Haberler

Hiç Kimseyi Tanımıyor Ama Örgüte Üye Yaptılar

Güncelleme:

Kiraya verdiği araca şoförlük yaptığı için örgüt suçlamasıyla 15 aydır Silivri Cezaevi'nde olan Sinan Yılmaz'ın son duruşmasında tutukluluğuna devam kararı verildi.

Kiraya verdiği araca şoförlük yaptığı için örgüt suçlamasıyla 15 aydır Silivri Cezaevi'nde olan Sinan Yılmaz'ın son duruşmasında tutukluluğuna devam kararı verildi.

Türkiye'de son aylarda siyasi davalarda ilginç gelişmeler yaşanırken, birçok adli vakada da benzer ilginçlikler yaşanıyor. 8 Eylül Pazartesi günü Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada yaşananlar da, kamuoyunu şaşırtacak cinsten.

"EK PARA VERİLMESİ KARŞILIĞINDA ARACA ŞOFÖRLÜK YAPTI"

9 sanıklı davada yargılanan Sinan Yılmaz, otomobil kiralama şirketinde çalışıyor. Kiraya verdiği araca şoförlük yaptı ve 15 aydır Silivri Cezaevi'nde örgüt suçlamasından dolayı tutuluyor. Sinan Yılmaz'ın avukatı Erkan Metin'in anlattıkları ise, yaşanan hukuk skandalını ortaya koyuyor.

Erkan Metin, "İddianamede 61 telefon tapesi var ve suçlamalar bu konuşmalar üzerinden yönlendiriliyor. Ancak Sinan Yılmaz'ın bu telefon tapelerinde ne bir konuşması var ne de ismi geçiyor. Oto kiralama şirketinde çalışan müvekkilim Yılmaz, araç kiraya veriyor ve kendisine ek para verilmesi karşılığında araca şoförlük yapıyor. Polislerin aracı durdurması sonrasında ise Sinan yılmaz ve yanındaki 3 kişi gözaltına alınıyor." dedi.

"KİMSE TANIMIYOR ANCAK TUTUKLU"

Gözaltına alındıktan 1 yıl sonra sanıkların mahkemeye çıkarıldıklarına dikkat çeken Avukat Metin, "Duruşmadaki tüm sanıklar Sinan Yılmaz'ı tanımadıklarını söylediler. Yılmaz'ın diğer sanıklarla daha önce ne bir görüşmesi var ne de tanışıklığı, mahkeme bunun için 8 Eylül'deki duruşmaya tanık çağırdı. O da Sinan Yılmaz'ın kimseyi tanımadığını teyit etti. Ancak buna rağmen 5. Ağır Ceza Mahkemesi tutukluluğun devamına karar verdi." dedi.

"TAKSİ ŞOFÖRLERİ HER AN ÖRGÜT SUÇLAMASIYLA YARGILANABİLİR"

Sinan Yılmaz'ın hiç tanımadığı Selim Bayram'dan "talimat almak"la suçlandığını belirten Avukat Erkan Metin, "Bir düşünün. Hiç tanımadığınız, kendisinin de sizi tanımadığı bir isimden nasıl talimat alabilirsiniz? Daha önce ne bir telefon görüşmesi yapmışsınız ne de bir görüşmeniz var" dedi.

"TAKSİ ŞOFÖRLERİ HER AN ÖRGÜT SUÇLAMASIYLA YARGILANABİLİR"

Yılmaz hakkında verilecek kararın çok kritik olduğuna vurgu yapan Avukat Erkan Metin, "Türkiye'de binlerce insan otomobil kiraya verme işi yapıyor. Para karşılığında kiraladıkları araçlara şoförlük yapıyor. Verilecek karar sadece bu işi yapanları değil ticari taksi şoförlerini dahi ilgilendiriyor. Düşünün, 2-3 kişi bir ticari taksiye biniyor ve 'bizi şuraya götür' diyor. Polis operasyon yapıyor ve araçtaki diğer isimlerle o taksici de örgüt suçlamasıyla yargılanmaya başlıyor. Bu şu demektir: 'Taksi şoförleri her an örgüt suçlamasıyla yargılanabilir." şeklinde konuştu.

"ADİL YARGILANMA HAKKI HÂLÂ GERÇEKLEŞMEYEN BİR HAYAL"

Sinan Yılmaz'ın gelecek duruşmasının 13 Ekim 2014 tarihinde Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüleceğini söyleyen Erkan Metin, "Sadece siyasi davalarla değil, adli davalarda da hukuki sorunlar devam ediyor. Özel Yetkili Mahkemeler kaldırıldı ama yargıda sorunlar devam ediyor. Adil yargılanma hakkı hâlâ gerçekleşmeyen bir hayal olarak önümüzde duruyor." " dedi ve tüm basını bu davayı takip etmeye çağırdı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Silivri Cezaevi Türkiye Eylül Yerel Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500

Yorumlar (1)

vatansever.:

bu ülkede adalet yok sinan yılmazı bende tanıyorum akrabam olur 2 tane çocuğu eşi var gerçekten yazık suçlular dışardayken onun içerde olması

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title