Haberler

Suriyeli Minik Ali'nin Sözleri Yürek Yaktı: Hayalim Yok

Güncelleme:

Suriyedeki savaştan kaçıp Türkiye'ye gelen minik Ali, sokakta su satarak yaşamaya çalışıyor. Hayalin var mı sorusuna ise "Hayalim yok" diyerek cevap veriyor.

Savaştan kaçıp Türkiye'ye gelen Suriyeliler yıkık dökük dört duvar arasında yaşıyorlar. Süleymaniye'deki bir harabede de 100'e yakın Suriyeli yaşıyor, yarısından fazlası çocuk. Elektrik yok, su yok yemek yok, işte bu şartlarda hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar.

Harabenin bölümlerinde farklı aileler yaşıyor, onlardan biri Reşit ailesi. 10 kişi Kobane'den geldiler. Yusuf Reşit ve karısı Semira 18 yaşında. Semira ikinci çocuğuna hamile, 1,5 yaşındaki oğulları ise çok hasta.

"EV YOK BURADA YAŞIYORUZ"

Yusuf, Türkçe'yi burada öğrenmiş, çat pat konuşuyor. "Çocuğum hasta artık çalışamıyorum" diyor. Reşit, "Mecburuz, ne yapacağız? Ev yok, burada yaşıyoruz. Kobane'de kalıpçıydım inşaatta. Yani iyi yaşadım ama Türkiye'de zor. Şimdi, şu anda kimse iş vermiyor. Ama iş yapıyorum. Şimdi çocuğum hasta olduğu için çalışmıyorum" diye anlatıyor içinde oldukları durumu.

"SAVAŞ BİTERSE GİDERİZ AMA SAVAŞ BİTMİYOR"

" Suriye'ye gitmek istiyorum ama gidemem" diyor. Çünkü "Güzel değil ki gidiyoruz, gidersek ölürüz. Bunun için gitmiyoruz. Ne zaman olursa gideriz. Savaş biterse gideriz. Gideriz ama savaş bitmiyor. Savaş sadece devam ediyor..."

"SAVAŞTAN GELDİK"

Eve suyu camiden taşıyorlar, hastalık kol geziyor yaşadıkları yerde. Gençlerden ikisi vereme yakalanmış.

Yusuf'un annesi Hazala Hamut "Biz savaştan geldik. Çocuklarımız var çalışıyorlar. Su satıyorlar ekmek paramızı getiriyorlar şikayetimiz yok, ekmeğimiz var yiyoruz yeter. Biz ne yaparız bilmiyorum. Kış yağmur yağınca zametli oluyor. Biz kendimize naylondan ev ve odalar yapacağız. Vatanımız şehrimiz Suriye'miz... Biz orada büyüdük. çocuklarımız çalışıyordu yiyorduk içiyorduk, mesuttuk."

"DAVRANMIYORLAR AZARLIYORLAR"

Çocuklar mendil ve su satıyor, dileniyor. 4 kardeşten biri 10 yaşındaki Ali. Ali su satarak günde 4-5 lira kazanıyor. İnsanların nasıl davrandığı sorusuna ise, "Davranmıyorlar, azarlıyorlar" diye cevap veriyor. Ne yazık ki bir hayali yok.

Komşuları ise neredeyse 50 kişi yaşıyor o harabede. 10 günlük Murat bebek enfeksiyondan gözlerini açamıyor.

Onların bir hayatı vardı... Evleri, işleri, komşuları, arkadaşları. Suriye'deki savaş hepsini aldı götürdü. Geriye hastalıklar ve yine de duvralara resim yapan çocuklar kaldı.

Kaynak: CNN Türk - Ezgi Cankurtaran

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Süleymaniye Türkiye Suriye Kobani Güncel Haberler

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

500

Yorumlar (26)

Eses:

Önce can sonra canan başta kendi çocuklarımızı düşünmeliyiz

2
39
yanıtYanıtla
ref:

türk cocuklarıda yarın hayalı olmayacak bu gidişle 5 milyon suriyeli ıorak afganı soktular ülkeye birde pkk eklendi ekonomi iyice bozuldu türk cocuklarında hayali kalmadı

24
10
yanıtYanıtla
erbain:

Bunların hesabı bize sorulacak yetime yoksula neden yardım etmedin diye sorulacak cevabınızı hazırlayın. . .

29
2
yanıtYanıtla
koylu:

coca bak ya hayalim yok diyor ne hayal yapsinki cocuk kucucuk kalbinde sevgide yok hayalde yok yapanlar utansin

28
1
yanıtYanıtla
TÜRK:

SANKİ BİZİM VAR, HERGÜN BİR DÜZİNE ŞEHİT HABERİ GELİYOR. NEREYE GİDİYORUZ BELLİ DEĞİL. İÇ SAVAŞ MI OLACAK, İHTİLAL Mİ OLACAK, BELİRSİZ. . . YARININI GÖREBİLEN VARSA BERİ GELSİN. SURİYELİYİ DÜŞÜNECEK HALİM YOK. NE BAŞIMIZA GELDİYSE AKP NİN BU SAÇMA SAPAN POLİTİKALARINDAN GELDİ.

19
5
yanıtYanıtla
nuda:

artık bunu kürt çoçuklarıda diyor #hayalim yok#

12
12
yanıtYanıtla
ahmet:

türkiye de nüfusunuz 10 milyonu bulunca olacak hayalleriniz. özerklik, anadilde eğitim v. s. hatta burasının aslında bir arap ülkesi olduğunu ve toprak istediğinizi söyleyeceksiniz. şimdilik böyle masum kal ufaklık. .

13
9
yanıtYanıtla
Ali:

Doğum kontrol hapı verin Suriyeli doğacak bebekler bu dramı çekmesin izin verin avrupaya gitmelerine alınırda 3 4 milyon alınır mı ya insaf bakabileceğimiz kadar almaliydik

12
5
yanıtYanıtla
set:

Bize ne diyenlerin yuzunden onlarin durumuna dusecegiz

15
0
yanıtYanıtla
yalnız kurtMobil-ANDROID:

sebep olanların allah belasını versin

15
0
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title