Haberler

Suriye'de İç Savaş

IŞİD ile Esed rejimine karşı mücadele etmek üzere kurulan "Mücahitler Ordusu" arasında meydana gelen şiddetli çatışmalarda çok sayıda kişi hayatını kaybetti Çatışmalarda Bilal Şuhud adlı gazeteci yaşamını yitirdi Muhalif kaynaklar: "Mücahitler Ordusu, IŞİD'le girdiği çatışmada üstün başarı elde ederek.

Suriye'nin Halep kentinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile Esed rejimine karşı mücadele amacıyla kurulan "Mücahitler Ordusu" arasında meydana gelen şiddetli çatışmalarda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Muhalif kaynaklardan alınan bilgiye göre, IŞİD, Mücahitler Ordusu'nun dün kurulmasının ardından Halep kentinde 46. alayın bulunduğu bölgeye saldırı düzenledi. Saldırıyı püskürten Mücahitler Ordusu, El-Ensari Eş-Şarki Mahallesi ve çevresinde bulunan IŞİD'e ait bazı binaları ele geçirdi.

Kaynaklar, çatışmalarda çok sayıda kişinin öldüğünü, yaşamını yitirenler arasında Bilal Şuhud adlı gazetecinin bulunduğunu kaydetti.

Şuhud'un yerel bir gazetede çalıştığı bilgisini veren kaynaklar, çatışmaların sürdüğünü, IŞİD'in ayrıca tank ve ağır silahlarla Halep'in Etarib kasabasındaki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerine saldırdığını ifade etti.

Yeni Devrimci Suriye Cephesi'nden yapılan açıklamada ise "Mücahitler Ordusu, IŞİD'le girdiği çatışmada üstün başarı elde ederek çok sayıda IŞİD mensubunu esir aldı. Mücahitler Ordusu, kaçırılan aktivistlerin rehin tutulduğu iddia edilen İŞID'in kontrolündeki cezaevine doğru ilerliyor" denildi.

Görgü tanıkları, Mücahitler Ordusu ile IŞİD arasında Halep'in El-Ensari Eş-Şarki, Cisru'l Hac, El-Meşhed, Salahaddin, El-Kellase mahallelerinde meydana gelen çatışmalarda, aralarında IŞİD'in Etarib sorumlusunun bulunduğu 25 kişinin esir alındığını dile getirdi.

IŞİD'in, Halep'in kuzey ve güney kırsalına çıkan tüm yolları kapattığı, bölge halkına güvenlikleri için evlerinden çıkmamaları uyarısında bulunduğu belirtildi.

Suriye'de muhalifler, Esed rejimi ve Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) ile mücadele amacıyla dün "Mücahitler Ordusu" adında yeni bir oluşum kurduklarını açıklamıştı.

Esed güçlerine karşı savaşan 7 farklı grubun katılımıyla meydana gelen "Mücahitler Ordusu", başlangıçta Halep, İdlib kenti ve kırsalında, sonrasında ise Suriye'nin çeşitli bölgelerinde operasyonlar yürüteceğini açıklamıştı. Yeni oluşumun temsilcileri tarafından "Youtube" üzerinden yayınlanan video mesajında, "Mücahitler Ordusu"nun, Nureddin Ez-Zengi, El-Ensar, İslami Özgürlük, Emcadu'l-İslam, Ensarul Hilafe, Cund el-Harameyn Tugayları ile İslami Nur Hareketi ve "Emrolunduğun Gibi Dosdoğru Ol" Birliği'nden oluştuğu duyurulmuştu. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Işid Politika Güncel Haberler

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Saadet ve Gelecek Partileri 'Abdullah Gül' iddiasını yalanladı: Gerçeklik payı yok

Saadet ve Gelecek Partileri "Abdullah Gül" iddiasını yalanladı: Gerçeklik payı yok

İzmir'deki yangında Çiçek Adası'nın tamamı küle döndü

İzmir'deki yangında Çiçek Adası'nın tamamı küle döndü

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title