Haberler

2024 ZİLHİCCE ayı en zaman? Zilhicce ayı hangi gün başlıyor? Zilhicce ayının önemi nedir?

2024 yılında Zilhicce ayının başlangıç tarihi merak konusu oldu. Zilhicce ayı, İslam takvimine göre Hicri yılın son ayıdır ve bu özel ayın başlangıç tarihi her yıl farklılık gösterir. Peki, Zilhicce ayı hangi gün başlıyor? İşte detaylar!

2024 yılında Zilhicce ayının ne zaman başlayacağını öğrenmek isteyenler için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın takvimine göre Zilhicce ayı 8 Haziran 2024 Cumartesi günü başlayacaktır. Zilhicce ayı, Hicri takvime göre yılın son ayıdır ve İslam'da önemli bir yere sahiptir. 2024 ZİLHİCCE ayı en zaman? Zilhicce ayı hangi gün başlıyor?

ZİLHİCCE AYININ ÖNEMİ NEDİR?

Zilhicce ayı, İslam dünyasında birçok fazileti olan mübarek bir aydır. Bu ayda yapılacak ibadetler, diğer aylara göre daha fazla sevap kazandırır.

2024 ZİLHİCCE ayı en zaman? Zilhicce ayı hangi gün başlıyor?

ZİLHİCCE AYI NE ZAMAN?

Zilhicce ayı 8 Haziran 2024 Cumartesi günü başlayacaktır.

2024 ZİLHİCCE ayı en zaman? Zilhicce ayı hangi gün başlıyor?

Zilhicce ayının bazı faziletleri:

Hac İbadeti: Zilhicce ayının en önemli özelliği, Hac ibadetinin bu ayda yapılmasıdır. Hac, İslam'ın beş şartından biridir ve Müslümanların Kabe'yi ziyaret ederek yaptıkları ibadettir.

Kurban Bayramı : Zilhicce ayının 10. günü Kurban Bayramı olarak kutlanır. Bu gün, Müslümanlar kurban keserek Allah'a olan kulluklarını ifade ederler.

İlk On Günün Fazileti: Zilhicce ayının ilk on günü, İslam'da çok özel bir yere sahiptir. Bu günlerde yapılan ibadetler ve dualar, diğer günlere göre daha faziletli kabul edilir. Peygamber Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur: "Zilhicce'nin ilk on gününde yapılan amel kadar Allah'a daha sevimli gelen başka bir gün yoktur."

Arefe Günü: Zilhicce ayının 9. günü Arefe günüdür ve bu gün de faziletli kabul edilir. Hacılar bu günde Arafat vakfesini yaparlar ve oruç tutan Müslümanlar için de bu günün orucu çok sevaplı kabul edilir.

Bu mübarek ayda yapılan ibadetler, dualar ve hayır işleri, Müslümanların manevi hayatlarında önemli bir yer tutar. Zilhicce ayı boyunca ibadetlere daha fazla önem vererek manevi kazançlarını artırabilirler.

2024 ZİLHİCCE ayı en zaman? Zilhicce ayı hangi gün başlıyor?

ZİLHİCCE AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2024 yılında Zilhicce ayının ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın takvimine göre, Zilhicce ayı 8 Haziran 2024 Cumartesi günü başlayacaktır.
Kaynak: Haberler.com / Gündem

Kurban Bayramı Dini Gündem Eğitim Yaşam Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title