Haberler

İnşaat Arası Sağlık Hizmeti!

Güncelleme:

Şanlıurfa'da Bahçelievler 2 Nolu Aile Sağlık Merkezi'nde devam eden tadilat çalışması sağlık hizmeti almaya gelen vatandaşların tepkisini çekiyor.

Şanlıurfa'da Altı hekimiyle yaklaşık 15 bin kişiye sağlık hizmeti vermeye çalışan Bahçelievler 2 Nolu Aile Sağlık Merkezi'nde (ASM) sorunlar bitmek bilmiyor.

Daha önce elektriği, suyu olmayan ve çevre düzenlemesi, iç düzenlemesi yapılmayan merkez tüm bu sorunların yanı sıra bir de içerisinde yaşayan farelerle gündeme gelmişti.

Geçen ay gelen hastaların karşısına fareler çıkıyor, bu durum sağlık merkezinde paniğe ve hijyen sorununa sebep oluyordu. Bu kez hastalar yapılan tadilat arasında hizmet almaya çalışıyor. Tadilat başladı başlamasına ancak tadilatla birlikte sağlık hizmeti de aynı anda veriyor. Tadilatın yapıldığı merkeze gelen hastalar hijyenik olmayan ve gerekli önlemlerin alınmadığı bir ortamda sağlık hizmeti almaya çalışıyor.

Tadilat nedeniyle alt kattaki sağlık hizmeti tamamen durdurulan merkezde üst katta hizmet veriliyor. Ancak üst katta da bazı kapı ve pencerelerin sökülmesi, camların takılmaması ve gereken önlemlerin alınmamasından merkeze gelen çocuklar için büyük tehlike oluşturuyor. Merkezde yapılan tadilatla ilgili herhangi bir güvenlik şeridi veya uyarı işaretlerinin bulunmaması da dikkatlerden kaçmıyor. Daha çok anne ve çocukların sağlık hizmeti almaya geldikleri merkezde tadilat nedeniyle etrafın tozlu olması ve tadilatın devam ediyor olması anne ve çocuklar için riskli bir ortam yaratıyor. Tadilatın ne zaman biteceği bilinmezken, tadilat için sağlık merkezinin açık tutulması da başka bir muamma.

MERKEZ SÜREKLİ GÜNDEMDE

Bahçelievler 2 Nolu Aile Sağlık Merkezi daha önce de çeşitli sorunlarla gündeme gelmişti. Topçu Meydanı Projesiyle etrafı kazınan merkez Bahçelievler'de kiralanan bir yerde sağlık hizmeti vermeye başlamıştı. Bahçelievler ASM'ye yer bulma konusunda Şanlıurfa Belediyesi ile Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında anlaşmazlık olduğu iddia edilmişti. Tabiat Varlıklarını Koruma Vakfı tarafından binanın yıkılamayacağına karar verildi ve binanın sağlık merkezi olarak Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğüne tahsis edilmesine karar verilmişti.

Topçu Meydanı ve otopark için yapılan çalışmalarda son aşamaya gelinince yüklenici firmadan projenin kaba inşaatı bittikten sonra devralan belediye, çevre düzenlemesine başladı. Meydanın ortasında kalan ASM'nin de yeniden faaliyete başlaması için restorasyon çalışmalarının yapılması ve çevre düzenlemesi gerekiyordu. Ancak projedeki bir hatadan dolayı mı, yoksa kasıttan mı sağlık merkezinin ne suyu ne kanalizasyonu ne de elektrik hattı çekildi. Üstelik çevresi beton perde ile örülerek adeta ablukaya alınan binanın eksikliğinin nasıl giderileceği, sorunun nasıl çözüleceği ise merak konusu olmuştu. Elektriği ve suyu yaklaşık bir yıl sonra çekilen Bahçelievler 2 Nolu Aile Sağlık Merkezi geçtiğimiz günlerde de farelerin istilasıyla da gündeme gelmişti.

Bu arada büyükşehir belediyesi, aynı meydanda bulunan ve şimdilik kullanılmayan geniş bir alana sahip lavaboların yerini sağlık merkezi yapmak amacıyla doktorlara teklifte bulunmuş, ancak bu teklife sıcak bakılmamıştı. Doktorlar, meydanın tam ortasında kalan ve sağlık hizmetlerine uygun olmayan bu tarihi binayı bir türlü terk etmek istemiyor.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Bahçelievler Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

Kıyamet senaryosu gerçek oluyor! İsrail'in saldırı tehdidine Hizbullah'tan 'Yıkım olur' yanıtı geldi

Kıyamet senaryosu gerçek oluyor! İsrail'in saldırı tehdidine Hizbullah'tan "Yıkım olur" yanıtı geldi

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title