Haberler

Eğitim-İş Üyesi Öğretmenlerin İlk Dersi 'Laiklik' Oldu

Denizli'de Eğitim-İş Sendikası'na üye öğretmenler, 3 Devrim Yasası'nın kabulünün 91'inci yıldönümü kapsamında bugün okullardaki ilk saatlerinde 'laiklik' dersi verdi.

Denizli'de Eğitim-İş Sendikası'na üye öğretmenler, 3 Devrim Yasası'nın kabulünün 91'inci yıldönümü kapsamında bugün okullardaki ilk saatlerinde 'laiklik' dersi verdi. Ayrıca yine sendikaya üye öğretmenlerce yürüyüş düzenlendi. Çağdaş, bilimsel, akılcı ve laik eğitim sistemi talep edildi.

Eğitim-İş Sendikası'na üyesi öğretmenler, 3 Mart 1924'teki 3 Devrim Yasası'nın kabulünün 91'inci yıldönümü nedeniyle, Gazi Bulvarı'ndan Valilik önüne kadar 'Laiklik özgürlüktür', 'Türkiye laiktir, laik kalacak' ve 'Laik devlet, laik toplum' sloganları eşliğinde 60 kişi yürüyüşe geçti. CHP'lilerin de destek verdiği yürüyüş, Valilik önünde son buldu. Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Kadem Özbay'ın Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu.

Topluluk adına konuşan Şube Başkanı Kadem Özbay, Mustafa Kemal Atatürk'ün en önemli devrimlerinden birisinin laiklik olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Ancak bugün gerici düzenleme ve uygulamalarıyla laik eğitime darbe vuran AK Parti iktidarı, dindar ve kindar nesil yetiştirme hedefine uygun olarak dini eğitimi yaygınlaştırmaya hızla devam etmektedir. AK Parti iktidarının hedefi öğrencileri cemaatlerin ve tarikatların kucağına iterek çağdaş, bilimsel, akılcı, laik eğitim sistemini ortadan kaldırmaktır. Karma eğitime son verilmesi durumunda Atatürk'ün liderliğinde kurulan cumhuriyetin en önemli kazanımlarından olan ve milli eğitimde birliği esas alan Tevhid-i Tedrisat ortadan kaldırılacak ve tekrar çok başlı eğitim sistemine dönülecektir. Eğitim-İş, tüzüğümüzde de belirtildiği üzere Atatürk ilke ve devrimleri ile Türkiye Cumhuriyeti'nin laiklik ilkesi üzerinde yükseldiğinin bilinciyle laiklik ilkesinin korunmasına büyük önem verir. Bu amaçla AKP iktidarının bilimsel, laik, ulusal ve demokratik eğitimi tasfiye etme girişimlerine karşı başta Eğitim-İş üyesi öğretmenler olmak üzere tüm öğretmenler, 3 Devrim Yasası'nın kabulünün 91. yıl dönümü olan bugün yakalarına Laiklik Özgürlüktür sloganının bulunduğu kokartları takarak, Eğitim-İş tarafından hazırlanan ders planı dahilinde bulundukları okullarda ilk ders saatinde laiklik konusunu anlattı."

Açıklamanın ardından öğretmenler dağıldı. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Gazi Bulvarı Ak Parti Denizli Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe şampiyon olabilecek mi? Fenerbahçe'nin şampiyonluk ihtimali! İran Cumhurbaşkanı neden öldü? İran Cumhurbaşkanı nasıl öldü? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 20 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Survivor eleme adayları kim oldu? Survivor 4. eleme adayı kim? 20 Mayıs Survivor'da potaya kim girdi? İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title