Haberler

İsrail, Refah'taki saldırılarını durdurmayacağını iddia etti

Güncelleme:

İsrail, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) kararına karşı çıkarak, Refah'taki askeri saldırılarını durdurmayacağını ve sivil nüfusun yok olmasına yol açmadığını iddia etti.

İsrail, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD), Refah'taki askeri saldırılarını ve tüm eylemlerini derhal durdurması kararına karşı, Refah'ta "sivil nüfusun yok olmasına yol açacak saldırılar yapmadığını" iddia etti.

İsrail Başbakanlığı X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Ulusal Güvenlik Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün ortak açıklamasına yer verildi.

Güney Afrika'nın İsrail'e yönelik soykırım suçlamasının "yanlış" olduğu öne sürülen açıklamada, "İsrail'in Refah'ta Filistinli sivil nüfusun kısmen veya tamamen yok olmasına yol açabilecek yaşam koşulları oluşturan askeri saldırılar yapmadığı ve yapmayacağı" iddia edildi.

Açıklamada, 7 Ekim'den bu yana halkı aç ve susuz bırakarak yardımları engelleyen İsrail'in Gazze'de "insani yardımın girmesine izin vermek için çabalarını sürdüreceği" de öne sürüldü.

Uluslararası Adalet Divanı, yeni tedbir kararlarında, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurmasına, insani yardımları engellememesine ve suçlarını araştıracak BM görevlilerinin Gazze'ye girişine izin vermesine hükmetmişti.

UAD'nin açıklamasında, "İsrail, Filistinlilerin kısmen dahi yok olmasına yol açabilecek yaşam koşullarına sebep veren askeri saldırılarını ve tüm eylemleri derhal durdurmalıdır." ifadelerine yer verilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Refah İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! 'Bismillah' diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! "Bismillah" diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Ürdünlü 14 hacı adayı kutsal topraklarda hayatını kaybetti, 17 kişi kayıp

Ürdünlü 14 hacı adayı kutsal topraklarda hayatını kaybetti, 17 kişi kayıp

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title