Haberler

Kesilen hayvanlarda uygunsuz durumlar nelerdir? Tarım ve Orman İl Müdürü Karaca yanıtladı

Güncelleme:

Kurban Bayramı öncesi Haberler.com'a konuk olan İstanbul Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Yavuz Karaca dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kesilen hayvanlarda uygunsuz durumların neler olduğuna yönelik soruya yanıt veren Karaca, "Deride bir bozukluk, tüberküloz hastalığı ve akciğer üzerinde beyaz nodüller görülmesi halinde arkadaşlarımızı çağırıyorlar, bizler de tutanak tutuyoruz. Bakanlık hayvanın bedelini, tazminatı veriyor. Hayvanın geldiği işletmelerde de gerekli kontroller yapılıyor" dedi.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi İstanbul Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Haberler.com stüdyosunda sunucu Nurten Sırma'nın konuğu oldu.

"KASAPLARA GEREKLİ EĞİTİMLERİ VERDİK"

Kesilen hayvanlarda uygunsuz durumların neler olduğuna ve vatandaşların hangi hususlara dikkat etmesi gerektiği yönündeki soruya yanıt veren Karaca geçtiğimiz haftalarda İstanbul Veteriner Hekimler Platformu'ndaki uzmanlarla birlikte kasaplara gerekli eğitimlerin verildiğini duyurdu.

"AKCİĞER ÜZERİNDE NODÜL VARSA AMAN DİKKAT"

Ehil kasapların bu konuları iyi bildiğini aktaran Karaca "Herhangi bir şekilde deride bir bozukluk, teberküloz hastalığı ya da akciğer üzerinde nodül görülmesi halinde bizim arkadaşlarımızı çağırıp tutanak tutuyoruz. Orada tazminatını veriyoruz, Bakanlığımızca ödeniyor zaten. Geriye doğru, hayvanın geldiği işletmelerin tamamında da hastalık yönünden kontrolleri yapılıyor" diye konuştu.

HAYVAN SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMEMİZ LAZIM?

"Canlı hayvan seçerken nelere dikkat edilmeli?" sorusuna da yanıt veren İstanbul Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, "Canlı hayvan alırken vatandaşlarımız tüylerine baksınlar parlak olması lazım. Gözleri çukurda olmayacak. Herhangi bir uzvunda, gözü körse veyahut topalsa, bir kulağı yok ya da kulağında herhangi bir problem varsa... Geviş getiren hayvan sağlıklı bir hayvandır. Bu tür dış özelliklerine bakacaklar. Kafalarına bir şey mi takıldı? Kesim noktalarındaki bizim arkadaşlarımız var, onlara başvurabilirler" ifadelerini kullandı.

"ZEHİRLENMELERİN YÜZDE 95'İ HAYVANSAL GIDALARDAN"

Kasap ve et parçalama tesislerinin oldukça sıkı denetimlerden geçirildiğini belirten Karaca, dünyadaki gıda zehirlenmelerinin yüzde 95'inin hayvansal kökenli gıdalardan kaynaklandığını ifade etti.

"ETİ MUHAFAZA EDERKEN ÇOK DİKKATLİ OLMAMIZ LAZIM"

Karaca sözlerini şöyle sürdürdü; "Tavuk eti, yumurta, süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri de bunların en başında yer alıyor. O yüzde eti muhafaza ederken ve kullanırken çok dikkatli olmamız lazım. Normal hayatımızda da dikkat etmemiz gerekiyor. Et ve et ürünlerinde, hayvansal gıdalardan zehirlenmelerde ölüme varan vakalar var. Bu gerçek bizi bu noktada biraz daha titizliğe itiyor. Bu konuda da ciddi denetimlerimiz olacak."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kurban Bayramı Ahmet Yavuz İstanbul Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kamuda tek maaş dönemi başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kamuda tek maaş dönemi başlıyor

Proje hayata geçirildi! Manisa'da ekmek 5 lira, su ise 1 lira oluyor

Proje hayata geçirildi! Manisa'da ekmek 5 lira, su ise 1 lira oluyor

Fransa'da Olimpiyat Oyunları'nın açılışına saatler kala hızlı trenlere sabotaj

Fransa'da Olimpiyat Oyunları'nın açılışına saatler kala hızlı trenlere sabotaj

Bakmadan Geçme

26 TEMMUZ BİM AKTÜEL KATALOĞU || BİM'de bu cuma hangi ürünler var? İşte BİM aktüel indirimli ürünler listesi İlkin Aydın kimdir? İlkin Aydın kaç yaşında, nereli? İlkin hangi takımda oynuyor? Time dergisine göre dünyadaki en iyi 100 rotada yer alan ilimiz neresi? Türkiye'de hangi şehir ilk 100'e girdi? Çakallarla Dans 7 ne zaman vizyona girecek? Çakallarla Dans 7 konusu ne? Trendyol Süper Lig ne zaman başlıyor? Süper Lig 1. Hafta maçları! Sezonun ilk maçı ne zaman oynanacak? YKS TERCİH ROBOTU || YKS tercihleri nasıl yapılır? ÖSYM Ön lisans- Lisans Üniversite bölümleri ve puanlarına nereden bakılır? 26 TEMMUZ GÜNCEL ALTIN FİYATLARI ll Gram altın ne kadar? Çeyrek, yarım, tam altın ne kadar? Paris Olimpiyatları'na Türkiye'den kimler katılacak? Olimpiyatlarda hangi branşlarda yarışılacak? SAĞLIK BAKANLIĞI İLLER ARASI TAYİN KURA ÇEKİMİ CANLI İZLE #128308 Sağlık Bakanlığı isteğe bağlı il dışı atama kurası ne zaman, saat kaçta? YKS tercihleri ne zaman? YKS 2024 tercih kılavuzu yayınlandı mı? Tuğba Şenoğlu yerine İlkin Aydın mı kadroya alındı? İlkin Aydın'ın sakatlığı bitti mi? Kamuda tek maaş dönemi başlıyor! Kamuda tek maaş ne demek? Pi'nin Yaşamı gerçek hayat hikayesinden mi uyarlandı? Pi'nin Yaşamı konusu ne? Pi'nin Yaşamı ne anlatıyor? 26 TEMMUZ TV YAYIN AKIŞI || Bugün televizyonda neler var? TRT1, ATV, Kanal D, Show TV, TV8, Star TV, NOW BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 26 Temmuz günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi?
Arda Güler'in tatil pozları olay oldu! Bu kareleri gören Carlo Ancelotti, apar topar teknik ekibiyle görüştü

Arda Güler'in tatil pozları olay oldu! Bu kareleri gören Carlo Ancelotti, apar topar teknik ekibiyle görüştü

500

Yorumlar (2)

sade vatandaş:

bence kesilen hayvanlardaki en uygunsuz durum kurban kestim diyerek löp etleri derin dondurucuya atmak kavurma yapmak kalan kemikleride emeklilere verilen on binlira aylık gibi garibanlara dağıtmaktır

28
8
yanıtYanıtla
ismail bey :

Kurbanlıklar hem sağlık açısından hemde dini kriterlere uyuyormu ona göre onay verilmeli... Yaşı dolmamış, dişi atmamış, dişi kerpetenle sökülmüş hayvanları getiriyorlar.. İnsanlarda bütçeme göre diye alıyor, ama kurban olmuyor..Şu an şartlarında kurbanlık hayvan en az 65-70 bin tl...

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title