Haberler

Daü Rektörlüğü Notre Dame Katedrali Yangını ile İlgili Mesaj Yayımladı

DOĞU Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, dün Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangınla ilgili bir mesaj yayımladı.

DOĞU Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, dün Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangınla ilgili bir mesaj yayımladı.

Söz konusu mesajda şu ifadelere yer verildi:

" Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Notre Dame Katedrali'nde dün akşam saatlerinde meydana gelen yangın felaketinden dolayı büyük bir üzüntü duymaktayız.

850 yıllık bir tarihi barındıran, mimarisi ile tüm Dünya'nın göz bebeği olan ve Hristiyanlık Dünyası için de büyük bir önem arz eden Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangın, tüm ülkelerde olduğu gibi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de büyük bir şok etkisi ve üzüntü yaratmıştır. Tarihi ve kültürel mirasların öneminin ve korunması gerektiğinin farkındalığı içerisinde olan üniversitemiz, ülkemiz değerlerinin korunması ile ilgili üstüne düşen görevleri yerine getiren ve konuyla ilgili her zaman her türlü iş birliğine hazır olan bir eğitim kurumudur. Doğu Akdeniz Üniversitesi olarak bu vahim olaydan ders çıkarılması gerektiğinin ve değerli bir tarihi geçmişe sahip olan ülkemizdeki eserlerin korunması adına tüm tedbirlerin alınması gerekliliğinin bir kez daha altını çizer, Notre Dame Katedrali yangınından dolayı Fransa halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz."

- Gazimağusa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Notre Dame Katedrali Fransa Paris Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs Boğa Yeniayının Burçlara Etkisi: Yeni Başlangıçlar, Fırsatlar ve Yenilenme Zamanı FED faiz kararı toplantısı ne zaman, saat kaçta açıklanacak 2024? FED faiz kararı ne olur? 10 Mayıs hangi burç? 10 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 10 Mayıs tarihi hangi burç olur? 18 Mayıs tatil mi? 18 Mayıs'ta okullar tatil olacak mı? 18 Mayıs hangi güne denk geliyor? GALATASARAY, ZAHA'YI GÖNDERİYOR MU? Okan Buruk kararını verdi: ZAHA TRANSFER Mİ OLUYOR? #9917 Amasya Belediyesi hangi parti? Amasya Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bekçilik alımı ne zaman 2024? 1. Dönem bekçilik alım başvuru şartları nedir, başvuru tarihi belli oldu mu? TRABZONSPOR İLK 11'LERDE KİM VAR? Trabzonspor, Fatih Karagümrük maçında ilk 11'ler kim? #9917 TRABZONSPOR - FATİH KARAGÜMRÜK MAÇI SAAT KAÇTA? #9917 Trabzonspor Fatih Karagümrük maçı HANGİ KANALDA? CANLI İZLE! AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ açıklandı mı? #128204 AÖF final sınavları ne zaman? Talasemi nedir? Talasemi hastalığı tedavisi nedir? Antalyaspor'un yeni teknik direktörü kim oldu? Alex de Souza ile anlaştılar mı? İnci Taneleri hangi gün? İnci Taneleri dizisi ne zaman, hangi kanalda yayınlanıyor? İnci Taneleri yayın bilgileri! Buse Varol kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buse Varol kaç yaşında, nereli? Buse Varol biyografisi! Fenerbahçe en son ne zaman şampiyon oldu? Fenerbahçe en son şampiyon olduğunda altın ne kadardı? Dolar ve euro kaç TL'ydi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title