Haberler

Edirne'de Minibüs Şoförlerine Eğitim

Edirne'de yeni oluşturulan Edirne Toplu Ulaşım Sistemi'ne (ETUS) katılan şoförlere eğitim verildi.

Edirne'de yeni oluşturulan Edirne Toplu Ulaşım Sistemi'ne (ETUS) katılan şoförlere eğitim verildi. Yolcularla doğru diyalog kurma, yol güvenliği ve araç bakımı gibi konuların anlatıldığı eğitime 100 şoför katıldı.

Edirne Belediyesi tarafından oluşturulan ETUS bünyesinde çalışmaya başlayan şoförler için zorunlu hale getirilen eğitim, Edirne Belediyesi Nikah Salonu'nda yapıldı. Eğitime Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erdal Uygun, Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erbey Kılıç, şehir içi ulaşımı sağlayan Serhad Birlik Kooperatifi'nin Başkanı Serkan Oltandiken ve yaklaşık 100 şoför katıldı.

Yeni oluşturulan ulaşım sistemine katılan şoförlerin eğitimlere katılmasının zorunlu olduğunu belirten Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, iki haftada bir tekrarlanacak eğitimlerde yolcularla doğru diyalog kurma, yol güvenliği ve araç bakımı gibi temel konuların anlatılacağını söyledi. Sisteme katılmak isteyen şoförlerin belirlenen kriterlere uymak zorunda olduğunu ifade eden Tanrıkulu, "Kurallara uymayan sürücüler cezalandırılacak" dedi.

Eğitim öncesi şoförlerle konuşan Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erbey Kılıç, hem sürücülerin hem de araçların gelişmesine katkı sağlayacak eğitimlerin önemli olduğunu söyledi. Araçların gps aracılığıyla takip edileceğini belirten Kılıç, "Bundan sonraki süreçte araçlarınız izlenecek. Hangi durağa girdiğiniz, hangi hızla gittiğiniz tespit edilecek" diye konuştu.

Serhad Birlik Kooperatifi Başkanı Serkan Oltandiken ise, şöyle konuştu:

"Zamanında korumalarla, polislerle kovularak çıktığımız kapıdan şimdi yeni kurduğumuz sistemle misafir olarak giriyoruz. Bence en önemli nokta bu. Toplu taşımada aktör olabilmemiz için bu eğitimlere katılmamız gerekiyor. Biz 183 aracımızla bu sistemin içinde yer alıp hak kaybına uğramadan çalışmak istiyoruz. Toplu taşımada yeni açılacak sayfanın parçası olmaya hazırız."

Konuşmaların ardından Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erdal Uygun tarafından şoförlere yolcularla doğru diyalog kurma, yol güvenliği ve araç bakımı gibi konuların anlatıldığı eğitim verildi.

ŞOFÖRLER TAKIM ELBİSE GİYECEK

Edirne Toplu Ulaşım Sistemi'ne katılacak araçlar beyaz renkli olacak, üzerlerinde herhangi bir desen bulunmayacak. Perdeleri gri renkli olacak araçların içinde süslemeye izin verilmeyecek. Aydınlatma sistemi beyaz renkli olacak araçlarda havalı korna ve muavin bulunmayacak. Şoförler takım elbise giyecek, saç ve sakal tıraşına özen gösterecek. Yolculara nazik ve saygılı davranılacak. Şikayet gelmesi halinde ceza uygulanacak. - Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

ertuğrul tanrıkulu edirne belediyesi Politika Güncel Haberler

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye 'asgari ücret' çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye "asgari ücret" çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Bayram sabahı yanlışlıkla 20 bin TL'sini çöpe attı

Bayram sabahı yanlışlıkla 20 bin TL'sini çöpe attı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title