Haberler

Kuşu'da Seçim Heyecanı

6 seçimde sandıklara gitmeyen Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Kuşu beldesi, 2014 yılında kaybettiği beldeliği yeniden kazanmanın heyecanıyla seçime hazırlanıyor.

6 seçimde sandıklara gitmeyen Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Kuşu beldesi, 2014 yılında kaybettiği beldeliği yeniden kazanmanın heyecanıyla seçime hazırlanıyor.

3 yıllık hukuk mücadelesi sonunda yeniden belde olma hakkını alarak Kuşu'da seçim heyecanı yaşanıyor. Kuşu Belediye Başkanı olarak görevli bulunan Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, yeniden 'beldelik' hakkını kazanan Kuşu'nun, borçsuz ve kasasında parası olan bir belediyesi olduğunu belirtti. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler seçimi için Kuşu'da Belediye Başkanlığına, AK Parti'den Feridun Aktay, Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Murat Güntaş, Saadet Partisi'nden (SP) Sayim Altın ve Bağımsız Türkiye Partisi'nden (BTP) Halil Baş partileri tarafından aday gösterildi.

Kuşu beldesi sakinlerinden Nurullah Türe, "Kuşu'nun nüfusu 2011 yılında 2 binden aşağıya düştüğü köy konumuna geldi. Belediyeciliği geri alabilmek için Kuşu halkı olarak hepimiz 5 sene 6 seçimde sandığa bilinçli olarak gitmedik. Sonuçta Kuşu halkı kendi haklı davasını kanunlar çerçevesinde hak ederek Belediyemizi geri aldı. Bu durumdan hepimiz sevinçli ve mutluyuz. 31 Mart'ta da sonuç belli olacak, Kuşu Halkı için hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Kuşu halkından Ethem Bayram, "2011 yılında kaybettiğimiz belediyeliğimizi 5 senede 6 seçim oy kullanmayıp, belediyeliğimizi geri aldık. Kuşu halkı olarak yerel seçimlerde belediye başkanımızı Allah nasip ederse seçeceğiz. 31 Mart yerel seçimlerine halkımız olarak hep beraber, sevinçli bir şekilde özlediğimiz seçimi yapacağız" diye konuştu.

Zekeriya Aydoğdu isimli belde sakini ise, "Hukuk mücadelesi sonucu, mahkeme kararıyla Beldeliğimizi geri kazanmış bulunmaktayız. 5 yıldır seçimlere gitmediğimizden dolayı 31 Mart'ta seçime gidiyoruz. Hangi partiden olursa olsun, hayırlısıyla belediye başkanı seçmenin sevincini ve heyecanını yaşamaktayız" ifadelerini kullandı.

Kuşu halkı sakinlerinden Ayşe Akalın, "5 senedir köy halkı olarak hiç birimiz seçime gitmedik. Allah'a çok şükür beldeliğimiz geldi, herkes seçime gitmeye kararlı. Devletimizden Milletimizden ve Devlet Başkanımızdan hizmet bekliyoruz" dedi.

Kuşu sakinlerinden Halil Akalın, 31 Mart'ta seçime seve seve gideceklerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan hizmet beklediklerini ifade etti.

4 Mahallesi bulunan Kuşu'da 7 sandıkta toplam bin 849 seçmenin oy kullanacağı belirtiliyor. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kütahya Simav Güncel Haberler

İmamoğlu'nun Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığını kazanması AK Parti'de krize yol açtı

İmamoğlu'nun Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığını kazanması AK Parti'de krize yol açtı

Fuhuş operasyonuna damga vuran kare! Yakalanan 11 şüpheliden en çok o dikkat çekti

Fuhuş operasyonuna damga vuran kare! Yakalanan 11 şüpheliden en çok o dikkat çekti

Çin'in en yüksek şelalesi sahte çıktı! Şimdiye kadar boruyla su vermişler

Çin'in en yüksek şelalesi sahte çıktı! Şimdiye kadar boruyla su vermişler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! İçmeler Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi plajları! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 7 Haziran günün maçları nereden izlenir? 8 Haziran Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 7 Haziran burç yorumları nedir? Zuhal Topal'la Yemekteyiz'i kim kazandı? Yemekteyiz programında 75.000 TL'lik ödülü kim aldı? Kızılcık Şerbeti sezon finali bölüm izle! Kızılcık Şerbeti yeni bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Kınalıada plajı nerede, nasıl gidilir? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Marmaris Cennet Adası Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi ve en güzel plajları! Baby Reindeer'ın gerçek Martha'sı Fiona Harvey Netflix'e neden dava açtı? KIDEM TAZMİNATI TAVAN TUTARI NE KADAR? Kıdem tazminatı tavan kaç TL, tutar değişecek mi? Emekliler dikkat! ZORUNLU AFET SİGORTASI NEDİR, NASIL YAPILIR? Mehmet Şimşek ne açıkladı, ne dedi? Turunç Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi plajları nerede? Acun Ilıcalı, Aziz Yıldırım'a neden dava açtı? Acun Ilıcalı ve Aziz Yıldırım arasında ne oldu, olay ne? Kimler kurban kesebilir, kimler kesemez? Kurban kesmenin şartı nedir, kimler yükümlüdür?
Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title