Haberler

Kuşu' da Araçları Vermeyip Lastikleri Yaktılar

Kütahya İl Özel İdaresi'nin Simav'ın köye dönüşen 62 yıllık beldesi Kuşu'daki belediye araçlarını ellerinden almak istemesi üzerine halk, belediyeye ait araçların hurdaya çıkan lastiklerini yakarak, eylem yaptı.

Kütahya İl Özel İdaresi'nin Simav'ın köye dönüşen 62 yıllık beldesi Kuşu'daki belediye araçlarını ellerinden almak istemesi üzerine halk, belediyeye ait araçların hurdaya çıkan lastiklerini yakarak, eylem yaptı. Valiliğin geri adım atması üzerine olaylar büyümeden sona erdi.

Kuşu Beldesi, 2011 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kayıtlarına bakılarak nüfusu 2 binin altına düştüğü için Yerel Yönetimler Yasası kapsamında köye dönüştürüldü. Beldeliğin ellerinden alınmasını kabul etmeyen Kuşu'da halk bu süreçte sokaklara döküldü, belediye meclis üyesi Veli Gündoğdu'nun da aralarında bulunduğu 6 kişi bir süre açlık grevi yaptı. Belde halkı 30 Mart'taki yerel seçimlerde sandığa da gitmedi. TUİK'in 2012 kayıtlarında nüfusu 2 bin 200, 2013 kayıtlarında ise 2 bin 158 olan Kuşu'da halk, beldelik haklarının geri verilmesinde ısrar ederken son olarak Kütahya İl Özel İdaresi, köye dönüştürülen beldedeki iki makam aracını geri aldı. Özel İdare'nin diğer araçları da istemesi halkı çileden çıkarttı. Kapatılan belediyelerinin otoparkındaki 2 kepçe, 2 kamyon, 2 çöp kamyonu, 2 makam aracı, 2 traktör, 1 biçerdöver, 1 balya makinesi, 2 itfaiye aracı, 1 cenaze yıkama aracı, 1 cenaze taşıma aracı, 1 ambulansı vermek istemeyen halk, isyan etti. Köy meydanında toplanan yaklaşık 200 kişi, belediye garajındaki araçlara ait 20 hurda lastiği ateşe verip, Başbakanımız duy sesimizi Kuşu beldedir belde olarak kalacak sloganları attı.

Olaylar üzerine Kuşu'ya çok sayıda jandarma sevk edildi. Bunun üzerine Valilik, biri açıklama yapıp, araçların sevkiyatının durdurulduğunu, bir gün önce alınan iki makam aracının da iade edileceğini bildirdi. Bunun üzerine ikna olan Kuşulular, Ankara İdare Mahkemesi'ne açtıkları davanın sonuçlanmasına kadar araçları vermeyecekleri ve bu konuda da yetkililerden anlayış beklediklerini belirtip dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu Gündoğdu Kütahya Simav Politika Güncel Haberler

Hatay'da 4.1 büyüklüğünde deprem! Sarsıntı çevre illerde de hissedildi

Hatay'da 4.1 büyüklüğünde deprem! Sarsıntı çevre illerde de hissedildi

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

Kıyamet senaryosu gerçek oluyor! İsrail'in saldırı tehdidine Hizbullah'tan 'Yıkım olur' yanıtı geldi

Kıyamet senaryosu gerçek oluyor! İsrail'in saldırı tehdidine Hizbullah'tan "Yıkım olur" yanıtı geldi

Bakmadan Geçme

Samsun Kurban kesim ve satış yeri 2024: Samsun'da kurban pazarı hangi ilçeye ve nereye kuruluyor? MOURİNHO MALİYETİ NE KADAR? Ali Koç açıkladı: Mourinho yıllık maliyeti kaç para? Kayseri Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Kayseri'de kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? İzmir'de kurban satış ve kesim yerleri nereler? İşte 2024 İzmir kurban pazarı konumları Ankara Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Ankara'da kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? Bursa Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Bursa'da kurban pazarı nereye, hangi ilçeye kuruluyor? KARNE GÜNÜ NE ZAMAN? Karneler ne zaman verilecek, 3 ay tatil ne zaman başlıyor? İstanbul kurban satış ve kesim yerleri nereler? 2024 İstanbul'da hangi ilçelere kurban pazarları kuruluyor? İstanbul Kurban kesim ve satış yerleri 2024: İstanbul Avrupa ve Anadolu Yakası kurban pazarı hangi ilçelere kuruluyor? SON DAKİKA: HATAY'DA DEPREM Mİ OLDU? AFAD duyurdu! Samandağ depremi kaç şiddetinde? Hatay'da deprem! Az önce deprem mi oldu? Hatay'da 5 Haziran en son kaç şiddetinde deprem oldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atama yetkisi iptal mi edildi? Yılmaz Tunç'tan açıklama var! Anadolu Üniversitesi AÖF final sınav sonuçları açıklandı mı? AÖF dönem sonu sınav sonucu sorgulama nasıl yapılır? HAC VE UMRE YOLCULARININ MENENJİT AŞISI YAPTIRABİLECEĞİ YERLER! Ankara'da hac ve umre yolcuları nerede aşı yaptırabilir? Konkordato nedir? Konkordato neden ilan edilir?
'En beğendiğiniz siyasetçi kim?' anketi! Birinci sırada Erdoğan var, iki numara sürpriz

"En beğendiğiniz siyasetçi kim?" anketi! Birinci sırada Erdoğan var, iki numara sürpriz

500

Yorumlar (1)

Nurullah AYDOĞDUnurullah.43@mynet.com:

2200 nüfusla köy olunmaz yetkililerin özellikle sayın başbakanımızın bu konuda belde sakinlerini dinlemesi gerek diye düşünüyorum. Mücadelerinden dolayı belde sakinlerini Kutlarım.

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title