Haberler

Cumhurbaşkanlığı Seçimleri Top Atışıyla Kutlandı

Güncelleme:

Cumhuriyet tarihinde ilk kez halk oylamasıyla 12. Cumhurbaşkanı Seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de 12 pare top atışı gerçekleştirildi.


Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağında seçim kutlamaları gece saatlerinde havai fişek gösterisiyle gerçekleşirken gün içerisinde Rize Kalesinden top sesleri yükseldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesini sembol etmesi adına Rize Kalesinden 12 pare top atışı gerçekleştirildi.

Rize Belediyesinin organize ettiği etkinliğe Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar katıldı.

Top atışının ardından basın açıklaması yapan Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, "Sayın Cumhurbaşkanımızın memleketinde sevincimizi sembolik bir eyleme dönüştürdük. Bütün Rizeli hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Rize, tarihinde gerçekten eşine rastlanmayacak bir başarı ile 81 il içerisinde yeni Cumhurbaşkanımıza çok büyük bir destek örneği ortaya koydu ve oy oranı ile Türkiye birincisi oldu. İlk defa bir Rizelinin Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak olmasından dolayı içimizdeki sevinç parıltılarını sembolize edebilmek adına, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 12'inci Cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle 12 pare top atışı yaptık" dedi.

Halkın ilk kez kendi oylarıyla Cumhurbaşkanı'nı seçmesinin Türkiye'nin demokrasisinin ilerlediğinin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bütün mazlumların sesi olacağından hiç şüphemiz yoktur. Allah kendilerine yardımcı olsun, biz Rizeliler olarak her zaman yanındayız. Rizeliler silah atmayı çok sevdiklerinden biz de Rize Belediyesi olarak sembolik bir top atışı gerçekleştirdik. Bunun dışında hemşehrilerimizden başka silah atışlarına tevessül etmemelerini ve kazalara sebep olmamalarını rica ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yeni görevinin hayırlı olmasını diliyoruz" şeklinde konuştu.

Rize'nin almış olduğu Türkiye birinciliğinin sevinçlerini katladığını belirten Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, "Rize'nin almış olduğu bu başarıda bütün hemşehrilerimizin payı vardır. Rize, bütün unsurlarıyla ve sivil toplum örgütleriyle bu işin arkasında sonuna kadar durmuştur. Bütün kesimlerin desteğini gördüğümüzde böyle başarılı bir tablonun oluşacağını önceden kestirmiştik. Bütün Türkiye seçim sonuçlarıyla bayram etti ancak Rize'nin Türkiye genelinde alınan oy oranlarında birinci olması dolayısıyla bizim sevincimiz katmerli oldu" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Güncel Haberler

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye 'asgari ücret' çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye "asgari ücret" çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

İsrail Başbakanı Netanyahu savaş kabinesini feshetti

İsrail Başbakanı Netanyahu savaş kabinesini feshetti

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Eşi ve 3 yaşındaki oğlunu silahla vurarak öldüren polis aynı tabancayla intihar etti

Eşi ve 3 yaşındaki oğlunu silahla vurarak öldüren polis aynı tabancayla intihar etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title