Haberler

Kayseri Patlama Sonrası Binali Yıldırım'ın Açıklamaları

Güncelleme:

Kayseri patlaması sonrası Binali Yıldırım açıklamalarda bulundu. Kayseri'deki patlama sonrasi Binali Yıldırım hangi açıklamaları yaptı? Kayseri'deki patlama ile ilgili bilmeniz gerekenler haberler.com'da.

Kayseri patlaması sonrası Binali Yıldırım açıklamalarda bulundu. Kayseri'deki patlama sonrasi Binali Yıldırım hangi açıklamaları yaptı? Başbakan Yıldırım, Kayseri'de düzenlenen saldırı sonrası açılış için gittiği Kahramanmaraş'ta konuştu. Açılış programını iptal edip etmeyeceği yönündeki soruya ise Yıldırım, "Program neden iptal ediliyor. Teröristleri daha fazla sevindirmeye gerek yok. Terörün amacı moral değerlerimize zarar vermek." cevabını vererek programını iptal etmeyeceğini söyledi. Binali Yıldırım, açıklamasının ardından açılış programına katıldı. Yıldırım açılış öncesi vatandaşlara hitap etti. Ilımlı dil kullanmasıyla bilinen Yıldırım'ın konuşmasındaki sert tavrı ve konuşurken yumruğunu sıkması teröre mesaj olarak yorumlandı.

"İŞTE MARAŞ, İŞTE AY YILDIZLI BAYRAK"

İşte Yıldırım'ın konuşması:

Alçaklar, işte Maraş burada, işte ay yıldızlı bayrak burada. Ne zaman gelirseniz gelin, kiminle gelirseniz gelin Sütçü İmam'ın evlatları, bu milletin aziz evlatları hakkınızdan, topunuzdan, hepinizin hakkından gelmeye muktedirdir.

"TÜRK MİLLETİ YILMAZ, TÜRK MİLLETİ ASLA ÇÖKMEZ"

İzne çıkan askerlere pusu kurdular. Kahramanmaraş'tan sesleniyorum: Terörle yıldırmayı düşünenlere karşı bu millet korkmaz, Türk milleti yılmaz! Türk milleti asla çökmez. Hangi alçak saldırıyı yaparsa yapsınlar, medeniyet yolunda Maraş'ı da Türk milletini de döndüremezler. Bu asil millet o kadar büyük bir millet ki, en zor zamanda yedi düveli dize getirdiğini unuttular.

"BİZ SIRTIMIZI MİLLETİMİZE YASLIYORUZ"

Terör örgütleri eş zamanlı olarak Cumhurbaşkanımızı hedef aldılar. Hayatına kastettiler. 15 Temmuz'da bağımsızlık destanını yazdık. FETÖ, PYD, DAEŞ adı ne olursa olsun bunların hepsi eli kanlı terör örgütüdür. Biz sırtımızı milletimize yaslıyoruz. Ülkemizin bütünlüğünden asla taviz vermeyeceğiz. Türkiye'nin büyümesine bu alçaklar engel olamaz. Hiç kimse yürüdüğümüz yoldan bizi döndüremez.

"TERÖRİSTLERİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEYECEĞİZ"

Bana dendi ki, bugün canlı bomba patladı. Şehitlerimiz var. Kahramanmaraş'taki programını değiştirin dediler. Biz programımızı değiştirmeyeceğiz. Teröristlerin ekmeğine yağ sürmeyeceğiz. Alçaklar işte Maraş burada. Ne zaman gelirseniz gelin. Kiminle gelirseniz gelin. Topunuz gelin. Bu vatanın kahraman evlatları hakkınızda gelir.

BAKAN SOYLU ÖLÜ VE YARALI SAYISINI AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlere yönelik düzenlenen terör saldırısı sonrası Kayseri Valiliği'nde açıklama yapıyor. Soylu saldırı sonrası 12 si yoğun bakımda 6 sı ağır 55 yaralı olduğunu 13 şehidin 8'inin kimliğinin belirlendiğini söyledi.

KAYSERİ'DEKİ PATLAMA SONRASI HDP'NİN AÇIKLAMALARI

Kayseri'deki patlama sonrası HDP şu şekilde açıklama yaptı: Türkiye'nin adım adım sürüklendiği şiddet girdabından büyük bir üzüntü duyuyor ve yaşanmakta olan acıları paylaşıyoruz. Artık kınamalarla yetinilecek bir dönemi çoktan geçtik. Bu acıların bir an önce dinmesi ve yenilerinin yaşanmaması için bugün hepimiz şiddet karşıtlığında, barış, demokrasi, adalet ve özgürlük duyguları etrafında bir arada durmalıyız.

