Haberler

İdil'deki Arazi Çatışmasında Ölenlerin Sayısı 4'e Çıktı

Güncelleme:

Şırnak'ın İdil ilçesinde geçen cumartesi günü Yağan ile Çalış ailelerinin fertleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan çatışmada ölenlerin sayısı 4'e çıktı.

İdil'deki arazi çatışmasında ölenlerin sayısı 4'e çıktı

Bayram KAPLAN/ İDİL (Şırnak), (DHA)- ŞIRNAK'ın İdil İlçesi'nde geçen cumartesi günü Yağan ile Çalış ailelerinin fertleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan silahlı çatışmada ölenlerin sayısı 4'e çıktı.

İdil'e bağlı Yağmurca Köyü'nde, Yağan ile Çalış aileleri arasındaki arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan tartışma, silahlı çatışmaya dönüştü. Erkekler arasında silahlı çatışma çıktığını gören 29 yaşındaki Kevi Çalış, 25 yaşındaki Özgün Yağan, 50 yaşındaki Kadriye Yağan ve 23 yaşındaki Şirin Yağan, onları durdurmak için kendilerini düşünmeden siper etti. Kadınların araya girmesine rağmen erkekler çatışmayı sürdürünce, vurularak ağır yaralanan kadınlardan Kevi Çalış, Kadriye Çalış ve Özgül Yağan kaldırıldıkları hastanede kurtarılamayarak yaşamlarını yitirdi. Çatışmada yaralanan 13 kişi de değişik hastanelerde tedavi altına alındı. Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde bulunan yaralılardan 28 yaşındaki Ramazan Yağan da bugün yaşamını yitirdi. Köydeki çatışmada ölenlerin sayısı 4'e çıktı.

Çatışmada yaralanan 12 kişinin bölgedeki çeşitli hastanelerde tedavileri devam ediyor. Hastanelerde tedavi görenlerden 6'sının şüpheli olduğu için sıkı güvenlik önlemleri altında tedavilerinin sürdüğü ve olayla ilgili başlatılan soruşturmanın ise devam ettiği öğrenildi.

Çatışmayı sona erdirmek için bedenlerini siper eden Kevi Çalış ve Özgül Yağan'ın cenazeleri dün yoğun güvenlik önlemleri altında, ayrı ayrı saatlerde köyde toprağa verilirken, Kadriye Yağan ve Ramazan Yağan'ın cenazelerinin de bugün köy mezarlığında toprağa verilmesi bekleniyor.

Köyde ve çevresinde jandarmanın güvenlik önlemleri sürerken, HDP ve DBP il ve ilçe yönetimlerinin kurduğu 'barış komisyonu' da olaydan sonra geldikleri köyde Yağan ve Çalış aileleri arasında görüşmeler yapıyor. Köyde kalan barış komisyonu üyeleri, jandarma ekipleriyle birlikte koordineli çalışma yaparak olayın büyümemesi adına çaba harcıyor.

Her iki aileden ölenler için de ayrı ayrı yerde taziye çadırları kuruldu. Yağan Ailesi, taziye çadırını köyde kurarken, Çalış Ailesi ise ilçe merkezinde taziyeleri kabul ediyor.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Yağan Politika Güncel Haberler

Şimdi ABD ve İsrail düşünsün! Çin'den tam bağımsız Filistin devletinin kurulmasına tam destek

Şimdi ABD ve İsrail düşünsün! Çin'den tam bağımsız Filistin devletinin kurulmasına tam destek

Bunu yapan 16 yaşındaki bir kız çocuğu! Boğazını keserek öldürdüğü dayısını böyle sürükledi

Bunu yapan 16 yaşındaki bir kız çocuğu! Boğazını keserek öldürdüğü dayısını böyle sürükledi

Kan donduran olay! Önce engelli oğlunun boğazını kesip katletti, sonra kendi canına kıydı

Kan donduran olay! Önce engelli oğlunun boğazını kesip katletti, sonra kendi canına kıydı

Bakmadan Geçme

2024 ZİLHİCCE ayı en zaman? Zilhicce ayı hangi gün başlıyor? Zilhicce ayının önemi nedir? Mehmet Yılmaz kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Mehmet Yılmaz kaç yaşında, nereli? Mehmet Yılmaz biyografisi! KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 30 MAYIS 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÖGG sınavları ne zaman? 109. Dönem ÖGG sınavları kaç saat sürecek, sınav giriş belgesi yayınlandı mı? 2024 TEMMUZ EMEKLİ MAAŞ ZAM ORANI! Memur ve emeklinin temmuz zammı ne kadar olacak? 30 Mayıs hangi burç? 30 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 30 Mayıs tarihi hangi burç olur? 30 MAYIS PERŞEMBE TV YAYIN AKIŞI: Bugün kanallarda ne var? Show TV, TV8, Kanal D, Star TV, NOW, ATV, TRT 1 Suat Kılıç kimdir? Halk Tv konuğu Suat Kılıç kaç yaşında, nereli? Suat Kılıç biyografisi! GELİNİM MUTFAKTA 30 MAYIS 2024 CANLI İZLE Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 Survivor ilk eleme adayı kim oldu? Dün akşam Survivor'da dokunulmazlığı kim kazandı? 30 MAYIS BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Çin Filistin'i destekliyor mu? Çin, Filistin-İsrail savaşında kimi destekliyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 30 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl, hastalığı ne? Kadir İnanır'ın son durum ne?
Son seçim anketinden sürpriz sonuçlar! AK Parti ikinci sırada, İYİ Parti'deki çöküş devam ediyor

Son seçim anketinden sürpriz sonuçlar! AK Parti ikinci sırada, İYİ Parti'deki çöküş devam ediyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title