Haberler

İsrail Bombardımanıyla Sığınan Filistinli Aileler Yine Hedefte

Güncelleme:

İsrail ordusunun Mısır sınırındaki Refah kentine sığınan Filistinli aileler, İsrail bombardımanından kurtulamıyor. İsrail'in saldırıları sonucu Gazze Şeridi'nde yerinden olan 1,9 milyon Filistinli, Refah'a göç etmek zorunda kaldı. Fehcan ailesi de İsrail bombardımanının hedefi oldu ve 12 üyesi hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun, "güvenli bölge" olduğunu iddia ettiği Mısır sınırındaki Refah kentine sığınan Filistinli aileler, İsrail bombardımanından yine kurtulamıyor.

İsrail'in 130 günü aşkın süredir aralıksız devam eden saldırıları nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfusa sahip Gazze Şeridi'nde 1,9 milyon Filistinli yerinden oldu. Bu Filistinlilerin büyük kısmı Refah'a göç etmek zorunda kaldı.

Yüz binlerce aile gibi sözde "güvenli bölge" Refah'a sığınan Gazzeli Fehcan ailesi de gittikleri yerde İsrail bombardımanın hedefi oldu.

İsrail savaş uçaklarının, Fehcan ailesinin Refah'ın batısındaki Tel es-Sultan bölgesinde sığındığı bir evi bombalaması sonucu ailenin 12 üyesi hayatını kaybetti. Evde Fehcan ailesi dışında bulunan birçok kişi de öldü ya da yaralandı.

Fehcan ve diğer ailelerden ölen ve yaralananlar, kentteki Ebu Yusuf en-Neccar Hastanesine nakledildi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bulunan Ebu Yusuf en-Neccar Hastanesinde, Fehcan ailesinden Filistinli bir kadın, çocuklarının öldürülmesinin ardından yaşadıkları acıyı hafifletmek amacıyla erkek kardeşlerinin yaslı eşlerine sarılarak teselli etmeye çalıştı.

Refah'ta durum

Fehcan ailesinin sığındığı 3 katlı binadan geriye sadece duvarlar ve kolonlar kaldı. Ayakta kalan bazı duvarlarda ise saldırıda hayatını kaybedenlerin kan izleri duruyor.

Saldırıya uğrayan evde basit araç gereçlerle enkaz kaldırmaya çalışan gençlerden Muhammed Habib AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail, Refah'ın güvenli bölge olduğunu iddia ediyordu. Bu ev de Mısır sınırına çok yakın bir mesafedeydi. Ama gelin görün ki evden geriye sadece yıkım kaldı." dedi.

Evde, ev sahiplerinin yanı sıra çok sayıda yerinden edilmiş Filistinlinin kaldığını aktaran Habib, ölenlerin kadın, çocuk ve yaşlılardan oluştuğunu, enkaz altından da onlarca yaralının çıkarıldığını belirtti.

Binanın uğradığı yıkımın çok büyük olduğunu ve çok sayıda kişinin saldırıda öldüğünü ve yaralandığını ifade eden Habib, "Binlerce yerinden edilmiş kişiye ev sahipliği yapan ve güvenliği olduğu iddia edilen Refah'ta durum çok zor. Refah, çok kalabalık ve düzenlenecek herhangi bir saldırı onlarca kişinin ölmesi ve yaralanması anlamına gelir." diye konuştu.

?İsrail'in Refah bölgesine saldırı planı

Gazze'ye saldırı ve işgalinde on binlerce Filistinliyi öldüren İsrail, bölgenin kuzey ve orta kesimlerindeki nüfusun büyük bölümünü Mısır sınırındaki Refah kentine yığılmaya zorladı.

İsrail, saldırıların başında kuzeydekiler için "güvenli" ilan ettiği güney bölgesini ise şimdi aynı şekilde karadan işgal etmek ve nüfusu buradan zorla çıkarmak istiyor.

Refah'ta 1 milyon 400 bin civarında sivilin sıkıştığı tahmin ediliyor.

Uluslararası toplum İsrail'i Refah'a yönelik kapsamlı bir saldırının yeni ve büyük bir trajediye sebep olacağı konusunda uyarıyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 300'ü çocuk, 8 bin 400'ü kadın olmak üzere 28 bin 473 Filistinli öldürüldü, 68 bin 146 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Mısır Gazze Savaş ve Çatışma İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title