"BU SIKINTILI DÖNEMİ DAYANIŞMA İLE AŞABİLİRİZ"

Bu sıkıntılı dönemi dayanışma ile aşabilir, ülkeyi düze çıkarabilir, barış ve huzuru sağlayabiliriz. Umutlarımızı yitirmeden, bu gidişe dur demenin ilk adımı budur. Çağrımız, hem iç hem de dış politikada gerginlik, kutuplaşma, düşmanlık, kaos ve çatışma üreten politikaların, dilin ve üslubun, uygulamaların derhal sonlandırılması yönündedir. Bir kez daha yaşamını yitirenlere rahmet, tüm toplumumuza başsağlığı diliyoruz."

KAYSERİ'DEKİ ŞEHİT VE YARALILARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU MU?

Kayseri'deki şehit ve yaralıların isimleri henüz belli olmadı. Kayseri'deki patlamada şehit ve yaralıların isimleri merak ediliyor. Kayseri'de meydana gelen bombalı araçla gerçekleştirildiği belirtilen ve çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan otobüsün hedef olduğu saldırıyla ilgili ilk resmi açıklama geldi. Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, otobüsün yanında bombalı araç patlatıldığını belirterek "Malesef şehit ve yaralılarımız var" dedi.

PATLAMANIN ŞİDDETİNİ EN İYİ ANLATAN KARE

Kayseri'deki patlamayla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, saldırının bombalı araçla gerçekleştirildiği öne sürüldü. Olay yerinden gelen ilk görüntülerde saldırının düzenlendiği otobüsün önündeki aracın sadece şase kısmının kalması ise patlamanın şiddetini gözler önüne serdi. Saldırının otobüsün sol ön kısmından yapıldığı belirtilirken, olay yerinde çekilen bu karedeki aracın saldırının gerçekleştirildiği araç olma olasılığını güçlendiriyor.

OTOBÜSÜN SOLUNA YANAŞAN ARAÇ İNFİLAK ETTİ

Patlama bugün saat 08.45'de Erciyes Üniversitesi ana girişinin 500 metre uzağında, acil giriş yakınında Atatürk Bulvarı Talas Caddesi'nde meydana geldi. Talas İlçesi Zincidere Mahallesi'nden kent merkezine giden ve içinde daha çok 1'inci Komando Tugayı'ndan çarşı iznine giden sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu belirtilen halk otobüsü, üniversitenin önüne geldiğinde, halk otobüsünün soluna otomobil yanaştı. Ardından şiddetli bir patlama meydana geldi. NTV canlı yayınına bağlanan İHA muhabiri Cem Atakan, "Görgü tanıkları Erciyes Üniversitesi'nin hemen önünde özel halk otobüsünün yanında bir aracın infilak ettiğini söyledi" dedi.

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA: BEŞİKTAŞ'TAKİ ELİM HADİSEYE BENZİYOR

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, ise "Askerlerin bulunduğu otobüse yönelik bir saldırı. Bu hadise Türkiye'yi asla istikametinden saptıramayacak" dedi. Kaynak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Muhtemelen çarşı iznine çıkan askerlerimizin içinde bulunduğu özel halk otobüsüne yönelik bombalı araç girişimi. Tarz itibarıyla maalesef Beşiktaş'taki elim hadiseye benziyor, maalesef yaralılar var ama şehit, ölü var mı bu hususta birazdan Başbakan buraya intikal ettiğinde net bir bilgi alabiliriz."






Kaynak: Haberler.com / Güncel

Binali Yıldırım Kahramanmaraş Türkiye Kayseri Güncel Haberler

Bomba iddia! Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü: Bir komplo var, ortaya çıkarılmalı

Bomba iddia! Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü: Bir komplo var, ortaya çıkarılmalı

Tasarruf tedbirlerinin ardından kamuda çalışma sistemi değişiyor! İşte üzerinde durulan 6 model

Tasarruf tedbirlerinin ardından kamuda çalışma sistemi değişiyor! İşte üzerinde durulan 6 model

Kumpas iddialarına ilk yorum! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuklayı da kuklacıyı da iyi biliyoruz

Kumpas iddialarına ilk yorum! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuklayı da kuklacıyı da iyi biliyoruz

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

title