatico Networks'ün CEO'su Pamela Meyer gibi dünya çapında tanınan isimler de yaptıkları konuşmalarla girişimcilik hakkında önemli ipuçları verdi. Floyd Consulting'in Kurucusu ve Başkanı olan, dünya çapında verdiği sunum ve seminerlerine 50 ülkede dört milyondan fazla katılımcıyla buluşan Matthew Kelly, şirketlerin hedeflerine ulaşmak için yapmaları gerekenleri özgün yaklaşımıyla aktardı.

Etkinliğe katılan EO üyeleri Kapalıçarşı, Binbir Direk Sarnıcı ve Ayasofya'nın da aralarında bulunduğu pek çok tarihi mekanı yalnızca EO üyeleri için özel olarak gerçekleştirilen programlar kapsamında ziyaret ederken İstanbul'un pek çok noktasını gezerek şehri yakından tanıma imkanı buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Türkiye Eylül Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title