Haberler

Makam Odası Yemekhanenin Bodrum Katında

Güncelleme:

SDÜ Yazı İşleri'nde müdürken, depolardan sorumlu şube müdürlüğü görevine getirilen Hediye Kaya'ya makam odası olarak bodrum katı gösterildi.

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) Yazı İşleri'nde şube müdürüyken, depolardan sorumlu şube müdürlüğü görevine getirilen Hediye Kaya'ya makam odası olarak yemekhanenin bodrum katı gösterildi. Isıtma sistemi bulunmayan, masasında telefon olmayan Kaya, mahkemeye başvurarak makam odasıyla ilgili çalışma imkanı bulunmadığına dair tespit yaptırdı. Kaya, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'na mobbing davası açmaya hazırlanıyor.

SDÜ'nün kurulduğu 1992 yılından bu yana rektör ve genel sekreterlerin yazışmalarından sorumlu şube müdürü olarak görev yapan evli ve 2 çocuk annesi 55 yaşındaki Hediye Kaya, Genel Sekreter Aziz Bayrak'ın görevden alınmasından sonra 28 Aralık 2012'de Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde depolardan sorumlu şube müdürü olarak görevlendirildi. İletişim Fakültesi'nde görevli olan, Yazı İşleri Müdürlüğü'ndeki idari personele eğitim seminerleri de veren Kaya'ya makam odası olarak yemekhanenin bodrum katında, tuvalet ve çamaşırhanenin yanında 12 metrekarelik bir oda verildi. Isıtma sistemi, telefon, bilgisayar, evrak dolabı olmayan odanın, penceresi de bulunmuyor.

MAHKEMEYE BAŞVURDU

Çalışma odasında bir masa ve koltuk dışında misafirlerini ağırlaması için 2 sandalye bulunan Hediye Kaya, odanın çalışmaya elverişli olmadığı gerekçesiyle Isparta 2'nci Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkemenin tayin ettiği bilirkişi heyeti odada inceleme yaparak tespit yaptı. Bilirkişi hazırladığı raporda, odada pencere olmadığı, güneş görmediği, rutubet olduğu, ısınmak için doğalgaz ve kalorifer peteği olmadığı, dolap, telefon, bilgisayar, sehpa, faks gibi gerekli malzemelerin bulunmadığı, odada sadece bir masa, bir döner koltuk ve biri plastik 2 sandalye bulunduğunu kaydetti.

DİĞER ŞUBE MÜDÜRLERİNİN ODASIYLA KARŞILAŞTIRMA

Bilirkişi, çalışma odasının yer aldığı katta soyunma odaları, tuvalet ve çamaşırhane bulunduğunu da raporuna ekledi. Bilirkişi, çalışma ortamlarına emsal olabilecek diğer şube müdürlerinin odasında da tespit yaptı. Bilirkişi, Hediye Kaya'ya tahsis edilen odanın şube müdürü niteliğinde bir çalışma odası olmadığı ve mevcut haliyle çalışma imkanının bulunmadığını 22 Nisan 2013 tarihli raporun sonuç bölümüne yazdı.

DAVA AÇACAK

Bütün kışı bodrum kattaki makam odasında ısıtıcı kullanılmasına izin verilmediği için paltoyla çalışarak geçiren Hediye Kaya, bilirkişi raporunun eline ulaşmasıyla birlikte Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu hakkında mobbing (psikolojik şiddet) davası açmaya hazırlanıyor. Makam odasında omuzlarına aldığı şalla oturan Hediye Kaya, "Memur olduğum için açıklama yapamıyorum. Ancak bütün kış paltoyla oturdum. Mayıs ayında olmamıza rağmen burası halen çok soğuk ve bu nedenle üzerime şal alıyorum" dedi. Kaya, yargıya başvuracağını söyledi.

REKTÖR İBİCİOĞLU: İNCELiYORUZ

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise konuyla ilgili inceleme yaptıklarını belirtti. Konu hakkında çok bilgi sahibi olmadığını vurgulayan Prof. Dr. İbicioğlu, "Konuya tam olarak hakim değilim. İnceliyoruz, olayı netleştirdikten sonra değerlendirme yapacağız. Daha sonra da gerekli açıklamayı yaparız" diye konuştu. - Isparta

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan İbicioğlu Isparta Bodrum Politika Güncel Haberler

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye 'asgari ücret' çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye "asgari ücret" çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

İsrail Başbakanı Netanyahu savaş kabinesini feshetti

İsrail Başbakanı Netanyahu savaş kabinesini feshetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title