Haberler

Terör Saldırılarına Tepkiler

AK Parti İstanbul İl Başkanlığının organizasyonuyla, Beşiktaş'taki terör saldırısı Şehitler Tepesi'nde protesto edildi.

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığının organizasyonuyla, Beşiktaş'taki terör saldırısı Şehitler Tepesi'nde protesto edildi.

Beşiktaş Bezmialem Valide Sultan Camisi'nin önünde toplanan ve aralarında TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, AK Parti milletvekilleri ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci'nin de bulunduğu partililer, saldırının gerçekleştirildiği Şehitler Tepesi'ne yürüdü.

Yürüyüş sırasında "Kahrolsun PKK", "Polise uzanan eller kırılsın" ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde sloganlar atıldı, tekbir getirildi.

Daha sonra Şehitler Tepesi'nde saldırının gerçekleştirildiği alana karanfil bırakılarak dua edildi.

TBMM Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, burada yaptığı konuşmada, İstanbul milletvekillerinin katılımıyla gerçekleşen organizasyonda teröre lanet okuduklarını söyledi.

Bahçekapılı, "Acımız büyük, içimiz yanıyor, içimiz ağlıyor ama ruhumuz çok dik. Bu terörü lanetliyoruz. 15 Temmuz gecesi gibi aynı ruh, aynı heyecan, aynı bilinçle sağduyu içinde birlikte olacağımızı buradan haykırıyoruz." diye konuştu.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise bir hafta önce Şehitler Tepesi'nde 44 şehit verildiğini, dün de Kayseri'de terör saldırısıyla yüreklere acı düştüğünü ifade etti.

Bütün İstanbulluların bir hafta içinde Şehitler Tepesi'ne adeta aktığını belirten Temurci, bugün İstanbul'da 15 Temmuz'u tekrar yaşadıklarını aktardı. 15 Temmuz'un bitmediğini ve devam ettiğini vurgulayan Temurci, şöyle konuştu:

"15 Temmuz'da bu milleti tankla, tüfekle, kurşunla durdurmaya çalışanlar ... Bu milletin iman dolu göğsü, o kurşunu Allah'ın izniyle önledi. Darbeyle ülkeyi bölmeye çalışanlar bunu başaramadı. Terörle, işbirlikçileriyle, emperyalist güçlerle milleti dize getirmeye çalışıyorlar. Buradan hep birlikte, haykırıyoruz: Bu millet, sağduyuya hakim bir millettir. Bu millet istikrarına sahip çıkacak. Bu millet, 14 yıldır yapılanların çok daha iyi yapılmasının yolunu açacak. Onun için bu günler bizim, birlik ve beraberlik günlerimizdir."

Temurci, terörle bu ülkeye bir şeyler yapmaya çalışanların dönüp 15 Temmuz'a bakmaları gerektiğini dile getirdi.

Milletin 15 Temmuz'daki gibi hatta daha güçlü şekilde ayakta olduğuna dikkati çeken Temurci, şöyle devam etti:

"Onun için siyasi görüşü her ne olursa olsun, bugün birlik ve beraberlik günüdür. Bugün, 15 Temmuz'u, o geceyi tekrar yaşama günümüzdür. Önümüzdeki süreçte, buradan o teröristlere ve onların ağababalarına hep birlikte sesleniyoruz ve diyoruz ki, 'Yere dökülen, bu vatan toprağına düşen her şehidimizin her bir damla kanının hesabı mutlaka ve mutlaka sorulacak ve kendilerine fatura edilecektir.' Aslında Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle bu millet milli seferberliği başlatmıştır."

"Yere düşen her kardeşimiz gönlümüzdedir"

Temurci, milli seferberliğin, Türkiye üzerinde oynanan oyunları görmek, anlamak ve ayağa kalkmak olduğunu söyledi.

Milletin müsterih olması gerektiğini belirten Temurci, şunları kaydetti:

"Her birimiz şehitlerimize üzülürüz. İçimiz, yanar. Kan ağlıyoruz. Bizim vatan, bayrak, devlet sevgimiz ve milletimize olan saygımız, kutsallarımız, bizim acılarımızdan çok daha büyüktür. Ancak ve ancak şehitlerimizin olduğunu görünce, şehadet noktasında cesaretimiz ve motivasyonumuz artar. O alçaklara buradan sesleniyoruz. Yere düşen, toprağa düşen her kardeşimiz, gönlümüzdedir. ve bizler de buradan ant içiyoruz ve diyoruz ki 'Yemin olsun ki biz şehadetten korkan insanlar değiliz. Bu millet, şehadeti arzular ama onların gideceği hiçbir yer yok.' Lanet okuyoruz. Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Bugün sağduyu günüdür. Bu mesele 79 milyonun meselesidir. Onun için Şehitler Tepesi hepimizindir, Türkiye hepimizindir. Değerlerimize, vatanımıza, bayrağımıza sahip çıkalım. Her yerde, bu bayrağı ve bu vatanı savunalım."

Protestoya, AK Parti İstanbul milletvekilleri Burhan Kuzu, Ekrem Erdem, Ravza Kavakcı Kan, Markar Eseyan, Nureddin Nebati, Hasan Turan, Şirin Ünal, Fatma Benli, Ahmet Hamdi Çamlı ve Serap Yaşar ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ayşe Nur Bahçekapılı Beşiktaş İstanbul AK Parti Politika Güncel Haberler

title