Haberler

En Çok Atık Pil Toplayan 10 Otelden 9'u Antalya'da

Güncelleme:

TAP ve TÜRÇEV, 2014 yaz sezonunda en çok atık pil toplayan mavi bayraklı otelleri ödüllendirdi.

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı, 2014 yaz sezonunda en çok atık pil toplayan mavi bayraklı otelleri ödüllendirdi. 5 bin 867 kilo atık pil toplanan yarışmada en çok atık pil toplayan 10 otelin 9'u Antalya'dan.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca atık pillerin toplanması ve bertarafı konusunda yetkilendirilmiş tek kuruluş olan TAP, geçen yıl TÜRÇEV işbirliğiyle 'Mavi Bayraklı Otellerarası Atık Pil Toplama Yarışması' düzenledi. Yarışmaya 77 mavi bayraklı işletme katıldı. Toplam 5 bin 867 kilo pilin toplandığı yarışmada Antalya'nın Alanya İlçesi'ndeki TT Hotels Pegasos Planet Resort 270 kilo atık pille birinci oldu. İkincinin 269 kiloyla Fame Residence, üçüncünün 255 kiloyla Rixos Lares Hotel'in olduğu yarışmada, sırasıyla ilk 10 otel Lara Barut Otel, Simena Sun Club, Starlight Hotel, Limak Lara Hotel, İberotel Sarıgerme, Amara Dolce Vita Luxury Hotel ve Papillon Zeugma Hotel olarak sıralandı.

BU YIL TEKRARLANACAK

TÜRÇEV-TAP işbirliğiyle mavi bayraklı oteller arasında gerçekleştirilen yarışmanın ödül sertifikaları, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde Galata Salonu'nda dağıtıldı. TAP Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Turhan ve TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Tevfik Epikmen, geçen yıl ilki düzenlenen yarışmanın bu yıl da tekrarlanacağını söyledi.

GÜNDE 7-8 TON ATIK PİL ÇÖPE GİDİYOR

Mavi bayraklı otellerin atık pil toplama konusundaki olumlu yaklaşımının memnun edici olduğunu belirten Epikmen, "Bu yarışma ile toplam 5 bin 867 kilo pil toplandı. Otellerde atık pil toplanması konusunda çok büyük potansiyel var. Günlük hayatta cep telefonundan saate, oyuncaktan TV kumandasına, dizüstü bilgisayardan otomobil kumandalarına kadar hayatımızı kolaylaştıran sayısız cihaz pille çalışıyor. Bunlara ek olarak otellerdeki kapı kilit sistemleri, klima, televizyon kumandaları, elektronik kasa, kablosuz duman dedektörleri, kablosuz telefonlar, güvenlik telsizleri pil kullanımında önemli yer işgal ediyor. Türkiye'de her gün yaklaşık 7-8 ton pil çöpe atılıyor. Yarışmamıza katılan tüm mavi bayraklı işletmeleri kutluyor, bu sene de kendilerinden daha iyi bir performans bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bayraklı Türkiye Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title