Haberler

Müftü Güven: Engelli Evlat, Ceza Değil

Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA) KAYSERİ Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, bazı çevrelerce engelli çocuğu olan ailelerin, Allah tarafından cezalandırıldıkları gibi çok yanlış söylemlerin dile getirildiğini belirterek, "Asla ve asla Allah böyle bir ceza vermez. Herkesin bu dünyadaki imtihanı farklı farklıdır.

Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA) KAYSERİ Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, bazı çevrelerce engelli çocuğu olan ailelerin, Allah tarafından cezalandırıldıkları gibi çok yanlış söylemlerin dile getirildiğini belirterek, "Asla ve asla Allah böyle bir ceza vermez. Herkesin bu dünyadaki imtihanı farklı farklıdır. Belki de anne ve babaların cennete girmelerinin yolu, o engelli evlatlarına bağlıdır" dedi.

Hacı Mustafa Postaağası Özel Mesleki Eğitim Okulu'nda, yılsonu etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan Kayseri Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, burada yaptığı konuşmada, engelliliğin, bir eksiklik olmadığını bildirdi. Güven, "Bizler, Medine Valiliği'ne görme engelli bir sahabeyi bırakan peygamberin ümmetiyiz. Dinimiz, engelli olup olmamayı ayırt etmeden insanların ibadet ve itikatlarına göre hesap göreceğini bildiriyor. Son günlerde bazı çevrelerce engelli çocuğu olan ailelerin, Allah tarafından cezalandırıldığı dile getiriliyor ki, bu çok yanlıştır. Allah, asla ve asla böyle bir ceza vermez. Herkesin bu dünyadaki imtihanı farklı farklıdır. Engelli çocuğu olan aileler, kesinlikle böyle yanlış söylemlere inanmasınlar. Belki de o anne ve babaların bu dünyadaki imtihanları da engelli evlatlarına sahip çıkıp bakmalarındadır. Belki de o anne ve babaların cennete girmelerinin yolu, o engelli evlatlarından geçiyor. Bunu ancak Allah bilir ve aileler de engelli evlatlarına bakmayı bir ibadet şuuruyla yerine getirmeliler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, engelli öğrenciler tarafından 'Bayrak' gösterisi sergilendi. Bir gurup öğrenci, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okurken, bir grup öğrenci de okul bançesine konulan panoya, Türkiye'nin bölgelerinin gösterildiği parçaları panoya takarak Türkiye haritasını tamamladılar. Bir grup öğrenci de İstiklal Manşı'nın okunmasının ardından büyük boy Türk bayrağı açtılar. Etkinlikte, engelli öğrencilerden oluşan mehter takımı da bir gösteri sundu. Mehter takımındaki engelli öğrencilerin uyumu, dikkatleri ve heyecanları dikkat çekti. Gösteri, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Gösteriyi izleyen diğer engelli öğrenciler de zaman zaman arkadaşlarına eşlik ettiler. Okul bahçesindeki gösterinin ardından ise okulun giriş katında hazırlanan ve öğrencilerin yaptığı çalışmaların yer aldığı ürünlerden oluşan sergi açıldı. Sergide, öğrencilerin, küçük seramik parçalarından yaptıkları tablolar, ahşap işlemeleri, anahtarlıklar, askılıklar ve resimler dikkat çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şahin Güven Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

Pendikspor ve Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Pendikspor ve Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title